Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bulantı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

bulantı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 799
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bulantı
    Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2019 Saat 03:29
hocam merhaba . kızım 6 yaşında. 22 hazirandan bu yana bulantıları var. bazan çok bazan az. yemek yerken yutkunurken daha çok bulantı yaşadığını söylüyor. haziran sonu selebant tahlilinde kıl kurdu yumurtası bulunmuştu.  doktor bir kez andozol verin 2 ölçek dedi. verdim. aradan bir hafta geçmişti ama bulantıları geçmeyince tekrar kontrole götürdüm. andozolu bir kez daha vereyim mi dedim, hayır dedi... vermedim ben de. ama 6 ağustos oldu ..bulantıları hala devam ediyor. yemek de yiyemiyor bulantıdan. şimdi selebant tHLİLİLNİ TEKRAR edicem hocam. hem bulantıları hem de gece ağız suyu akmaya devam ediyor. hocam andozol işe yararmamış sanırım. :(
geçen gün tesadüfen bir doktor arkadaşla karşılaştım. onun da oğlu böyle olmuş..bu hastalıkla alaklı tüm ilaçları kullandık ama fayda etmedi..2 yıl sürdü, sonra kendi geçti dedi.. hocam bizimki de geçmiyor, ne yapabiliriz
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117858
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2019 Saat 04:22
Kil kurdu; Kasinti harici  HICBIR ARAZ  YAPMAZ KI!!! Ugrasmayin
1- Sarilik olabilir. Goz aklarinda bakin, suphelenirseniz bir Idrar Tahlili yaptirip bana yazin.
2- Cocuk gastrit'i olabilir, gunde 1 defa Famodin20mg icirin, 5 gunde belli olur. 
Sonuclari konusalim. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2019 Saat 08:38
Famodin20mg günün hangi saatinde ve aç mı tok mu içilecek hocam
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2019 Saat 19:14
Ne zaman isterseniz, nasil isterseniz. 
Gerekse idi soylerdim.. 
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2019 Saat 22:04
hocam haziranda bulantıdan size ilk kez bahsetiğimde Ascaris cinsi barsak solucanları bulantı yapar.. 15 gün ara ile Andazol şurup verin demiştiniz. biz de selebant testi yaptırmıştık ve kıl kurdu pozitif çıkmıştı. andozol kullandık ama bulantı devam ediyor. sanırım testi tekrar etmek gerekir. 

Düzenleyen leyli - 06 Ağu 2019 Saat 22:08
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2019 Saat 22:25
Ascaris, Kil kurdundan COK farklidir. Boyu 10-15cm olabilen bir parazittir. 
VE ASLA, Selofan bant testinde gorulmez..
Kil kurtlari, yumurtlamak icin makat disina cikarlar ve anus cevresine yumurtalarini birakirlar. Sabahleyin
cocuk uyaninca daha tuvalete gitmeden, Selofan tatbiki ile bant'a yapisirlar ve mikroskopta gorulurler. 
Kil kurdunun bu makat disina cikis ve girisleri kasintiya sebep olur ve kasiyan cocugun tirnak altlarina
 bu yumurtalar yerlesir. El yikamadan, yemek yenildiginde de, bu yumurtalar tekrar yutulur ve parazit
 bu sekilde  neslini devam ettirir. 
Ascaris ise, barsak icinde yumurtalarini salar, ancak kakanin mikroskopta incelenmesi ile gorulur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Ağu 2019 Saat 21:18
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2019 Saat 17:47
hocam merhaba. idar tahlili yaptırdık. Sonuçlar:

GlukozNegatifmg/dl0-0'Negatif 
BilirubinNegatif 0-0'Negatif 
KetonNegatifmg/dl0-0'Negatif 
Dansite1005 1010-1030' 
Ph7 0-0'5.0 
ProteinNegatifmg/dl0-0'Negatif 
ÜrobilinojenNormalmg/dl0-0'Normal 
NitritNegatif 0-0'Negatif 
Kan (Blood)NegatifEry/µl0-0'Negatif 
LökositNegatifleu/µl0-0'Negatif 
İdrar MikroskobisiNADİR BK GÖRÜLDÜ. 0-0'

Düzenleyen leyli - 07 Ağu 2019 Saat 17:48
Yukarı Dön
leyli Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı leyli Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ağu 2019 Saat 17:49
hocam dansite düşük çıkmış..bir şey ifade eder mi? bir de ph 7 çıkmış. daha önce de yüksekti..

Düzenleyen leyli - 07 Ağu 2019 Saat 17:50
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.