Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 36 Haftalık Bebeğimiz Hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

36 Haftalık Bebeğimiz Hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
waxum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı waxum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 36 Haftalık Bebeğimiz Hk.
    Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 13:02
Hocam merhaba öncelikle. Size sizi sıkı takip eden ve çok istifade ettiğini söyleyen bir arkadaşımın tavsiyesi ile ulaşıyorum.

Bebeğimiz 36 haftalık olarak dünyaya geldi. İlk bebeğimiz. Kilo 2260 gram ve boyu 46 cm'ydi. Şu anda 21 günlük ve kilosu bir hafta önce kontrole gittiğimizde tartıltıldığında 2710 gram olarak ölçülmüştü. Yeni doğan sarılığı vardı. İlk ölçüm 11,2 ikinci ölçüm 12,2 çıktı. Üçüncü kontrolde bizim tarafımızdan da gözlenebilen ve doktor hanımın da kontrolde tekrar ölçüm yapmaya gerek olmayacak derecede gözlem ile azalma olduğunu söylediği bir sarılık seyrimiz oldu.

Fakat şu anda -yukarıda bahsettiklerimiz üzerinden 5 gün geçti biz sadece gözlemimizle hafif sarılık başlar gibi görüyoruz. Yüzünde, göz bebekleri ve boyunda. Kendi annem yanımızda o da kendisi emekli ebe-hemşiredir. O da gözlemledi.

Büyük tuvaletini son bir kaç gündür günde 2 kez falan yapıyor ve zorlanıyor bunu da gözlemliyoruz. 

Bilemiyorum yeteri kadar bilgi verebildim mi? Bize bir yardımcı olabilir misiz?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 19:31
Sarilik takibi Tablosunu inceleyin, Ilk olculen Bilirubin degerinden sonra, bir daha Bilirubin bakilmasi bile gerekmiyordu.
1- Bebek sariligi ile  ilgili yazilarimi okuyun.  Yaninizdakilere, bosverin.. Cok merak ediyorsaniz, cam arkasindan gunes isigina tutun. 
2- Yeni Dogan Ozellikleri makalemi okuyun. 
Yukarı Dön
waxum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı waxum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2020 Saat 22:46
Hocam çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yaptım, makalelerinizi okudum. Bizim durumlarımıza birebir uyuyor. Kaleminize sağlık, çok güzel izah etmişsiniz. içimiz ferahladı. Aklımızdaki sorular cevap buldu. Biraz amiyane tabir olacak ama çok kral adamsınız. Sizi takip etmeye devam ediyor olacağız. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.