|
Bilgi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Eylulemir
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Eylulemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: BilgiGönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 22:54 |
|
Tanil kocagoz tibbi mikrobiyoloji uzmani ni dinliyorum hocam suan ocak ayinda bir cok hastamiz corono belirtileri tasiyordu dedi yapilan tahlillerde de normal grip virusune rastlamiyorduk gibi biseyler söyledi ozaamanlar ne oldugunu anlayamadik dedi buna gore mart ayina kadar zaten bir cok kisi belkide gecirdi bu hastaligi ilginc geldi bana budurum yazmak istedim
|
|
![]() |
|
de-met
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 23:51 |
|
Özür dileyerek araya giriyorum. Sevgili Kadir hocamiz zaten diyor, bu virus butun dunyada vardi da Turkiye'de mi yoktu? Marttan once de vardi, fakat teşhisini hiçbir doktor yapamadi. Saglik bakanligi Ocak ayindan itibaren Covid19 u arasa bulurdu. Aramadi, test yapmadi. Oglum 6 yasinda anaokuluna gidiyor. Kadir bey sayesinde hastane yuzu gormedi. Gripleri evde atlatti. Fakat Subat ayinda oyle bir hastalik gecirdiki. Nefes dakikada yaklaşik 50, yuksek ates, halsizlik, uykuda inleme, öksürük ki ARALIKSIZ.
Daha sonra babamizda ki kendisi hic hasta olmaz. Bogaz agrisi, ates. Hafif atlatti. Sonra ben... Yani evet kuvvetle ihtimal, mikrobiyoloji uzmaninin soyledigi dogru. Iyiki anneannemize, dedemize gecirmedik. Annem torununu ziyarete gelmisti, fakat atesin dustugu siralardi ve havalar da sicakti o gunlerde sasirtici bir bicimde.
|
|
|
Anne
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2020 Saat 01:15 |
|
1- Influenza viruslarina karsi "kitler" ve Enfluvir ilaci cikana kadar, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezlerdi. Aldiklari palavra egitim yuzunden, her oksurene; Astim, Bronsit, Bronsiolit veya Zaturre baslangici gibi yalan-yanlis teshisler koyup, hastalari surundururlerdi.
2- Bu sene basinda, Influenze Gripleri ogrendiler ama, temel zayif oldugundan, sadece magazin bilgileri ile isi idare etmeye calistilar. 3- Gripler sadece, Influenza viruslari ile olmaz!! Coronaviruslardan daha sik Grip yapan, Coxsackie, ECHO, Rhino viruslar (hani su meshur Gergedan virusu!!)gibi viruslar vardir. Turkiye'de bunlarin ayirimini yapabilecek, birakin laboratuvari, ELEMAN YOKTUR! 4- Turkiye'de halkin sagligi Allaha ve PARAYA kalmistir. |
|
![]() |
|
kıvanç
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2020 Saat 01:21 |
|
Ya Amerika hakkında fikriniz nedir doğru ve yanlışları ?
Çocuklarımızı hangi ülkenin tıp fakültelerinde okutacağız? |
|
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(3)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2020 Saat 01:29 |
|
Amerika cok pahali!! Benim gibi yapsinlar. Dersleri Ingilizce olan kitaplardan takip etsinler.Birde, Turk Tip Fakultelerinde okutulmayan Fizyopatoloji dersini, Sodeman&Sodeman'in "Pathophysiology" kitabindan okuyup ogrensinler.
2. sinifta: Grey's Anatomy kitabi; hem Anatomi, hem Embroyoloji, hem Histoloji icin yeterlidir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Nis 2020 Saat 01:30 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|