|
Ateş,kusma, öksürük |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Mihrimahmetehan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Haz 2019 Saat 00:46 |
Hcm merhaba..14 aylık 11 kilo 81 cm bir oğlum var..4.250 Gr 52 cm doğdu..ikinci ay aşısında kadar hiçbir sıkıntı yokdu..bu ara da ondan önce aşırı derecede karnında sertlik ve uykusuzluk vardı..hep gaz dediler .ama hiç gegireniyir,altanda gaz cikartamiyordu.ikinci ay aşısını vurulduk hiç ağlamaya çocuk akşama kadar moraracasina beş dakika aralıklarla bağırdı..öyle ki bir ara bayılır gibi oldu niranda gözler kapandı sesi kesildi..hemşire olabilir dedi gecistirdi..ertesi gün ağzında pamukçuk tarzı yaralar oldu.karin gürültüsü başladı.emmeyi reddetme başladı..buna raen yinede kilo aldı..pamukçuk tedavisi gördük hiç geçmedi.emerken karnından gurultular duyuluyor.ve yutkunurken gözlerinden yaş geliyordu.ucuncu ayda rota olduk.dort saat sonra ishal başladı..ombesgun günde onbeş defaya yakın kaka.ama su gibi.rengi yeşil bazen siyah..geçer dedik..geçmedi..testler temiz çıkıyor bu arada..daha sonra tam geçti azaldı dedik..beşinci ayda tekrar rota aşısı ve yine ishal..bu arada dördüncü ay aşısında da yine cilde döküntü oldu..bu sefer çocuk süt çok olmasına rağmen 1.200 Gr kaybetti.ondan öncede alim baya bir düştü..Dr geziyoruz bir teşhis koyan yok..geliş durdu.boy uzamadi.uc aylıkken 68 cm olan çocuk altıncı aya kadar hiç uzamadi.yirmi dört saat sadece iki bilemedim üç saat uyuyor.oda ayağımıza..kıvranıyor resmen.kendink gerilere atıyor .beli kırılacak gibi kucakta tutamıyorum.sonra bir Dr sit alerjisi dedi..diyete girdim..biraz azalma oldu ama bu sefer bir hafta duruyor bir hafta geri devam.gida takibi yaptım defalarca ama gerçekten tepki veriyor.agiz yaradı yedinci aya kadar devam etti..Dr derdimi anlanlatamafim..bir çocuğun sabaha kadar karnı guruldarmj diyorum geçici cvp lar.karin gürültüsü başlıyor arkasından ağzı yara oluyor..bu şekilde devam ettik..bu sefer Dr altici ayda nidozal verdi..bir hafta kaka sarı oldu.duzeldi..agzi geçti..çocuk 500 Gr aldi .dört cm uzadi.anne sütü ile sadece
|
|
![]() |
|
Mihrimahmetehan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Oca 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 38 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dr bunu dedim..gıda alerjisi dışında bağırsakta bir Mikrop var..ağız yarası sebebi ordan geliyor desende anlatamadım..neden ilaç verince kilo aldı boyu uzadı deyince bağırsağı düzenledi diyor..ben tabi tatbin olmadım..bu arada reflü ilacı verdiler..reflü belirtileri fazlasıyla vardı..yine kilo almadan bu arada herşeye rağmen dortbucuk aylıkken yedibucuk kiloydu.arada kilo kaybedip hızlı bir şekilde alarak.dr ilaç verince yarım kilo alıp sekiz kg oldu..sonra yine üç ay hiç kilo almadı,uzamadi 72 takıldı.ama uykusuzluk,karın gurultulari ağız yarası ,emerken yutkunma devam.banada cocugada resmen zulüm..o acı çektikçe ben mahfoldum.sonra dokuz aylık oldu yine gastroenteroloji bu sefer alerjiye yönlendirdi..bağırsakta sorun var deyince sadece alerji diyorlar..eve geldim sizin yazıları okudum..flagy verdim on gün...karın gurultulari yüzde seksen gitti.agiz yaraları geçti..bu arada hocam oğlumun dokuz aylıkken saç arkası tamamen jel oldu..dökülen yerler kızarık ve kaşıntılı..kemikleri inceledi..hissediyordum.bunu söylediğimde yatmaya bağlı dedi..o şekil asla yatmadigini,ve yatmaya bağlı dahi olsa neden kızarık neden kaşınıyor dedim..saçma bahaneler..bu arada zorla d vitaminine baktirdim 28 di.norma dedi.ben sizden okuduğum kadarıyla miktarı artırdım bir ay sonra elli oldu.kani düşük dokuz..bunları ben istedim..bunların sonunda flagy verince döküntü bitti..kasintida bitti.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Flagy verince çocuk 40 gün içinde 1.400 Gr aldi..ve boyu 77 cm oldu.yanlis hatırlamıyorsam.ishali durdu tamamen..kadın guurltulari azaldı..sonra hocam bu sefer diyetinde bozdum.
İshal yok..ama bu sefer burun tıkanıyor..hiçbir akıntı yok..gözler sisiyor,kulakta sıvı oluyor..ateş..mide bulantısı.kusma ..zimaks antibiyotik kullandık..biraz rahatlar gibi oldu ama iştahsızlık devam..öyle ki bir günde sadece iki bez..yemeği görse bile oguruyor..yine tabi kilo kaybı oluyor...bu arada alıyor kaybediyor..ama alınca çok hızlı alıyor..bu arada kulağa illiadin damla,ballı limonlar bunları yapıyorum..ama malesef ateside değişimli yok..en son kendim amaklovin 200 verdim..istmesemde..bütün şikayetler bitti..çocuk yine bir haftada 500 Gr aldi .bir hafta iyidi hocam..şimdi yine burunda tıkanıklık gözlerde sisme,ama bu sefer aşırı derecede olduk sabahlara kadar morariyor kısımda rahatliyor .hicbirsey yemiyor..neyi görse oguruyor..yine zayıflamaya başladı..kan testleri hep temiz çıkıyor..wbc bu araf son yaotiridhinda yüksekdi.. Alerjik dediler oksuurge iki gün alerji ilacı verdim hiçbir degiiskli yok .biliyorum ki alerjik değil öyle olsa bu kadar kusmaz..bugünbir.iki ay öncesi yerlere vaktim..dansitide değeri 1005_1010_1025 düzenli artmış..ve son teste kalsiyum oksalat kiristalleri görüldü .nadir lökosit görüldü diyor..Dr sorduğumda önemsiz dedi.. ultrasonda sag böbrekte orta kesimde lineer kapsüller kalsifikasyonlar izlenmiştir.ince bagisrsakda sekrosyonlh ve hipermotil gorunumdedi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Öncesinde böbrekte büyüme vardı..bu arad hocam flagy vermezsen önce karın ultrasonunda kentlerde büyüme var demişti..ve boynunda da vardı..çok uzun yazdım.kusura bakmayın..ama gerçekten artık çok yoruldum..belirsizlikler..teşhis koyamamar.cpcugun hergun hasta olması..nedir hocam bu sizce ne yapmalıyım
Neresinde sıkıntı var..bu karın gurultulari nedir.cok hızlı kilo kaybediyor .ilaç alınca hızla alıyor..bu arada kan değeri dokuz su..en son ..ferritin yedi. İyi defa yirmi gün kan ilacı kulalnsim..hepsi hüsranla sonuçlandı.ne zaman kan ilacı versem ishal başlıyor,karın gürültüsü ,ağız yarası ve altını açtığımda bayilacak kadra bağırıyor..pipisini ucu,poposu kizariyor mantar gibi..bize bir yol gösterin..kimseye güvenemiyorum.sizden başka..nasıl bir yol izlemeliyim..bu zamana kadar torbalrla ilaçlar saçma sapan techisler ama hiçbirini vermedim..ama işin içinden çıkamıyorum..bir iyi Dr bulamıyorum..o yüzden de çocuğu deney faresi ne çeviriler diye çok görünüyorum..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Yazılarınızı okuyorum sürekli.ama bu kadra kargaşadan çıkamıyorum..yanlış eksik.yazmis olabilirim ...malum bebek ayağımda anca bu kadar ..iyi çalışmalar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Çocuk hiçbir zaman hasta olmamış!! Olanların tamamı " Teknik arıza" ve ahmak doktor saçmalıkları!!
1- Pamukçuk, sadece ılk 1. ayda olur, ağız içinde bakteriler oluştuktan sonra, Antibiyotıik kullanılmadığı surece de hayat boyu görülmez.. 2- Huzursuzluk; ya gazı vardır( hıçkırık ve yellenme artar) yada çok aşırı yemıştır (Kaka yeşıl renk alır) 3- İiadin, ASLA kulağa damlatılmaz... Ben mi yanlış anladım??? 4- Bu yaşlarda hiçbir şeye karşı allerji olmaz.. Süt proteinini hazm edememe durumu olabilir, onunda ozel (hidrolize veya Soya bazlı) mamaları vardır. 5- Bu yaşta ASLA "Reflü" olmaz.. Regurjitasyon olur.. Turk doktorları, Reflu'nun sadece ismini bilirler, ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu bilmezler. 6- Yaz aylarında çocuk çok terlerse de, idrar dansitesi artar. Aralarda su teklif edin.. 7- Türk doktorlar; çocuk Kan değerlerini bilmezler.. Aşşağılık Laboratuvarlar ne sokuştururlarsa ona itibar ederler.. Çocuklarda HGB:10g/ dL normaldir.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Haz 2019 Saat 10:26 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Hocam cvp verdiğiniz için çok teşekkür ederim..hocam kan değeri zaten baktirdim 10.6 çıkınca vermedim.zaten veremiyorum da.hemen karnı guurlduyor.altini açtığımda bayilacak kadar ağlıyor..ağız yaraları yeniden başlıyor.gogsumu kasindiriyor.vucutta bir yerde bir enfeksiyon olmasa bunlar neden olur hocam..yeşil kaka tek başına olsa kilo alsa boyu uzasa çok ekmekten diyecem.ama malesef boyu aylarca duruyor.kilo alımına öyle oluyordu..ben flagy verene kadar günde onbeş defa su gibi kaka .ve kokuluydu.neden ilaç alınca bu çocuk yemeye başlıyor.sikayetleei gidiyor.ve kilo alıyor..bir müddet sonra yine ateş veya şişkinlik karın gürültüsü başlıyor.ve yine ağzına hicbirsey suemuyor.bildiginiz eriyor.son bir haftadır kusuyor siZede ağız dolusu..kanda wbc düşük.:6 ..idrar da nitrit yok.temiz sizin yazilarinizdan öğrendiğim kadarıyla.normal sıkıntılı bir çocuk olmasa viral bir enfeksiyon diyip geçecem.ama malesef hep bir sıkıntısı var.aadece basit bir huzursuzluk desem gaz diyecem..ondort ayı geçti gaz sorunu bitmiştir .onbir kiloydu.. antibiyotik den sonra kilo almosti.bugum tartistim onbucuk olmuş..günde üç kez sadece beni emiyor...herşeyden kesiliyor ..aralıklarla .daha önce flgy vermezsen önce karın kendilerinde büyüme vardı.ayni şekil boğazın yanındada..sizin lenf bezleri konusunda yazilariniz okudum.enfeksiyona bağlı şişer zamanla düzelir demissiniz..demekki bu çocuğun bir yerlerinde enfeksiyon var..nasıl bir yol.izlemeliyim..on tane de cozemdigi ağız yarsini yedi ay çektik flagy ile bitti..USG de böbrekte ki kitleyi tekrar baktiralimmi..dediniz gibi o znlar çok ishal oluyordu..yine hicbirsey tuketmiyordu..emmiyordu bile.o zaman olmuştu kalsiyum oksalat kiristalleri..idrar testi yaptırdık bu defa çıkmadı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mihrimahmetehan
Mama yazdılar hocam.onu kustu
Bende vermedim .beni emse bile bu şikayetleri olamdiginda fazlasıyla kilo alıyor.mamaya bile gerek kalmıyor..takip ettim .ilaç aldığında beni emse bile çok hızlı kilo alıyor.cok soruyorum ama hocam göğüs kafesi öne doğru çıkıntılı..babamdada var diye genetik diye düşündüm.yine bir de gösterdik.sonuc da herşey normal.sadece sistemik ve pulmoner venöz dönusler normal,interaktiyel septumda foromen ovaleden soldan sağa şanti mevcut yazıyordu raporda...de bir yaş olunca tekrar bakalım dedi..tekrar kontrole gidecez.sizce bu vücutta böyle birşey yaparmı..kapanmismidir..birde raporda av vmak:1.21 m/s Av maxpg:5.89 mmHg Pb vmak:0.89 Pvmakpg:3.14 Yazıyor.rica etsem yorumlar mısınız.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|