|
anneannem için |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kader ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2019 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 273 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Haz 2020 Saat 00:56 |
hocam anneannem 83 yaşında bizimle yaşıyor. yaklaşık 3 ay önce idrarda yanma şikayeti başladı doktor mantar olduğunu söyledi antibiyotik verdi biraz hafifledi fakat tekrar tekrar bu şikayetleri oldu. 3 hafta önce de bacakları ve karnı şişti aşırı derecede halsizleşti yemekten falan kesildi bir de aklı gidip gelmeye başlayınca tekrar doktora götürdüler. Doktor İYE olduğunu şikayetlerin ve şişkinlerin İYE den kaynaklandığını aklının gidip gelmesini de aşırı derecede kanının düşük olmasından ve beynine yeterince kan pompalanmadığından kaynaklandığını söyledi.İYE için antibiyotik Kan düşüklüğü için de kan ilacı verdi. Anneannem ilaçları 5 gün kadar kullandı şişlikleri indi günde 20 kere falan idrara çıkıyordu. Fakat sonra sizin bana verdiğiniz ilaçlar iyi gelmiyor dedi ve tüm ilaçları bıraktı. şimdi tekrar bacakları ve karnı şişti sertleşti. Karnının sol kısmı biraz daha fazla şiş.aklı hala gidip geliyor. Hocam sizden öğrendiğim kadarıyla İYE yok. Tahlil sonuçlarını aşağıya yazdım. Hocam iye yoktuysa antibiyotik kullanınca ödem niye gitti? bir de kansızlık gerçekten bu kadar akli dengeyi bozar mı? ilaçlarını içmezse ne olur hocam? ev çok gergin hocam bize yardım edin... sevgilerimizle. ..
Düzenleyen kader - 29 Haz 2020 Saat 02:21 |
|
![]() |
|
kader ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ara 2019 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 273 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
hocam tahlilleri yükledim ama boyutlar anormal oluyor siz öyle kızıyorsunuz o yüzden high ve low çıkan sonuçları yazıyorum hocam
İdrar tahlilinde nitrit negatif/ dansite 1025/ eritrosit 2+/lökosit 2+/ ph 5 /ve her sahada 14 15 lökosit görüldü yazıyor. Kan Tahlilinde ise Nefolometrik CRP : 97.13 IRON: 10 WBC: 10.62 HGB:9.8 HCT:30.9 MCHC:31.8 NE#:6.58 PDW:9 Düzenleyen kader - 29 Haz 2020 Saat 02:09 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
IYE yok!
Antibiyotik gereken bir durum yok.. Anemi cok fazla degil.. Bana kalirsa, bobreklerinde bir "durum' var. Kreatinin ve Ure bakilmis mi? Sabah odasina girdiginizde, odada "idrar kokusu" varsa, Uremi komasina giriyor demektir. Sisliklerini "Idrar sokucu" ilac kullandi ise, o gecirmistir. Ayrica da, odemli bir hastada, HGB ve Serum Demiri duser, sakin demir ilaci almayin. Kesin bir sey soyleyebilmek icin; odem yok iken HGB degerine bakmak gerekir. ONCE: acil olarak, Uremi durumunu aciga cikarin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Haz 2020 Saat 04:50 |
|
![]() |
|
Evet hocam gerçekten dediğiniz gibi idrar sökücü vermişti. Üre ve Kreatinin bakılmamış. Ayrıca odasına girince keskin bir koku oluyor. Kadın kan ilaçlarını alınca çok kötü oluyorum diyor biz de naz yapıyor sanıyoruz. Hocam çok büyüksünüz. Bize de öğrettiniz. İYE olmadığını ve iye varsa bile birlikte kan ilacı almaması gerektiğini ben bile düşündüm. şimdi bu kadar zaman kaybettik ve kadın öldür Allah doktora gitmem ilaçlar beni mahvetti diyor.
Düzenleyen kader - 29 Haz 2020 Saat 08:57 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mutlaka; UREMI arastirilmasi icin gitmesi sart..
Guvenini kazanmak icin, "Bana sormadan bir sey yapilmayacagini " garanti edin. Veya bu tetkikleri siz yaptirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|