|
Yenidogan |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Denizegetuna ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Denizegetuna
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Tem 2019 Saat 20:49 |
1.Doktor bey merhaba.oglum 16 günlük. 38.haftalık sezaryenle dogdu.dogum kilosu 3 kilo uzunluk 50 cm.7.gün işitme testi icin götürdük ilk sefer de sol kulak geçti sağ kulak geçemedi.5 gün sonra tekrar çağırdılar gene geçemedi sağ kulak.bir gün önce banyo yaptirmistim su kaçmış olabilir dediler tekrar çağırdılar henüz gitmedim.acaba bu işitme testleri güvenilir mi daha üst seviye bi test yaptirmalimiyiz. 2.Diğer sorum 5.gün alınan topuk kanında tsh degeri yüksek çıkmış sağlık ocağından aradılar tekrar topuk kanı verdik.sonuc henüz çıkmadı.sonuc çıkana kadar bebeğim 3 haftalık olacak tedaviye baslamak için geç kalmış olurmuyuz eğer gene yüksek cikarsa.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Her seferinde "işitme testi" için para alıyorlarsa, bilin bakalım NEDEN??
Bir sorsanıza, işitmiyorsa ne yapacaklarmış? Su kaçsa bile, test bozuk çıkmaz. 2- Türk doktorları, hatta Universite ve Sağlık bakanlığı bile, yeni doğanlardaki TSH değerlerini bilmezler.. Ahmak olduklarından, erişkin "Referans aralıkları" ile mukayese ederler.. TSH değerleri: İlk 4 gün : 1,0-38,9 mIU/L 2-20 hafta : 1,7-9,1 mIU/L 5ay-20 yaş : 0,7-6,4 mIU/L dir.. Hele bir de kendiniz bu değerlere göre bir bakın bakalım, sizin çocuğun değerleri nasıl?? |
|
![]() |
|
Denizegetuna ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 13 Tem 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Denizegetuna
Doktor bey merhaba.Bebegimin 2.topuk kanı sonucu için sağlık odağından aramadılar.Ben sorduğumda ise sorun olsa haber gelirdi demek ki yüksek değil denildi.Bugun kontrolümüz vardı.bebegim 50 günlük oldu.doktor her ihtimale karşı tiroit değerlerine tekrar bakalım dedi.sonuclari yazıyorum tsh:5.66 t4 ise 1.45 sizin dediginize göre tsh normal ama t4 için yorum yapamadım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Lutfen bu ahmaklara soyleyin, Yeni Dogan doneminde; TSH ve T4 degerleri eriskinlerden farklidir. Ya cok cahiller, yada isin PUSTLUGUNU YAPIYORLAR!! Acsinlar bir kitap okusunlarda ogrensinler Yeni Dogan kan degerlerini!! Bu kadar da salaklik olmaz. Aynen iletin!! Isitme testi ne oldu??
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Ağu 2019 Saat 20:24 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Denizegetuna
Işitme testini 3.seferde geçti hocam.simdi sizin değerlerden yola çıkarak normal değil mi bu sonuçlar.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tabii.. Her 3 Isitme Testinde de para aldilarmi??
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Denizegetuna
Yok hocam işitme testlerine bizden para almadılar ama barkot kesildi.devletten aldılar mı bilmiyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle.....
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|