Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - penisilin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

penisilin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
selisss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selisss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: penisilin
    Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 20:23
hocam merhaba
iki cocugumda sayenizde neredeyse ilacsiz büyüyorlar.cevremde tepki almama rağmen.iki hafta önce bogazlarimda rahatsizlandim ki gribal olduğunu dusunerek ilaç dahi almadim.tükrüğümu bile yutamaz olunca doktora gittim antibiyotik vs iyiyim simdi.ki ben 10 senedir sayili antibiyotik almisimdir.simdi 6 yaş 23 kg oglum hasta.bogazim aciyor deyince muayene ettim kasikla ve beyazlari aşikar bi sekilde gördüm. saglik ocagi hekimi agumentin verdi.ikinci gun lenf bezleri yumurta kadar oldu.tekrar bogazlarina baktim.bademciklqrin beyazligindan ve iriliginden nohut kadar boşluk kalmiş desem abartmis olmam ne yazikki.tekrar cocuk doktoruna gittik.hastaneye yatiralim dedi.hakikaten cok kötüydü. yatmadik ama 8 tane penisilin igne verdi.hiç tereddüt etmedim o boğazi görünce.ikinci ignesi oldu bugun ama bogazlarinda hic degisme yok sanki.yoksa beklemekmi lazim bilemedim.başka bi durum mu bilemedim.desteginize ihtiyacim var.ateşi azaldi bu gece olmamasi lazim degilmi?deposilin yaptirmalimiyim.cocuk hic bukadar kotu olmamisti ki 40 derece ateşte bile korkmamiştim.saygilar hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119903
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 22:16
1- Antibiyotik gereken bir durumda: ATES + Agizda pis bir KOKU + Dilin tamamini kaplayan PAS tabakasi 
olur. Bunlardan biri bile yoksa, Antibiyotik gerekmez.. Bu sizin icinde gecerlidir.
2- Oglunuzda da, bu degerlendirmeyi yapin..
Birde " Kan Sayimi" yapildi ise; WBC'nin:17'nin ustunde olmasi gerekir. VE, eger: MONO degeri yuksek ise, 
Enfeksiyoz Mononukleoz hastaligidir. 1 hafta ates yapar, ilaclarla iyilesmez.. Viruslerle olup, tedavisi yoktur.
EGER, Deposilin lik bir durum olsa idi; Ilk Penisilin ignesinden 12 saat sonra tamamen iyilesmis olmasi
 gerekirdi. 
Eger, Ignelere ragmen ates devam ediyor ise, muhtemelen; E.M. dir. Oyle ise; butun ilaclari kesmeniz 
gerekir. 

Yukarı Dön
selisss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı selisss Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 23:06
hocam 3 yasinda mono yuksek çıkmışti.yani e.m gecirdi.penisilin ikinci günü olmasina ragmen bogaz kisminda ateş var.keske bogazinin fotoğrafini atabilseydim size.bademcikler okadar büyük ve beyaz ki karsilaşmadigim bir durum.pas konusunda emin degilm ama kulak altindaki yumurta büyükluge yakin şislik devam ediyor.başka bi rahatsizlik olabilirmi korkmam gereken.seside gitti.hatta az duyuyor.burun ne akmiyor ama fena tikali.illadin fayda etmiyor.hocam kusura bakmayın 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119903
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 23:59
Ilk igne; 12 saat sonra etkili olmadi ise, bosuna cocugun canini yaktirmayin.. 
Bir "Kan Sayimi"  supheleri kokunden halleder. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.