|
ÇOCUKLAR HANGİ TUZU TÜKETMELİ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Eki 2019 Saat 17:06 |
Hocam merhaba;
Hem tiroit hastası olduğum için (haşhimato tiroit hipotireide çevirdi), hem de mineral bakımından daha zengin bir tuz kullanayım diye yıllardır kaya tuzu kullanıyorum. Fakat bugün okuduğum bir yazıda çocuklarda beyin gelişimi için mutlaka iyotlu rafine tuz kullanmak gerektiğini okudum. Tabii ki endişelendim 7 yaşında bir oğlum var ve onun yemekleri de kaya tuzu ile pişiyor. Sizce bu doğru mu? Oğlumun yemeklerini rafine tuz ile mi pişirmeliyim? Siz ikisine de ulaşabildiğiniz durumlarda hangisini kullanmayı tercih ederdiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Asrimizin en buyuk "ticari" yalanlarindan biri!!! Ne demek; "Kaya tuzu?" ne demek "Himalaya tuzu?" Dunyadaki BUTUN TUZLAR, milyonlarca sene evvel, okyanus tabanlarinda olusmus ve yer hareketleri ile, daglar olusurken, daglar ile beraber yukarilara cikmislardir. Hicbir Ozellikleri veya ustunlukleri yoktur. Bir ara bir acikgoz tuccar Himalaya tuzu getirmisti!!! Ne oldu?? Tabiiki; rafine ve Iyot ilaveli tuzlar en iyi ve en TEMIZ tuzlardir. DAIMA, rafine ve Iyotlu tuzlari tercih edin.
|
|
![]() |
|
akasya2213 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Hocam sizin yanıtınızdan sonra rafine tuz ile yemek yapmaya devam edeceğim. Fakat benim için sorun olur mu?
Tiroit hormonunu dışardan alıyorum (her sabah 0.75 mg. levotiron). Ben yine rafine fakat iyotsuz olan tuz mu kullanayım kendim için?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117362 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tuzdaki Iyot size bir zarar verecek seviyede degildir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı akasya2213
Çok teşekkür ederim hocam. Ellerinizden öperim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|