|
üstsolunum enfeksiyonlarında evde nekahet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
voco ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haz 2017 Konum: ist Durum: Aktif Değil Puanlar: 55 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Oca 2019 Saat 00:54 |
Kadir Bey merhabalar,
Kızım(47 aylık- 15,5kg -102
cm) 6 gün önce hiçbir soğukalğınlığı
belirtisi yokken gece yattıktan sonra öksürmeye başladı hem tız hemde
boru sesi gibi tarif edebilirim öksürüğünü ,hatta sesi kısılmış ama son
ses çıkarmaya çalışıyor gibide diyebilirim .Nefesi kesilmedi,solunum
sayısındada değişiklik yoktu ama çıkardığı seslerden krup mu acaba diye
soğuk havaya çıkardım ancak bir rahatlama olmadı.Sürekli oksurerek hata 1-2 saati uyanık geçirdiğimiz ilk gecenin sabahı kalktığında sesi
oldukça çatallıydı ve seffaf burun akıntısıda başladı Gündüz fazla öksürmesede geceleri 4-5
sefer, bazen uyandıracak kadar oluyordu kriz gibi gelip 1-2 dk
sürüyordu.İlk iki gün ateşi normalden fazla idi ama ateşölçerle ölçmeye
gerek görecek kadarda yükselmedi,gözlerde hafif kızarık ve yaşlıydı
sonrası normale döndü..Burun akıntısı bazen şeffaf yanında sarı-yeşil renkte ve kıvamı
yoğunlaşarak devam etti.Ses çatallanması ve kısıklığıda 3.günden sonra
düzelmeye başladı ancak hala tam olarak geçmedi.Dün akşam 2 kez öksürdü
azaldı artık derken sabah nerdeyse biten burun akıntısı tekrar seffaf
olarak ilk günlerdeki gibi sürekli olmasada başladı.5 gece genzi
dolu(uyurkenki yutkunmalarından anlaşılıyor , hırıltılı ve horlayarak
uyudu. Tüm bu süreçlerde ne halsizlik
nede iştahsızlık vardı,keyifli ve haketliydi ancak hem bulaştırabilir
mi hemde yeni bir enfeksiyon kapabilir mi endişesiyle okuluna hiç
göndermedim.Sonrasında da size danışmak istedim çünkü her ne kadar çok
kötü oksursede gereksiz yere mi ateşi olmayan,haraketli çocuğu bu kadar
tecrit ettim herşeyden?(aman ciğerlere iner korkutmalarından sanırım) 1-Nezle-grip-bronşit-krup-sinuzit-larenjit-farenjit
vb. üst solunum yolu enfeksiyonlarında bulaşma süresi nasıldır,hem
kendi için (vucudunda virus varken yenisi girmez diye okumuştum
yanılıyormuyum ama bakterilere daha acık mı oluyor?hemde girdiği
ortamdakiler özellikle anaokuluna gittiğinden arkadaşları için ne zamana
kadar okula göndermeyelim acaba? 2-Ateş
olmasada öksürüğün çok kötüleşmesi durumlarında endişe etmelimiyiz
yoksa sizin dediğiniz iyileşirken patırdı-gürültü bu mu ?(ciddi boğaz
tahrişi,ses tellerine zarar gibi durum olabilir mi?) 3-Önce öksürükle başlayan sonrasında burun akıntısına dönen,ses kısıklığı yapan bu hastalığın tanımı nedir?nezlemi? Düzenleyen voco - 18 Oca 2019 Saat 01:12 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118493 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
LUTFEN, bu kadar uzun ve cok sayida sualler Sormayin.. Bu yazdigim; 3. sefer oluyor..Aralarda yazi siliniyor. Evet, Krup... Zaten diger bir ismi: 3 Gece Hastaligi dir.. 1- Bu hasataliklarin tamami AYNI viruslarin yaptigi degisik hastaliklardir. sadece virusun tuttugu organ farklidir. SAKIN, Orta kulak ve Sinuzit durumlarinda, Antiboyotik kullanmayin, sadece Iliadin damla yeterlidir. Evet, Dogrudur, Viral hastaliklardan sonra, Bakteriel bir hastalik gelirse agir seyreder… Ayni Kizamik esnasinda Zaturre mikrobu alinmasi gibidir.. Viruslar cogalabilmek icin, insan hucreleri icine girer ve protein imal eden molekullerde kendi yapisinda, viruslar urettirirler. Bunu yapabilmek icinde, Bagisiklik sistemine ve Kemik Iligine baski yaparlar.. Bu da, bagisikligi dusurur.. AMA bu durum son derecede nadirdir.. 35 sene muayene hekimligimde hicbir hastamda olmadi..Sadece Hacettepe'de 2-3 vak'a gordum. 2- Oksuruk VUCUT SAVUNMASIDIR.. Oksuruk kesilmez… Kesilirse hastalik akcigerlere iner.. 3- Nezle veya Grip diye bir ayirim gereksizdir, ZIRA YAPILACAKLAR AYNIDIR!!! Bazi sarlatanlar, kasten sirf kafa karistirmak icin, bu mevzuyu kasirlar.. Onlarin niyeti, artik Grip teshis etmek zorunda kaldiklarindan, sozum ona, bu sekilde, testler ve ilaclar verebilmenin bahanesidir.. SAKIN Ayaktan Nezle/Grip geciren bir sahsa ne bu testlari yaptirin, nede Enfluvir gibi ilaclari verin.. Bunlarin hepsi, hastaneye yatacak kadar hasta olanlara uygulanir.. Poliklinik hastalarina DEGIL.. Simdi ben boyle dedim ya!!! Butun Griplileri hastaneye yatirmaya baslarlar!!! Bunlar boyle sahtekardirlar.. Ayakta dolasan, az da olsa yiyip icebilen bir hastanin degil hastaneye yatirlmasina, Serum takilmasina bile gerek yoktur.. Serum takilip EVE gonderilen hastalarin TAMAMI, sahtekar doktor kurbanlaridir.. Serum takilacak hasta; YATAR.. Yatirilmayacak ise, Serum takilmaz.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2019 Saat 03:45 |
|
![]() |
|
voco ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haz 2017 Konum: ist Durum: Aktif Değil Puanlar: 55 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hsklisiniz cok uzun oldu, kesinlikle dikkatcedicem ozur dilerim.Bu degerli bilgiler icinde cok ama cok tesekkurler.Emeginize bilginize saglik hocam...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|