|
Konusma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Seymaaa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 151 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Tem 2019 Saat 21:02 |
Hocam 3 yaşında ki kızım bütün isteklerini güzel anlatiyo su içmek istiyorum parka gitmek istiyorum kucağına al çok yorulduk anne gibi baya cümle var bu ne nerde napiyon diye soruları da var ama muhabbet edemiyo niye ve neden sorusu yok neden niye soruncada anlamıyor hayır ya kafasını hayır şeklinde sallıyor ama eveti hiç kullanmıyor başını da sallamiyor su icmek istoyomusun dediğim de su içmek istoyorum diyo ben sorduğumda. Biliyorum 4 yaşa kadar normal ama kız çocuğu olması geç konuşma sayılır mı hocam? Daha önce otizmle ilgilide yazmıştım göz teması işine gelince gayet guxel kuruyo kendi istemezse kurmuyo hiç bı şekilde.. 2. Sorum ise hocam ailede dikkat eksikliği var genetik değil biliyorum ama ablam da ve bende var okulda hocamız demişti acaba dikkat eksikliği olabilir mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118543 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Çocuğu görmeden hiçbir yorumda bulunamam.
AMA, yaşı göz önüne alacak olursak; bence acele etmeyin. Yuva/kreş başlamadan önce bir gösterin. |
|
![]() |
|
Seymaaa ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 151 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam pedagogla görüştüğümüz zamn yapabildikleri çok fazla dedi uayaran eksikliği gibi daha çok dedi.. numaradan uyumuş yapiyo kendini, telefonu alırken sirinlik yapmayı biliyo,renkleri,sayıları,tuvalet eğitimi,sembolik oyun oyuncağına mama yedirme gibi,ilişki kurabilme,komut alma telefonu git koy kumandayı getir gibi,benle gün için de devamlı göz teması kurma, yabancılarla işine gelince kurma yabancılarla kavga ederken çok güzel kuruyo, bu ne , baba nerde oyuncağım nerde ,anne napiyoz ,nereye gidiyoruz diye soru sorması olduğu için daha çok uyaran eksikliğine benziyo dedi.. ama yabancılarla iletişimi hiç iyi değil
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118543 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Otistik değil.. Geriside zaten hiç önemli değil.
Dikkat eksikliği dediğiniz durum: Attention Deficient, Hiperactivity Disorder (ADHD) Bu yaşta olmaz. Okul zamanı, bilhassa öğretmenler tarafından tanısı konur. Sizin anlattıklarınızla da, ADHD denilmez. Bu hastalıkta dikkat eksikliği yanında, hiperaktivite ,yani aşırı hareketlilik ve etrafı huzursuz etme vardır. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kızım yeni kreşe başladı 10 gün oldu.. öğretmeni içe kapanık değil ama iletişimi az dedi. Hocam işine geldimi çok güzel iletişim kuruyo evde bizimle ama işine gelmezse oralı değil. Artık baya baya konusuyo isteklerini duygularını anlatiyo. Dönen şeylere sıralama öyle huyları yok zaten illa iletişimi az diye otizmin hafifi mi olmasi lazim asosyal birisi olamaz mi? Bazı günler benimle bile göz teması kurmazken bazı günler egile egile gözüme bakiyor. Hadi oynayalım anne diyor. Yolda yururken yatarken goz teması guzel. Bı arkadaş kızıma biseyler soruyor ne cevap veriyor nede göz teması kuruyor. Hocam siz Dr sunuz bı çocuk neden işine geldiginde iletişim kurar sadece. Öyle ki iletişime geçtiği anlar dibine kadar geçiyor iletişime ama bazen de duvar.. kafam çok karışık hocam. Bu arada kresteki öğretmen iletişimi az ama daha çok yeni dedi ara ara da çocuklarla güzel oyun da kurabiliyor dedi. Ogretmende fark etmiş bu iletişim azlığı otizm mi asosyal yapiylami alakalı hocam ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle Otizm degil. Her cocuk Ilerde; Politikaci veya Hatip olacak diye de bir kaide yok. Bazi cocuklar, sizin de belirttiginiz gibi "asosyal" bile olabilir. Zamanla ustesinden gelecek.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|