|
Otit+adenit=antibiyotik? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Altay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 04 Oca 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Oca 2020 Saat 19:05 |
Merhaba Kadir hocam,
İkizlerim 104 cm 17.6 kg , diğeri 105 cm ve 16,5 kg. Bu yıl kreşe başladılar. 6 gün önce ateşlendiler. Sınıflarında bir çok çocukta influenza görüldü. Bizimkilerde de yüksek ateş, kusma karın ağrısı ve ishal oldu. Bu konuda yazılarınızdan edindiğim bilgiler doğrultusunda hiç bir ilaç vermedim. Ateşlerini de düşürmeye çalışmadım ama 40.4 ü gördüğüm zamanda oğlum titriyordu , o yüzden calpol (turuncu) ile düşürdüm. Bu arada öksürüyorlar ve öksürürken genelde kusuyorlar. Ateşleri düştükten 2 gün sonra tekrar ateşleri çıktı. 38.7, diğeri 39,6 yüzden gördük dün gece. Son 2 gündür de sadece geceleri ateşleri çıkıyor. Neden sadece geceleri çıkıyor anlamadım? Bugün az önce baktım 38.7. Yine düşürmedik fakat çok halsiz özellikle bir tanesi. Günde 1 kez tuvalete çıkıyorlar ama ikisi de ishal. Ama İkisinin de kulakları ara ara ağrıdı bu süreçte. Burunları çok tıkanıyor. İlliadin (tavsiyenizle3 gün) kullanmamıza rağmen burun tıkanıklıkları devam ediyor. Sürekli serum fizyolojik kullanıyoruz. Tekrar ateşleri çıkınca ve bir tanesi çok halsiz olunca endişelendim ve bugün doktora götürdüm. Hocam tanısını aşağıda verdim Orofarinks ve tonsiller şiş, kızarık,postnazal pürülan akıntı var Lenf sistemi: Servikal polilap Kulak zarları : inflame Olarak özetleyip her ikisine de rinofarenjit+otit +adenit tanısını koydu ve augmentin es 600 verdi. Kan tahlili yapmadı. Başka hiç ilaç vermedi. -Hocam sayenizde bilgileniyoruz. Siz agumentin es 600 ün , 20 kg’ın altında olan çocuklara verilmeyeceğini yazmıştınız. Şu ana kadar söylediklerinize riayet ederek çocuklarıma gereksiz ilaç vermekten kurtuldum. Size ne kadar teşekkür etsem azdır. Kulakları ağrıdığında da sürekli burunlarını açık tutmaya çalışıyorum ve serum fizyolojik ve illiadin ( 3 gün ) kullanıyorum ve sakız çiğnetiyorum. Lenf bezleri şişmiş ve orta kulak iltihabından dolayı antibiyotik vermiş. Hocam neredeyse 1 hafta olacak ve iyileşmediler ve ateşin tekrar başlaması neden? Neden bu kadar uzun sürdü? Bu tanılar doğrultusunda siz ne tavsiye edersiniz? Sizin değerli görüşleriniz almak isterim. Teşekkürler Düzenleyen Altay - 03 Oca 2020 Saat 22:52 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Turuncu Calpol'u de 20 kilo altina tavsiye etmiyorum, esasinda hic tavsiye etmiyorum.. Lenf bezlerinin sismesi; antibiyotik vermek icin bir gerekce olamaz.. Pek cok virus enfeksiyonu da bal gibi Bademcikleri ve Lenf bezlerini buyutebilirler.. Orta kulak iltihabini zaten biliyorsunuz, mikrobik degil, mekanik bir durumdur.. Bunu dunya'da bir tek Turk doktorlari bilmezler. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrar merhaba hocam.
Yanıtınız için çok teşekkürler. İkizlerim 4 yaşlarında. Yazmayı unutmuşum. Sizin yanıtınızı almadan başlamadım zaten antibiyotiğe. Sadece ikizlerimden birinin son iki gündür kulağı ağrıyor ve sadece geceleri ateşi çıkıyor. (Bu gece 38.7)Ben de “kulak ağrısına ateş de eşlik ederse bactrim verebilirsiniz” sözünüzden yola çıkarak ,antibiyotik gerekebilir mi diye endişe ettim. Şu an için illiadin başladım ve ağrımadığını söylüyor. Bir de bu kulağı ağrıyan oğlum çok öksürüyor. Acaba ateş yine öksürüğe eşlik ettiğinde vermek gerekir mi antibiyotik bilemedim. Öksürük tablonuza baktım. Solunum sıkıntısı yok. Doktor bugün ciğerleri de dinledi. Parasetamolle de ateşi düşüyor. Hastalıkları birbirine karıştı galiba. Bu yüzden size danışmak istedim. Hocam 1 hafta olacak neredeyse tam toparlayamadılar kendilerini. Bu normal midir? Ateş düştü ve yeniden yükseldi. Bir virüs varken vücutta, başla bir virüs mü aldılar? İlk defa bu kadar uzun sürdü ateşleri de. Hem kulak ağrısı, hem öksürük , ishal ( günde 1 kez ama sulu) Bu yüzden endişe ettim. Ateşe de , sayenizde yine müdahale etmemeye çalışıyorum. Genel durumu çok huzursuzsa ve titriyorsa ve uyuyamıyorsa nadir de olsa veriyorum. Tedbir amaçlı yine de elimin altında bulunsun bir tane istiyorum. Bu durumda hangi ateş düşürücüyü kullanmamızı tavsiye edersiniz? Kaç ölçek kullanmalı? 4 yaş 105 cm:16.5 kg 4 yaş 104 cm: 17.6 kg |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sadece Iliadin'e devam edin. Ates DUSURMEYIN!!
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Peki hocam çok teşekkürler. İyi ki varsınız.
Düzenleyen Altay - 04 Oca 2020 Saat 20:45 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|