|
Aromalı süt |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Sağlıklı ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ara 2018 Saat 01:32 |
Hocam merhaba
27 aylık oğlum çok dazla çilekli süt tüketiyor. Bunun dışında yendiği şeyler çok kısıtlı,sabahları 2 yumurtalı omlet yiyor.Bunun dışında dönüşümlü olarak makarna,pilav,İskender,köfte,yayla çorbası,salatalık ve elma yiyor.Asla yeni bir tat denemiyor.Arada sırada kek yapıp yediriyorum tüm yedikleri bu kadar. Şu an 5 yaşında olan abisi de çok fazla çilekli süt içiyor ama o okula başladığımdan beri herşeyden yiyor,aynı yaşta o da küçüğü gibiydi. Hocam Demir eksikliği,kansızlık vs hususlarında endişe etmeli miyim? Günde 6-7 paket 200 ml’lik çilekli süt içiyor.Sizce yetersiz besleniyor olabilir mi? Bir de çikolata ve topitop şekere çok düşkünler arada veriyorum ama çok da korkuyorum verdiğim için ama asıl sorunumuz süt önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tek zarari; babalarinin kesesi.. Allah babalarinin kesesine bereket versin… Sut kansizlik filan yapmaz, tipik bir Cocuk doktoru uydurmasidir. Sutteki Demir miktari azdir ama, bio-verimliligi %100 oldugundan, diger gidalardan ustundur. Ne yani; Ister Allah deyin, ister Tabiat deyin… Bunlar HATA yapacak da; bu doktorlar bu eksikligi, farkedip duzeltecek oylemi??? Ihtiyac ne kadarsa, sutte o kadar Demir vardir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ara 2018 Saat 03:43 |
|
![]() |
|
Sağlıklı ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam siz olmasaydınız biz ne yapardık,babanın kesesi evet süte çalışıyor :)
|
|
![]() |
|
kadir_bey_icin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kadir_bey_icin
peki hocam bu paket çilekli sütlerin hepsin yapay renklendiriceler glikoz fruktozlar ne olacak? biz bu nedenle uzak tutuyoruz?
|
|
![]() |
|
bahar1317 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahar1317
Evet hocam tek zarar maddi acidansa hazir paketli gidalardaki sutlerde glikoz surubu ,palm yagi renklendirici peki bu maddeler zararli degilmi. Evde de kakaolu muzlu cilekli sut yapiliyor arada hicmi fark yok saglik acisindan.
Düzenleyen bahar1317 - 13 Ara 2018 Saat 13:32 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hicbiri zararli degil.. 1- Sekerler; ya Glikoz, ya da Fruktoz olur... Ya da, Sofra sekeri olan Sukroz( %50Glikoz,%50Fruktoz'dur) olurlar.. Turk doktorlarinin sekerlerle olan hezeyanlarina kanmayin.. Sofra sekerinde, %50 Fruktoz oldugunu aptallar yeni ogrendiler.. Simdi de; "Bir yalan, 40 yalan getirir hesabi", hic ekmek, meyva yemeyin diyorlar.. Sanki;Butun dunya aptal bir tek bunlar akilli.. 2- Butun; Cin kitasi ve Guney-Dogu Asya ulkeleri SADECE Palm yagi tuketirler… Onlar dahi aleyhte bir sey soylemez iken, bizim sozum ona ulema, yeri-gogu yikar… Hatta bir ara, sahtekarin biri Palm yagi ithal edecekti, hemen bizde sanayide kullanilan "Lanolin'e" camur atmaya calisti.. Neymis: koyunlar meralarda otlarken, tarim ilaclarini alirlarmis, bu ilaclar postekilerine gecer ve Lanolin elde edilirken, bu ilaclar, yaglara da gecermis!!! Yerseniz!! Turkiye gibi; sahtekari bol bir ulkede yasamak cok zordur.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ara 2018 Saat 19:45 |
|
![]() |
|
bahar1317 ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ara 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahar1317
Hocam turkiyede hersey zararli ne alacagimizi ne yedirecegimizi sasirdik. Gidalarin birde organigi cikti parasi olana. Hocam ben sutu marketten pastorize almiyorum. Direk saticidan aliyorum. Kaynatip kullaniyorum. Pastorize veya acik sut hakkinda ne dusunuyorsunuz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sokak sutu de olur AMA sadece; "bir tasim" kaynatin, saatlerce degil.. Bir de, bu sutler kaymak tutarlar.. O kaymagi yemezse, KABIZLIK olur. zararli diye bir sey yok.. Turkiye'deki Universiteler'in hicbirinde dogru durust arastirma yapilabilecek Laboratuvar ve techizat yoktur.. Istatistiksel arastirma becerisi deseniz, zaten yoktur.. O yuzden de, sanki cok onemli kisilermis gibi, tek yapabildikleri is; "-Sunu yeme, bunu ye.." demekten oteye gecemez.. Yok bilmem ne bitkisi bir hastaligi iyi geliyormus, yok oburu baskasina iyi geliyormus.. Siz bu APTALLARIN, hic, hangi bitki ; NE MIKTARDA ve NE SURE yenecek, bu hususta bir bilgi verdiklerini okudunuzmu?? Bu aptallara gore, MISAL: Enginar, karacigere cok iyi geliyormus…. Tamam, ne kadar yenilecek, ne sure yenilecek.. Var mi bir arastirman???? YOK.. salla gitsin… Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2018 Saat 03:30 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|