Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Meyve Çekirdeği
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Meyve Çekirdeği

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Meyve Çekirdeği
    Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 08:52
Hocam kızıma kayısı meyvesi verdim çekirdeği büyük olduğu için yerken bana verir biliyorum. Çocuk kayısıyı yedi ve bana anne bak çekirdeği kırılmış bu parça ağzıma geldi dedi ve kayısı çekirdeğinin uç kısmı gerçekten kırık bir parça uç kısmından kırılmış. Çocuk ağzına sert gelince bana verdi hemen çekirdek kocaman ama uç kısmından kırılmış meyve içinde. Sen dişlerinlemi kırdın yoksa yerken dedim ama yok kendi kırıkmış yerken ağzıma geldi dedi. Meyve içinde böyle sert çekirdek nasıl kırılmış olabilir anlamadım. Kayısı çekirdeğini kırmaya çalışsam zor kırılır biliyorum ama meyve içinde nasıl kırık anlamadım. Neyseki yutmadan parçayı bana verdi. Bir daha içini açıp çekirdeğini çıkarıp öyle vereceğim. Çekirdek böyle kayısı içinde kırılmış olabilir mi hocam anlamakta zorlandım size danışmak istedim. Çocuklarımıza çekirdekli meyve verirken en azından birkez daha dikkat edilmesini anladım. Teşekkür ederim. Sağolun.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117942
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2020 Saat 18:17
Kayisi ve Seftali cekirdeklerinde, boyle kirilmalar olabiliyor.
Hatta "Yarma Seftali" yediginizde gormussunuzdur, cekirdek ikiye bolunmus durumdadir. Bir onemi yoktur. Yuttu ise bile, kendiliginden cikar.
Gerek kayisi, gerek seftali yedirirken,(HATTA siz kendiniz yerken bile) IKIYE AYIRIP, cekirdegini cikarip, OYLE YIYIN.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Haz 2020 Saat 18:17
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.