|
Bakteriyel mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Oca 2019 Saat 15:26 |
Merhaba Kadir Bey,
Kizim gectigimiz persembe sabahi 39 derece atesle uyandi. Onceki gunlerde cok hafif burun akintisi ve buna bagli nadir olan oksurugu vardi. Atesli olmasina ragmen sabah keyfi ve istahi iyiydi. Krese gondermedim. Bu arada okulda influenza salgini olduguyla ilgili bilgi paylasildi bizimle. Ertesi gun atesi 40-41’i gordu. 40 derece atesliyken ayakta oynuyor, dans ediyordu. İstahi henuz kapanmamisti. O gece karnim agriyor demeye basladi. Uyumadan once karnini ovdum. Uykudan uyanip karnim agriyor diyordu. Sonraki gun atesi dustu 37, hatta 36.5’lara. O gece sabaha karsi oksurmeye basladi. Burnunu acik turmaya calistim. Akinti oksurttugu icin pek uyuyamadi, bizi de uyutmadi haliyle. Serum fizyolojik, cift yastik, vs. Bildigim seyleri yaptim. İyilesiyor diye dusunurken, atesi yine cikmaya basladi, sadece 38-39 derece ama keyfi hic yok, istahi kesildi. Uyukluyor. Biliyorum uyumasi, bir sey yememesi vucut hastalikla ugrasirken onun icin daha iyi ama anne yuregi iste... :) Atesi var, agzinda koku var ama aclik kokusu gibi, kotu kokuyor evet, pas lekesinden emin olamiyorum, dilini pek gostermiyor. Dun de bir kere kustu ama yediklerini degil, ogurdu ve tukurukler cikti, sanirim balgam cikartti. Gerci pek bir sey yedigi de soylenemez. Hastalik arazlarimiz yuksek ates, oksuruk, burun akintisi, istahsizlik, keyifsizlik, karin agrisi. İshal yok. Ama son 2 gundur kaka yapmiyordu, bugun yapti cok sukur. İshal kivami degil ama sert de degildi. Bu arada ben de hastayim. Benim de agzimin tadi yok. Kizim su icmeye calisinca bile bunun tadi kotu diyor icemiyor, yiyecekler icin de aynisi gecerli. Ben de oyleyim. Agzimin tadi cok kotu. Domuz gribi geciriyoruz diye dusundum sizden ogrendiklerimi dusununce. Ama bir yandan da beta olabilir mi dedim. Bir iki kere bogazim acidi gibi bir sey soylemisti bu 6 gun icerisinde ama tekrar soylemedi. Atesli gecen 6. gundeyiz, arada bir gun gunduz ates dusmustu sadece. Gun icerisinde inip cikiyordur ama ben atesi sizin de dediginiz gibi cok olcmuyorum. Ates dusurucu de vermiyorum. Bugun halim olsaydi kan testi yaptirmaya goturecektim. Basim donuyor o yuzden cesaret edemedim ikimiz hastayken gitmeye. Sizin gorusunuz nedir? Eger beta ise, sizce bu kadar sure beklemis olmam kizima zarar midir? Ates konusunda sayenizde rahat oldugum icin kendi doktorumuza bile yazma geregi duymadim ama size danismak istedim. Suana kadar hic antibiyotik kullanmadi. Gereksiz ilaca karsiyim evet ama antibiyotiklik bir durum varsa da gec kalmak istemem. Bu arada 1-1,5 ay once tahminimce domuz gribi gecirdi kizim. O zaman da sayenizde doktora gitmedik. Grip arazlari + kusma ve ishal vardi. Uykudan uyanip uyanip kusuyordu. Kisa surede atesi duzene girmis ve 1 haftada da tamamen duzelmisti. Aslinda isteyeceginiz sey kan testi ve belki de strep A testi olacak. Kendimi iyi hisseder hissetmez ikimiz icin de kan tahliline gidecegim. İdrarla yollari ile alakali bir durum olabilir mi? Bu sabah bezi biraz kokuyor gibiydi, rengi de daha koyuydu sanki ama su icmiyor pek, ondan diye dusunmustum. Cok tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Dilini cekebildim nihayet.
Ates (38 suan) ve agiz kokusu (pek bir sey yemiyor) var. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Bu sitenin resimleri acilmiyor.. 2- Kizinizin YASI kac??
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118003 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle VIRAL enfeksiyon, muhtemelen de; Domuz gribi..SAKIN ,Antibiyotik veya Grip ilaci cinsinde ilac veremeyin. Sadece Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Cok tesekkur ederim Kadir Bey. Karin agrisi devam ediyor. Oksurugu hapsirigi var.
Birkac ay icerisinde iki kere domuz gribi gecirmis olma ihtimalimiz var midir peki? Onceki gecirdigimiz de influenza gibiydi cunku. Farkli tur virusler ayni sene icerisinde olabiliyor mu? Cunku sizden ogrendigim kadariyla 1,5 ay once gecirdigi domuz gribiyse sayet, ona bagisiklik kazandi. Virusler surekli evrim (bilmiyorum dogru kelime mi bu ama) gecirdigi icin ayni sene icerisinde farkli domuz gribi turune yakalanmis mi demek oluyor bu? Bunu sirf kendim ogrenebilmek adina soruyorum. Cok tesekkur ederim cevaplariniz ve ilginiz icin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|