|
Meyve Çekirdeği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 08:52 |
Hocam kızıma kayısı meyvesi verdim çekirdeği büyük olduğu için yerken bana verir biliyorum. Çocuk kayısıyı yedi ve bana anne bak çekirdeği kırılmış bu parça ağzıma geldi dedi ve kayısı çekirdeğinin uç kısmı gerçekten kırık bir parça uç kısmından kırılmış. Çocuk ağzına sert gelince bana verdi hemen çekirdek kocaman ama uç kısmından kırılmış meyve içinde. Sen dişlerinlemi kırdın yoksa yerken dedim ama yok kendi kırıkmış yerken ağzıma geldi dedi. Meyve içinde böyle sert çekirdek nasıl kırılmış olabilir anlamadım. Kayısı çekirdeğini kırmaya çalışsam zor kırılır biliyorum ama meyve içinde nasıl kırık anlamadım. Neyseki yutmadan parçayı bana verdi. Bir daha içini açıp çekirdeğini çıkarıp öyle vereceğim. Çekirdek böyle kayısı içinde kırılmış olabilir mi hocam anlamakta zorlandım size danışmak istedim. Çocuklarımıza çekirdekli meyve verirken en azından birkez daha dikkat edilmesini anladım. Teşekkür ederim. Sağolun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kayisi ve Seftali cekirdeklerinde, boyle kirilmalar olabiliyor.
Hatta "Yarma Seftali" yediginizde gormussunuzdur, cekirdek ikiye bolunmus durumdadir. Bir onemi yoktur. Yuttu ise bile, kendiliginden cikar. Gerek kayisi, gerek seftali yedirirken,(HATTA siz kendiniz yerken bile) IKIYE AYIRIP, cekirdegini cikarip, OYLE YIYIN. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2020 Saat 18:17 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|