|
Fmf |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
akdeniz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Mar 2020 Saat 22:31 |
Hocam merhaba.İsmim volkan 37 yaşındayım kızım zeynep 7 yaşında. Fmf hastasıyım 12 yıldır kolşisin dispert günde 3×1 kullanıyordum. İkimizinde gen tahlil sonucu K695R HETEROZİGOT. Benim eklem ağrılarım oluyordu.Özelllikle bacaklarımda atak dönemi yürüyemez hale geliyorum crp atak dönemi 180 çıkıyor. Yaklaşık 2 yıldır ilaç çok fayda etmemeye başladı. Atak sayılarım arttı. Artık yürürken bile yorulur oldum. Kolşisinde alt ast değerlerim 70 civarı idi. Yine atak dönemi romatolojiye gittim tahliller sonucu kolşisin dispert in fayda etmediğini yurt dışı kolşisin raporu çıkaracaklarını söylediler. Yurt dışı kolşisin ilacını 1 ay kullandım ancak daha kötü oldum. Alt ast değerlerim 170 civarı çıktı. Doktorum bu ilacında etki etmediğini dirençli fmf hastası olduğumu ve kineret( anakinra) isimli iğne için rapor çıkaracağını belirtti. Ülkemize yurt dışından gelecek olan bu ilaç iğne şeklinde imiş ve her gün vurulmalı imişim.Sizce bu iğneyi kullanmalımıyım. Kızımda şu an için fmf belirtisi yok. Kızım ilaç kullanmalı mı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119158 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kizinizin ilaca ihtiyaci yok.
Romatoid artrit'de kullanilir.. Acaba, yanlis teshis konuldu da, simdi kivirtiyor olmasinlar?? Ayrica da, bu ilacin fiyati hakkinda bir bilginiz varmi??? Ortalama tek doz fiyati: $1,142. dir!!! Bana kalirsa, sizde Romatoid artrit var. Baska bir doktora danisin. |
|
![]() |
|
akdeniz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mar 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet hocam ilaç pahalı olduğu için sağlık bakanlığından onay gelirse alabilecek mişim. Ancak bi form imzalattılar o kadar yan etkisi var ki. Hepsini kabul ettim. Şu an ilaç almayınca çok rahatım. İlaç alınca aşırı yorgun oluyordum sabah kalktığımda bile. Sizce bu iğneyi kullanmalı mıyım. Galiba ömür boyu kullanmam gerekli imiş. Lütfen yardımcı olun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|