|
Wezing |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gamze kacal ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 248 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Oca 2019 Saat 23:58 |
Hoava bir kaç sorum olacak bu griplerde duyulan wezing sesi astım demek mi ifrazat ta bu sese sebep olabilir mi özellikle küçük bebek ve çocuklarda bu ses ne ifade ediyor bide sesin nefes alırken çıkması yada verirken çıkması farklı anlam ifade ediyor mu
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118472 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
HAYIR degil.... Astimda, SOLUNUM GUCLUGU vardir.. Dunya da bir tek; Turkiye'nin SALAK doktorlari; HER oksuren ve/veya wheezing'i olan cocuklara Astim derler. LUTFEN bu konulari iyi okuyun. |
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam oğlum 29 Aralık 2013 doğumlu. Bu sene anaokulunun ilk yılı. Bu sebepten hastalıklara hazirliydim. Sizi de sekiz yıldır takip ediyorum. Not alarak okuduğum için neredeyse ezberledim yazılarınızı. Okula basladigindan beri hep grip, öksürük hali. Fakat kafama takılan şey ozellikle aksamlari öksururken bazen de gündüz ıslık sesi de geliyor. Bazen nefes alıp verirken de duyuyorum. Bu yaklaşık bir buçuk aydır böyle. İlk zamanlar sıcak buhar ya da banyo ile rahatliyordu oksurugu. Şimdi bir iki gün iyi sonra grip sonra yine öksürük. Çoğu öksürük krizi kusmayla sonuçlanıyor. Çok yorulduk artık. Günde en az bir kere buhar çadırı yapıyorum yine de. Doktora da goturemedim başıma türlü işler açarlar diye. Siz gelecek misiniz bu sene. Size muayene ettirmeyi çok istiyorum. Kusmasi neyse zaten beş senedir böyle midesi hassas balgam midesini bu landiriyor ama bu ıslık sesi çok canımı sıktı. Farklı bir durum var da ben mi atlıyorum acaba derken bu başlığı gördüm. Nasıl emin olabilirim ? Ya da ne tavsiye edersiniz? Hiçbir ilaç kullanmadık şimdiye kadar. Ballı limon, serum fizyolojik vs. sizin usullerle devam ediyoruz hep. Yazın öksürük kuru ya da balgamli ya da ıslık sesi durumu yok. Okul sezonundan beri böyle.
Düzenleyen esya - 20 Oca 2019 Saat 20:58 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118472 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Son iki aydan beri ne HALT ise, devamli bu ISLIK sesi sorulur oldu.. Gripler iyilesirken, akinti koyulasir ve bu sesler duyulur.. SAKIN bu devrede, SAHTEKAR Turk doktorlarinin eline dusmeyin.. Bu yaz gelecegim. Zamani belli degil. Mayis-Haziran olabilir. |
|
![]() |
|
esya ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Oca 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 406 |
Peki uzun sürmesi normal mi?
Bir ayı geckindir böyle. İki, üç gün düzelir gibi oluyor sonra aynı. Ya da yeniden yeniden grip olduğu için mi durumu bu?
Bu saat oldu nefes alıp verirken de duyuyorum sesi. Biraz derinden ve hızlı nefes alıp veriyor ayrica bu gece. Hiç bu kadar olmamıştı. O yüzden sormak ihtiyacı duydum. Dönüp dönüp duruyor uyuyamıyor rahat çocuk. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sahtekarligin 1. Safhasi ilaclardan (Aferin, Peditus, Asist, Sudafed, Actifed, Ventolin, Allerji ilaclari) kullandi iseniz, uzun surer. Sicak su buhari uygulayin. Aksamlari bas ucuna: 2 damla ColdMix damlatin.
|
|
![]() |
|
Hayır hocam aksine hicbirsey kullanmadım.
Ben ateş düşürücü bile çok cok nadir kullanırim iki çocuğumda da. Bu yüzden endiselendim zaten.
Düzenleyen esya - 21 Oca 2019 Saat 08:09 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sicak su buhari uygulayin. Aksamlari bas ucuna: 2 damla ColdMix damlatin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|