Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covid-19?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covid-19?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covid-19?
    Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2020 Saat 16:32
İyi günler hocam, bir arkadaş için soruyorum. Kendisi acil hemşiresi, 32 yaşında bayan.

Boğaz ağrısı ile başlayan rahatsızlığını aşama aşama takip etmiş. Notunu ekliyorum.

Eksik bir ifade olmasın diye kendi yazdığını attım. Şu anda evde dinleniyormuş. Akciğer görüntüsü şöyle:11 ağustosta çektirmiş 

Verilen ilaçlar:

2 tane de video vardı, Yahoo adresinize atıyorum hocam. Size danışmak istedik, başlangıçta covid teşhis edilmemiş tonsilit gibi ilaç tedavisi almış, en son sanki covid tedavisi gibi ilaç verilmiş. Ne yapsın arkadaş?

Düzenleyen antipc - 18 Ağu 2020 Saat 16:39
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117896
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2020 Saat 17:45
Yapılmaması gereken herseyi yapmışlar!
1- Ağrı kesici-ateş düşürücü ilaç kullanılmayacak!
2- Antibiyotik kullanıimayacak.
3- Esas en mühimi, ASLA Kortizon, hastalığın ilk günlerinde kullanılmayacak.

Covid-19 tedavisi diye verilen ilaçların hiçbir faydası olmadığı gibi, zararlı tarafları da vardır. Hiçbirini
kullanmasın... Yatsın ateşini çıkartmaya baksın.

Antibiyotik gereken bir durum oluşursa: Ates+Ağızda pis koku+ Dili kaplayan pas tabakası olur.

Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağu 2020 Saat 18:19
Malesef hocam, iyi olduğunu düşünüp ilk zamanlar işe de gitmiş. En son viral zatürre demişler, konuşurken bile öksürüyor şu anda. Öksürük için sıcak buhar okuyorum ben ama, arkadaş için de mi öyle yapsın?

Hocam ateşi çıkınca taşikardi oluyormuş, dayanamıyorum, mecbur parol alıyorum diyor.bu durum için napsın? 

Düzenleyen antipc - 18 Ağu 2020 Saat 18:20
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2020 Saat 08:41
Dayansın!!! Zaten, ateş vazifesini tamamlayınca, hasta terleyerek ateşi düşecek.
Ateş ilaçlarla suni olarak düşürülünce, bağışıklık; hastalık tehdidi ortadan kalktı zanneder.
Yukarı Dön
gul78 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 315
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gul78 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2020 Saat 13:23
Hocam aynı başlık altından sormak istedim. Şu anda çevremde covid tanısı konulan birkaç tanıdık oldu bazıları temas sonucu test yaptırdılar hiçbir belirtileri yoktu sonuçları pozitif çıktı evde karantinalar herhangi bir şikayetleri yok başka bir tanesi sadece boğaz ağrısı şikayeti oldu hastaneye gitti 1 hafta hastanede önlem amaçlı yattı o da şimdi gayet iyi. Benim merak ettiğim bu hastalık bazılarında bu kadar ağır olup bazılarında neden hiçbir sıkıntı vermiyor. Bir de şu an covid testiden sonuçlarına daha çok güvendikleri yöntem akciğer tomografisi. Fakat kişide hiçbir öksürük vs yokken nasıl bir akciğer tutulumu oluyor? hatta covid testi negatif olmasına rağmen tomografiye bakarak covid oldukları söylenen birçok kişi var. Hatta bazı doktorlar covid in akciğerlere kalıcı hasar verdiğini %30 luk kısmının kullanılamaz hale geldiğini söylüyorlarmış. bu konudaki düşüncelerinizi çok merak ediyorum çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2020 Saat 12:09
Hocam arkadaş son durumu ile ilgili soracaktım.
Arkadaş ilaçları kullanmıyordu( azitro ve plaquenil) Bugün sağlık müdürlüğünden gelmişler, favipravir diye bir ilaç bırakmışlar, 3 ilacı da kullanmasını söylemişler. Arkadaş şu anda kullanmıyor. En son burun sürüntüsünde covid pozitif çıkmış. Şu anki hali: ateş yok, sırt bölgesinde adele ağrısı var, sırt üstü yatamıyırmuş, nefes aldıktan sonra, sanki içimde cam kırıkları var gibi oluyorum, batma hissi oluyor diyor. Rahatsız edecek şekilde sol sırt ağrısı varmış, ara terliyor öksürük nadiren varmış. Sadece yan yatabiliyormuş. Hocam son durum için ne yapabilir? Nefes aldıktan sonraki batmadan korkmaya başladım diyor.  Akciğerlerde bir sıkıntı var mıdır? 

Düzenleyen antipc - 22 Ağu 2020 Saat 12:21
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2020 Saat 22:03
Hastalık tablosu, şahısa ve alınan vırus miktarına göre değişir. Akciğer tutulumu olmadan, tomografinin
(+) sonuç vermesi mümkün değil.
Solunum sıkıntısı olduğunda, yastığınızı yükseltin.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.