|
Öksürük ve ses dalgalanması |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Eyl 2019 Saat 19:53 |
Hocam merhaba. Belki biraz saçma bir soru olacak ama doktora gidersem gidip yok yere çocuğa test yapmalarından korktuğumdan size sormak istedim. Kızım 5 aylık 6800gr civarlarında. bu ara uyurken burnundan ses geliyor sabahları bir sıkıntı yok gece uyurken ses çıkıyor burnu tıkanıyor diye düşündüm ama öksürmeye de başladı gün içinde ve böyle sesleri çıkarırken sesinde daha önce olmayan dalgalanma farkettim sanki nefesi yetmiyor gibi. Hiç ateşlenmesi falan da olmadı neşesi de var gayet gülüyor ediyor sadece gece geç uyuyor gündüz uykularından vazgeçmiyor çünkü. Sesini yükledim internete linki de koyacağım. Akciğerlerinde bir sıkıntı olabilir mi yoksa normal bir bebek hareketi mi? Teşekkürler hocam
Düzenleyen aabut - 19 Eyl 2019 Saat 19:57 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yasta burun karistirmayi biolmedigi icin, gunde;2-3 sefer siz burun temizligi yapin.. Memeyi veya Biberonu, rahat emebiliyorsa, zaten ciddi bir durum yoktur.
|
|
![]() |
|
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim hocam. bir de serum fizyolojik ile ilgili soracağım. biz direkt serum paketi aldım ondan şırınga ile çeksem burnuna damlatsam olur değil mi? o serum paketini nasıl saklamak gerekiyor hiçbir fikrim yok. bozulabilen bir şey mi? o yumuşak kısmından çekiyorum serumu. o delik yine de bozulmasına sbep olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117998 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kullanabilirsiniz. Bozulma diye bir sey soz konusu degilde, bozulsa ne olacak?? Damardan kullanmiyacaksiniz ki!!!
|
|
![]() |
|
Hocam merhaba. Tekrar konu açmak istemedim buraya yazdım. Kızım 16 nisan 2019da, 2780 gr doğdu şu an 7000 gr. kusma ve kaka sayısı azaldı, kusarken genellikle kesik kesik kusuyor çok sık besliyorum sanırım, yapış yapış sarımsı kusuyor. Bu aralar biraz huysuz, yattığı yerden çok bağırıyor yani çığlık atıyor, bağırıyor ama acılı bir yüz ifadesi yok ağlamıyor. İlgi istediğini düşünüyordum hep çünkü onunla oynayınca gülüyor. Ama geceleri de şimdi uykusunda ağlamaya başladı. Bir sıkıntısı olabilir mi? Gün içinde kuru öksürüğü oluyor seyrek olarak ve sabahları ağzında biraz köpüklü tükürük oluyor. Acaba bir sıkıntısı var da gözden mi kaçırıyorum. Arada bir “grunting” sesleri de çıkarıyor dediğim gibi yüzünde bir acı çekme belirtisi yok. Uykudan bağırarak uyanması, gün içinde böyle çığlık atmasının altında bir sıkıntı olabilir mi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
200 gram bir acigi kalmis, gayet iyi gidiyorsunuz. Yattiginda; bas ucu yuksek olsun. Biraz bu sekilde takip edelim. |
|
![]() |
|
Teşekkür ederim hocam cevapladığınız için. Sadece yüzüstü yatınca uykusunda kalabiliyor. Bu geceden itibaren başucunu yükselteceğim.
|
|
![]() |
|
hocam merhaba. kızım sanırım nezle geçiriyor, aynı zamanda annesi olarak ben de hastayım, benden geçti muhtemelen. burnu dolu, serum fizyolojik ile temizledim. kuru bir öksürüğü var. ama ateşi yok. ateşi olmaması hastalığı hafif geçirdiğine mi işaret eder? burnu dolu da olsa nefesinde bir sıkıntı yok gibi rahat alıp veriyor o nedenle iliadin başlamadım. serum fizyolojik ile temizleyeceğim. iştahı da iyi. emiyor. öksürüğü için bal limon vermek 24 haftalık bebek için de geçerli mi?
Düzenleyen aabut - 03 Eki 2019 Saat 13:51 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|