Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bademcikte çekirdek çöpü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bademcikte çekirdek çöpü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bademcikte çekirdek çöpü
    Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2019 Saat 17:20
Hocam merhaba,
5 yaşındaki kızım çekirdek çitlerken kabuğundan küçücük bir kıymık bademciğine batmış. Çok rahatsız etti onu. Arkasından ekmek kabuğu elma yedirdik belki gider diye gitmedi.  En son göremiyorum,gitmiş galiba dedim inandı ama hala çıkmamıştı. Verdiği rahatsızlık azalmış sanırım. Bademciğine bir zararı olur mu ?Nasıl çıkaracağımızı bilmiyorum.
Bir de yaklaşık 10 gündür burnunun üstünü kaşıyor. Burun kökünü baş parmağı ve işaret parmağı ile aşağıdan yukarıya doğru çekiyor. KAşındığını söylüyor. Görünürde bir şey yok,kaşıyınca kızarıyor sadece. Saç geliyordur diye düşünüdüm,toka taktım ama hala kaşınıyor. Bir anlam veremedim?Bir şey sürmeli miyim burnuna?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118493
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2019 Saat 19:52
1- Bademcige yerlesmis olabilir, bir KBB doktoru gorsun.. SAKIN Rontgen filan isterse cektirmeyin, baska
bir KBB doktoruna gidin. 
2- Bu sekil kasintilar; barsak solucani isaretidir.Andazol surup, bugun:2 olcek,15 gun sonra gene 2 olcek
 verin.

Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2019 Saat 13:42
Hocam internet erişimim yoktu,cevabınızı şimdi okudum. Bademciğindeki kıymık artık görünmüyor,bir şikayeti de yok onunla ilgili. Yine de gösterelim mi KBB doktoruna?
Bağırsak solucanı ile ilgili geçmiş maillerinizi okudum hemen. Kızımda iştah artışı yok (hala mızmız yemek konusunda). Çamaşırında birşey görmedim,popoda kaşıntısı da yok. Ancak uyurken ağzı açık uyuyor ve salyası da oluyor muhtemelen. Dün hafif öksürük başladı,uykusunda genzi tıkandı,uykusunda bile burnunu kaşıdı.
Andazol şurubu aldım. Son durumda vereyim mi şurubu? Bizim de kullanmamız gerekiyor sanırım. Gerçi okuldan da geçiyor olabilir:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2019 Saat 19:21
Ilacin bir zarari yok.. Aklinizda kalacagina, VERIN.. 
Bademciklerinden, Bilhassa yutkunurken bir sikayeti olmuyor ise, KBB'ye gitmeniz gerekmez. 
Yukarı Dön
aabut Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 153
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aabut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2019 Saat 20:51
Hocam burada okuyunca sormak istedim, benim kızım 5 aylık emerken bazen de oyun arasında veya uyutmak için ayağımda sallarken yüzünü gözünü bir kuvvetle pençeliyor. Hatta bugün bir anda göz kapağını dışa çevirdi, bu hareketi beni korkutuyor. Solucan falan olabilir mi? Mümkün müdür?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2019 Saat 03:09
Onlardan degil!!! Burnunda sumuk birikince yapar, zira bu yastakiler burun karistirmasini bilmezler.
Ya HER GUN yikayin, en azindan yikanmadigi gunlerde, Serum fiz. 10'ar damla, her iki burun deliklerine,
 kasindikca damlatin. 

Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2019 Saat 14:00
Hocam kızımın burununda kaşıntı vardı,barsak solucanı olabilir demiştiniz. Andazol kullandık tarif ettiğiniz şekilde fakat bir değişiklik yok. Tik oldu sanki. Önce burnunu sonra kaşlarının üstünü sonra da yanaklarını sıvazlıyor. Gördükçe uyarıyoruz ama kaşındığını söylüyor. ÇAmaşırında hiç kurt görmedim. Başka bir şey olabilir mi? 1 ay oldu kaşıntı başlayalı..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2019 Saat 21:01
Tik olabilir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.