Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - NARENCİYE ALERJİSİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

NARENCİYE ALERJİSİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MIGHTY Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MIGHTY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: NARENCİYE ALERJİSİ
    Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 00:38
Hocam size daha önce 4 yaşındaki oğlumun bacaklarında,yüzünde ve kollarında çıkan kızarıklık ve morlukların fotoğrafını atmıştım.Düşme ve darbelere bağlı olduğunu düşünmüştük ama sanırım bizim narenciye alerjimiz var.Daha oğlumun diyetinden sütü çıkarıp sonrasında süt yüklemesi yapmıştım fakat bu döküntüler olmamıştı.Yumurtayı da aynı şekilde diyetten çıkartıp sonra yükleme yaptım yine bu döküntüler olmadı.Oğlumun beslenmesine çok dikkat ederim,her türlü vitamin,protein,karbonhidrat,yağ ve su alımını azami miktarda sağlarım.Salatalarda limon bol bol bulunur.Son zamanlarda koronadan dolayı portakalı biraz fazla yediriyordum ve döküntülerimiz artmıştı.Evde portakal bitti ve birkaç gündür markete gidememiştim.Döküntülerimiz kısa sürede kayboldu.Fakat  2 gün önce marketten portakal aldım ve yedirince döküntüler geri başladı.Akşamda eti portakallı bumbo yiyince döküntüler iyice arttı ve C vitamininin bize alerji yaptığını düşündüm.Bu arada total igE’miz 18.2 seviyesinde.Hocam bu narenciye ya da C vitamini alerjisi olabilir mi dersiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 03:59
Dedikleriniz dogru.
Narenciyeler cok yenildiginde, Bilhassa cildin GUNES goren kisimlarinda bazi kizariliklar olabiliyor. Buna "allerji" demek ne kadar dogru bimiyorum. Hadise C-vitamini fazlaligi degil, zira oyle olsa idi,(Gereksiz yere) C vitamini yuklemesi yapanlarda da olurdu.
Turuncgiller hangi mekanizma ile bu reaksiyonu yapiyor, dogrusu bilmiyorum ama , evet boyle bir durum var.
Yukarı Dön
MIGHTY Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı MIGHTY Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 09:11
Hocam internetten araştırdığım kadarıyla askorbik asit alerjisi olabileceği gibi şeyler yazıyor.Takip ve denemelerim doğrultusunda oğlumun vücudu kesinlikle ve kesinlikle bu narenciye grubu besinlere bir reaksiyon gösteriyor fakat tam olarak hangi maddeye karşı bilemiyorum.Bu durumu farkettiğim için çok mutluyum,hayatımız zehir olmaya başlamıştı.Bulundugum şehirde çocuk alerji uzmanı yok,daha doğrusu alerji uzmanı bile yok.Büyükşehirlerin ortasında bir yerdeyim ama ne yazıkki dün şehirlerarası seyahat yasaklandı.Bu durum ortadan kalkana kadar ne yapmalıyım fikrinizi alabilir miyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119127
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nis 2020 Saat 18:55
Allahtan Allerji uzmani yok!!! Olanlari goruyoruz!!!
"hangi madde", veya "hangi mekanizma" zaten kimse bilmiyor. 1-2 sene vermeyin, sonra az miktarlarla deneme yapin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.