|
Almanya'da ilaçların muadili?.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Şeyda16 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Eki 2019 Saat 00:48 |
Merhaba hocam,
Almanya'ya yeni yerleştik ve 8 yaşındaki oğlumun aylardır burnu tıkalı ve sürekli koyu sümük akıyordu. Bugün kulağım ağrıyor dedi. Ben de sizden öğrendiğim kadarıyla İliadin damla kullanmıştım daha önce Fakat eczanede tam muadilini bulamadım. Onun yerine otrivine 0.1 %xylometozine verdi . Aynı etken madde fakat 2,5 mg yok dedi. Bu da aynı işi görür mü acaba. 2. Sorum ise: Doktora 16 aylık oğlum icin D- Fluoreten 500 I.E . verdi.
Günde bir tane kullanack dedi.bu ilaç zymflorur un muadili mi acaba. Düzenleyen Şeyda16 - 11 Eki 2019 Saat 00:56 |
|
![]() |
|
Şeyda16 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Eki 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıca bunu yazmadan geçemeyeceğim.
Burda da doktorlar hiçbir test wbc değeri vs bakmadan antibiyotik veriyor ( kesinlikle Tr kadar yaygın değil ama yine de birçok arkadaşım çocuğunu öksürük veya soğuk algınlığı veya 3 gün geçmeyen ateş sonrasında hepsi doktordan antibiyotikle döndüler eve) 2 hafta önce ise okullarda bronşit salgını var dediler. Sınıfların yarısı boştu hep.raporluydu çoğu.ve en son arkadaşımın 10 Yaşındaki kızına öksürüğü geçmediği için bronşit teşhisi koyup venatolin tarzı hava vs birçok ilaç vermiş. Burda da doktora gitmeye korktum gerçekten. İyiki varsınız... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119760 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Otrivine de olabilir. Ana madde: xylometosine dir.. 2- D-Fluoretten, Zymafluor'un muadilidir, ayrica D vitamini ihtiva eder. 2 yasina kadar 1 tablet, 4 yasina kadar 2 tablet alabilir. 4 yas sonrasi 3 tane almasi gerekir ama o zaman da D vitamini fazla gelebilir. O yuzden, 4 yas ustune: Zymafluor 0,75mg gunde 1 tane kullanin.. 3- Almanya, butun dunyadaki en sahtekar doktorlarin oldugu 2. ulkedir. 2000'den evvel 1. ulke idi. Simdi;Turkiye birinci ulke!! Maaleef; bazi ilac firmalarinin verdigi rusvetler ile (ki bunlar 1 haftalik Karayiplerde cruise seyahatlari olabiliyor), butun dunyada, asla grip teshis etmeyip, her gripliye; Astim veya Bronsit gibi teshisler koyarak halki soyluyorlar. Almanya'da, en az Turkiye kadar sahtekar doktoru bol olan bir ulkedir. 3-
|
|
![]() |
|
Şu an gerçekten şoktayım.
Burdaki birçok kişi dediğiniz gibi eskiden çok antibiyotik verirdi doktorlar şimdi kolay kolay vermiyorlar dedi gerçekten. Bu kadarını tahmin etmiyordum. Çünkü genel halk olarak ahlaklı , saygılı ve sağlık noktasında hassas görünüyorlar.. Sizi tanıdığım için kendimi çok ama çok Şanslı hissediyorum..tekrar teşekkürler..
Düzenleyen Şeyda16 - 11 Eki 2019 Saat 02:05 |
|
![]() |
|
Hocam son olarak,
Daha öncede başka isimle size yazmıştım oğlumun burun akıntısı aylarca geçmiyor ve bu sosyal ilişkilerini çok etkiliyor diye .( O zaman anaokulundaydi) O zamani iki yıl okul sürecinde normal demiştiniz. Fakat 3 .yılı oldu hala duzelmedi. Yazın en fazla 1 ay akmadı.yazin bile hep burnu aktı. Anaokulunu Tr de okudu .1. sınıfı Almanya'da Okudu.simdi 2. Sınıf ama burnu sürekli koyu şekilde akıyor. Ne yaptıysam geçmedi. Yeni bir ülkeye geldiğimiz icin bağışıklık ona göre oluyor acaba dedim. çok başarılı bir çocuk fakat burun akıntısı yüzünden çok sknti yaşıyor arkadaş ortamında ( Doktordan randevu aldım fakat acil bir durum saymadiklari için 40 gün sonraya verdiler randevuyu..) Düzenleyen Şeyda16 - 11 Eki 2019 Saat 02:44 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119760 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
EGER, bu akinti tek tarafli ise, burnunda bir "yabanci cisim" olabilir. Cift tarafli ise, zamanla kendiliginden gecer.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|