Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateşli hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateşli hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zambakkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zambakkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateşli hastalık
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2019 Saat 16:37
Hocam merhaba.
Benim oğlum 4,5 yaşında.
Perşembe akşamı hafif ateşlendi. Geceye doğru ateşi 39'u geçti (39,6).
Perşembe gecesi ve cuma belirli aralıklarla ibuprofen grubu ibufen verdim.
İlacı aldıktan sonra etki etmesiyle birlikte de ateşi 37 civarı seyretti. 37.2 - 37.4 gibi.
Tam olarak normallere düşmedi.
Cuma öğlen ateşi çıktığında duşa sokup düşürdüm bir kere de.
Aslında bir süre daha beklemeyi düşünüyordum ama eşim de hastaydı ve belki ondan geçmiştir
düşüncesiyle acile götürdüm dün akşamç Oraya gittiğimizde de ateşi 39'du.
Orada boğaz enfeksiyonu dediler, boğazı çok kızarık dediler ve Ceftinex verdiler.

Bu arada oğlum hiç boğazının ağrıdığını söylemiyor. Ara ara karnım ağrıyor diyor, bir iki kere de karnım
bulanıyor dedi ama istifra etmedi hiç. Genel hali de iyi.
Boğaz enfeksiyonunda ateş 39,6'lara çıkar mı hocam?

Kan değerlerine göre Ceftinex içireyim mi diye size sormak istedim. CRP değeri yüksek çıkmış.
Şuana kadar hiç antibiyotik almadı
oğlum, gerekirse ekbette ki vermek isterim. Ama gereksizse de vermek istemiyorum. 
O yüzden size danışmak istedim.
Teşekkürler. İyi günler..

Düzenleyen zambakkk - 05 Oca 2019 Saat 16:58
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2019 Saat 19:54
Resimler acilmiyor....
Kan sayiminda: WBC degerine bakin... WBC:15,5 dan FAZLA ise, antibiyotik gerekir. 
Sakin Turk cocuk doktorlarina inanmayin.. Onlar HER atesli cocuga; antibiyotik yazarlar ve ASLA Grip teshis
etmezler.. 
Cok okumaniz lazim.. Hem resim gondermesini okuyun, hem bu konuyu iyi ogrenin.. 
Ayrica da, ates hakkinda hic bilginiz yok, SAKIN soguk tatbik etmeyin..
YAZARLAR kismindan, Ates ile ilgili 3 makalemi var onlari cok dikkatli okuyun. 
VE ates semasinin ustune tiklayip, tabloyu buyutun ve inceleyin.
Ayrica: ilk sayfada Atesli hastaliklarin Degerlendirilmesi Tablosunu da inceleyin. 
Yukarı Dön
zambakkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zambakkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2019 Saat 19:59
Teşekkürler hocam, hepsini okuyacağım..
Resmi gönderebildim sanmıştım ama başaramadım demek ki.

WBC değeri:7.98
CRP VARIO değeri: 12.9 

Bu durumda antibiyotiğe hiç başlamıyorum. Almıştık eczaneden ama siz bir şey demeden başlamadım ben.
Normal olarak ibufen falan kullanayım mı hocam?

Düzenleyen zambakkk - 05 Oca 2019 Saat 20:03
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2019 Saat 20:05
Atesden ziyade, agri oldugunda, Ibufen kullanin.. 
Kesinlikle VIRAL enfeksiyon.. Gordunuz degilmi bunlarin ne kadar PUST olduklarini!!!
Yukarı Dön
zambakkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zambakkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2019 Saat 20:11
Hocam zaten güvenemiyorum artık hiçbirine. Size sormadan o yüzden vermedim antibiyotiği. Aciller 
İnanılmaz kalabalık ve doğru düzgün muayene bile etmeden her çocuğa bir antibiyotik yazıp yolluyorlar nerdeyse. 
Tekrar çok teşekkürler. Dediklerinizi de okuyacağım.
Sevgiler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.