|
kendim için-enkondrom |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Şub 2019 Saat 15:32 |
hocam merhabalar, 40 yaşında iki çocuk annesiyim. sırt ağrılarından dolayı çekildiğim röntgen filminde tesadüfen sol kol kemiğimin içinde fotoğraftaki kitleyi farketti dr ve enkondrom olabilir dedi. ara ara hafif bir ağrım dışında şikayetim yok ama yinede bir kitle olduğu için tedirgin oluyorum. Yarın ilaçlı mr çektireceğim. Hocam bu kitleler çocukluk çağında oluşan kitlelermidir? D vitamini eksikliği ile ilgilisi var mıdır? Konu hakkında bilginiz veya herhangibir tecrübeniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. saygılarımla 4GP.ME/bbtc/1550060884765.jpg
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118412 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- EGER butun vucutta bundan SADECE 1 tane varsa, hicbir onemi yoktur.. 2- EGER; bacak gibi ustune yuk binen bir kemikte olsa idi, "kirilma" riski vardi. Sizde yok! 3- EGER; bu kistlerden baskalari da varsa; Ollier hastaligi olabilir.. 4- EGER: bu Kistler yaninda; Angiom denilen, damar olusumlari varsa; Maffucci Sendromu olabilir Sadece, bu son iki durumda ameliyat gerekir. MR'dan once, obur kemikler bir incelensin. Sadece sol omuz MR'i bir ise yaramaz..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Şub 2019 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
envberna ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kas 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 194 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, mayıs 2018 de sırt şikayetiyle gittiğimde çektirdiğim direk grafinin diğer fotoları ektedir. üst on kısım kaça vs çekilde orada bir şey görmedi dr. El, ayak bacakta mı çektirilmesi lazım? Kemik sintgrafisi ile mi çektirmem lazım yoksa direk röntgen mi? bugun ilaçlı mr çektirdim hocam sponuçları henüz çıkmadı. aldiğimda paylaşacağım izninizle hocam 4GP.ME/bbtc/1550101784466.jpg 4GP.ME/bbtc/1550143281452.jpg 4GP.ME/bbtc/1550143539847.jpg 4GP.ME/bbtc/1550143993852.jpg 4GP.ME/bbtc/1550144359670.jpg umarım tehlikeli bir durum yoktur hocam. iki gundur ne uyuyor ne bir şey yiyebiliyorum. sagolun varolun saygılarımla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118412 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dedigim gibi, tek basina ise, bir onemi yoktur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|