Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - deposilin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

deposilin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 360
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı akasya2213 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: deposilin
    Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 15:28
Hocam merhaba
İçerisinde deposilin kelimesi geçen tüm mesajları tek tek okudum fakat ne yazık kı tam olarak anlamadım.
6.3.3 ve 1.2 nin içeriğinin tamamen farklı olduğunu ve 1.2 nin 48 saat sonra etki edeceğini sizden öğrendim.
Bize strep-A pozitif çıktığı için iki kez deposilin yapıldı ve ikisi de 1.2 idi ve yarım doz uygulandı. Peki acaba
geç etki ettiği süre çocucğuma zarar verdi mi? Ya da tedavi yarım kaldı mı? Eklem ve daha sonra kalp romatizması için risk 
artışı oldu mu?bir dahaki sefere 6.3.3 için ısrarcı olayım mı?

Oğlum 7 yaşında 22 kilo.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119428
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 20:29
Tedavi edici etkisi; (tedavi edici seviyeye erismesi) 3. gun baslar. 
3 gun tedavi edilmemis gibi oldu. Artik bu sure zarfinda, antikorlar ne kadar yukseldi, oda ASO ile belli olur. 
Turk doktorlari, yazdiklari ilaclarin icerigini bilmezler..
Ayni receteye; Aferin, Peditus ve Calpol yazan salak doktorlari unuttunuz mu?? 
Mutlaka, Deposilin 6-3-3 yaptirin, VEYA; Deposilin 1.2 yapildi ise, ilk 3gun, gunde:2x1 Pen-Os surup 750 verin.
Okumaya devam edin.. SAKIN Turk doktorlarinin bilgilerine inanmayin, guvenmeyin..  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Oca 2019 Saat 01:33
Yukarı Dön
akasya2213 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 360
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı akasya2213 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Oca 2019 Saat 21:24
Hocam bizde durum şu şekilde ilerledi. StrepA pozitif çıktı. 10 gün antibiyotik recete edildi (ki min. 20 gün tedavi olmasi gerektigini de sizden öğrendim.) 10 gün antibiyltikten sonra çocuk yine öksürmeye başladı ben huylanıp tekrar strepA testi yaptırdım ( antibiyotigi bıraktıktan 3 gün sonra) yine pozitif çıkınca da deposilin 1.2 yapıldı. Umarım o 10 günlük antibiyotik ile aso değeri cok yükselmemistir. Aksi takdirde dünya para verip iki kez muayene olmamizin anlami kalmadi. Neyse ki dogrulari artık öğrendim. Hocam sayısız kez yaşadık ayni seyleri umarım evladima zarar vermedim. Cok teşekkür ediyorum. Ellerinizden öpüyorum. Artık izlemem gereken yolu öğrettiniz bana.
Yukarı Dön
Nihan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 115
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nihan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Oca 2019 Saat 13:14
Merhaba,
Benzer durumu biz de yaşamıştık.Çocuğunuz taşıyıcı olabilir. Her iki test yapıldığında da ateş+dilde pas+ağız kokusu var mıydı? Kullandığınız antibiyotik penisilin miydi? Hocamın "Beta diye bir virüs" makalesini okuyun derim. 
Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.