|
Strep A testi pozitif |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Strep A testi pozitifGönderim Zamanı: 23 Ara 2018 Saat 15:16 |
|
Değerli Hocam merhaba,
Sizin görüşlerinize ihtiyaç duyuyorum. Yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Kızım Kasım 2008 doğumlu. Kilosu:32. İlkokul 4.sınıf öğrencisi. İlkokul 1.sınıfta maalesef sayısız kere streptekok (beta) atlattık. Sayenizde deposilin iğne ile geçirdik. Şimdi kızım büyüdü, daha bilinçli bir o kadar da hassas; kesinlikle iğne olmak istemiyor. Malum yaşı itibarıyla psikolojik bir sıkıntı vermemek için başka çözüm bulmaya çalışıyorum. Kızım, Cuma gecesi ateşlendi. Cumartesi ateşi 40 oldu. Belirtiler beni şüphelendirdi. Bugün sabah özel bir hastanenin aciline gittik. Strep A testi yapıldı. Sonuç: pozitif. Augmentin kızımda döküntü yapıyor. İğne de istemeyince; dr, Penos yazdı. Ancak sanırım Penos 400 var sadece. Penos 700 yazılmadı. 1.sorum: Eczaneden Penos 400 aldık. 2008 doğumlu, 32 kilo çocuk için nasıl kullanacağız? Okula gidiyor. Öğlen kimse takip edip içeremez. Prospektüsü 3*2 ölçek demiş. Dr 2 ölçek(10ml) günde 2 kez olur dedi. Bu ölçek az gelir mi? Streptekok - beta tehlikeli olduğu için dozu doğru kullanmak istiyorum. Nasıl ilerleyelim? 2.sorum: İlk ölçeği saat 14:00'da verdim. Snnrakini saat kaçta vermeliyim? Mikrobu öldürelim diye uygun saatini bekleyemedim. Ancak bu saatte okula giden bir çocuk için ters oldu. O yüzden bir fikrinizi almak istedim. Çok teşekkürler, değerli zamanınızı aldım. Sevgi ve saygılarımla |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2018 Saat 19:52 |
|
Daha ILK doz Pen-Os'dan 12 saat sonra, bogazda bir tane Streptokok kalmaz.. Muhim olan 1 ay sure ile tekrar Streptokok almamasidir. Zira tehlikeli olan, Streptokok'un kendisi degil, ona karsi vucudun urettigi antikorlardir. Bu antikorlar, yapilari benzedigi icin, Kalp zarini tahrip ederler. Bu konunun tamamini anlatamam… Yarim gunumu alir.. Makalelerim arasindaki " Beta Diye Bir Virus..." makalemi ve bu konu ile ilgilieski mailleri okuyun. Pen-Os'a da; 2 x2 olcek, 1 ay, veya sartlari zorlarsak, 20 gun verin.. Igeniyi (Depsilin 6-3-3)olsa idi, igne 1 ay korurdu. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Ara 2018 Saat 19:52 |
|
![]() |
|
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2018 Saat 20:54 |
|
Çok haklısınız hocam, sağolun.
Şimdi ilk dozu (2 ölçek: 10 ml) öğlen 14:00 verdim. Streptekoklar ölmeye başladı. Peki şimdi sabah-akşam düzen sağlamak için okula giden bir çocukta diğer dozu mecburen saat 07:00 vereceğim. İlk doz öldürdüğüne; diğer dozlarda koruyuculuk için verildiğine göre yanlış birşey olmaz değil mi? Yoksa 14:00'ten 07:00'ye kadar ara bir doz fln verilmeli midir? Umarım sizi yormadım, öğrenmek için soruyorum. Teşekkürler, sağolun Kadir Bey, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Ara 2018 Saat 06:10 |
|
Saate kafaniza takmayin; yarin sabahten itibaren; sabah-aksam verin.
|
|
![]() |
|
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 19:03 |
|
Değerli Hocam merhaba,
Kızım Kasım 2008 doğumlu, 32 kilo. 10 gün önce sizinle paylaşmıştım. Yüksek ateş ve boğaz ağrısı nedeniyle hastaneye gitmiştik. Strep A testi pozitif olduğu için Penos 400 antibiyotik başlamıştık.(sabah-akşam 10 ml) Augmentine alerjisi var. Bugün 10. gün antibiyotik bitiyor. Ama ben son derece şaşkınım. 31 Aralık gecesi kızım 38.7 derece ateşlendi. Üstelik antibiyotik kullanırken... Ancak bu seferki belirtiler farklıydı;yoğun bir burun akıntısı + çok fazla balgamlı öksürük var. Durmaksızın burnu akıyor 38 derece ates ve sürekli bir öksürük. Burun akıntısı da bugün iyice koyulaştı. Okuduğum kadarı ile bakteri için kullandığımız antibiyotik elbette virüse etki etmedi. Kızım grip geçiyor diye düşünüyorum. Kafam karıştı; 1.Antibiyotiğe devam etmeli miyim? 2.Şirket dr. kızınızda antibiyotiğe direnç gelişmiş. Başka antibiyotik kullanın dedi. Ne dersiniz? Güya gripte geçirse başka sekonder şeyler olabilirmiş. 3.Bu hep olan bir tablo mu? Yanlış birşey mi yaptık? Benim gözlemlediğim grip. Ve streptekok için kullanılan antibiyotik etki etmiyor. Atladığım bir şey var mı? Ne önerirsiniz? Çok teşekkürler, Sevgilerimle, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 21:12 |
|
1- Pen-Os'a devam EDIN... 2- Ikinci hastaligi: GRIP.. Tabiiki antibiyotikten etkilenmez.. Dunya da bir tek Turk doktorlari, Virus hastaliklarina antibiyotik yazarlar, '-iyilesmedi " diye de, "vidi-vidi' ederseniz, igneleri dayarlar.. Kasten 5 igne verirler ki, o zaman kadar zaten Grip atesi duser.. 3- Salaga bak!!! SALAGA!! ne demis; "antibiyotik direnci gelismis" demis!!! ba,ba,ba,ba Bir sey atladiginiz yok, Pen-Os hicbir Viruse etki etmez.. Pen_Os degil hicbir antibiyotik etki etmez.. SAKIN bu gibi salaklara inanmayin.. Bunlari; doktor diye sokaga salan devlette kabahat!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Oca 2019 Saat 21:28 |
|
![]() |
|
Dadya
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 21:21 |
|
Değerli Hocam çok çok teşekkürler,
Vaktinizi alıyorum. Penos kaç gün daha devam etmemizi önerirsiniz? 80 ml bitmişti * yarın da 160 ml daha şişeyi bitirmiş olacağız. İşten gelince dikkat ettim; öksürükten artık karnı çok ağrımış. Ya ondan yada öksürüğün cinsinden; kesik kesik 6 kez fln öksürüyor. Sonra dinleniyor-kesiliyor. Bir süre sonra tekrar kısa kısa peşpeşe öksürük. Ateşi 38 civarı ancak iştahı yerinde. Keyfi yerinde, ayakta. Ayrıca gözlerde kızartı kanlanma çapaklanma oldu. Tobrex 5 gün kullanıp bırakmıştık tekrar başladık. Sorum: Bu öksürük farklı bir cins mi? Öksürük tablosuna baktım. Ateşli olduğunda bu tipi göremedim. Sağolun, var olun Sevgilerimizle, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 Oca 2019 Saat 21:31 |
|
Pen-Os'a karsi Streptokoklar haric, butun bakteriler direnc kazanmistir. Pen-Os, size, bir muddet yeniden Streptokok almasin diye verildi.. En az 20 gun (ne olursa olsun) kullanin. Oksuruk onemli degil, bu konuyu okuyun. Grip icin anlattiklarimi uygulayin. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|