Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ciltte dokuntu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ciltte dokuntu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 266
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ciltte dokuntu
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2019 Saat 08:59
Hocam iyi günler 7 yaşında oğlum. Alerjik bronşit bence ama burda astım dediler. 4 ay kadar çiğneme tableti kullandım cok sıkışırsa ventolin de verdik. İlaclari tam kesmiştim. Bir-kac gün sonra ilk kasiklarinda sivilce oluştu. 1 haftada geçti sonra boynu isilik gibi kırmızı küçük sivilcelerle doldu. Once az di şimdi çoğaldı. Geçer diye bekledim tam 1 ay 1 hafta oldu. Ara ara kaşıyor. Bunun nedeni ilaçlar olabilir mi yediği birşey mi yoksa ilk okula başladı sıkıntı mi. Test gerekir mi ne yapayım valla korkuyorum doktora gitmekten. Daha önce böyle hiç olmadı http://m.YollaYap.com/bbtc/1571809512929.jpg 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118504
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2019 Saat 18:54
Terlemekten, isilik olmus. Serin tutun, gunde:2x1 Hipokort merhem surun. 
Astim ilaclarini kullanmayin. Bu ilaclari; Turk doktorlari HER oksurene veriyorlar.. 
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2019 Saat 20:59
Hocam size astım konusunda daha önce çok yazdım. Sorularımla bunaltim. Bize yaz kış geçmeyen wheyz var. O yüzden denildi. Öksürükte var ama asıl ses geçmiyor. Moral ma solunum sıkıntısı yok. Kasımda randevumuz var. Ileri tetkik yapılacak. Tomografi yerine emar çektirsek olur mu radyasyon yüzünden hiç istemiyorum 3 yaşından beri böyle. Şuan 7 yaşında. Yada tomografi yerine bronoskopi daha mi iyi olur. Bu sese rağmen çocuğun hiç tırmanmamış olması şaşırtıcı. Alerjik astım dediler sadece alerjikse çıkmadı 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2019 Saat 00:45
SAKIN; o sozum ona, "ileri tetkik" sacmaliklarina gitmeyin..
Wheezing varsa VAR… Yas ilerleyince, kendiliginden kaybolacak.  
Ne demek "Tomografi"??? Ne demek,"MR" hicbirini gerek yok.Bunlarin hepsi sahtekar doktorlarin icatlari. 
Hele "Bronkoskopi" ne oluyor????? Sasirdinizmi siz?? 
Yukarı Dön
toprak1 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı toprak1 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2019 Saat 10:19
Hocam ben zaten çektirmek istemiyorum. Ancak siz daha önce işlik sesi geçmediği için akciğere yapancı cisim kaçmış olabilirmi tomografi çektirin baktırin demiştiniz. Bunu söyleyeni nerdeyse 1 yıl oldu.ve geçmedi işlik sesi. Akciğeri dinleme şansım olmadığı için daha fazla yardımcı olamam dediniz. Morarma solunum sıkıntısı yoksa bekleyin geçmezse baktırin dediniz. Baktirmayayim biraz daha bekleyeyim o zaman hocam çok sağolun allah razı olsun.Rongende mayı birikmesi yok da dediniz ama çok eski röntgen.  Çocuk küçükten uyuyamıyor ilaç vermezsem.her gece ağlıyor.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2019 Saat 20:28
Yabanci cisimden olan "ses" daha muzikal bir ses olup, hem nefes alirken, hem nefes verirken duyulur. 
Wheezing'den cok farklidir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.