|
Sahtekarlığın hangi safhasındayım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ozlemgungormez ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2016 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozlemgungormez
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ara 2018 Saat 11:36 |
Merhaba Kadir Bey
Forum kilitli iken 5 aylık kızım ile ilgili epey aksilik yaşadık. Daha önceden meme reddi var sadece uykuda emiyor diye yazmıstım. (3-4saatte bir) gaitada entomeoba histolica kistleri çıkmıştı doktoru amipli dizanteri flagyl kullanılcak dedi, sadece anne sütü alıyor amip nereden olacak diye başka doktora gittim flagyl kullanmadım, entamoeba ya amipte ya alerjide görülür dedi. diyete başladık. kızımın sürekli burnu tıkalı. bunu da alerjiye bağladık. (süt ürünleri , et, kuruyemiş) diyetin 15.günü tamam burun tıkanıklığı kilo alımı, emmesi düzene girer derken, sütüm doğal olarak azaldı, çocuk uykusunda da emmeye çiş sayısı da 2-3e düştü, geçen hafta. pepti jr alerji maması aldım. çarşamba perşembe 1 tatlı kaşığı alıştırmak için verdim (kaynatılmış soğutulmuş içme suyu ile) cuma sabah kanlı kaka yaptı.( http://m.YollaYap.com/bbtc/1543738667383.jpg ) tahlilde yine amip çıktı. ateş kusma yok diye yine flagyl vermedim. cumartesi başka doktora gittik, kilo alımı çok az, ek gıda basla, neocate mama başla dedi. (doğum 3010, 5.ay 6010gram) bu arada Cuma kanlı kakadan itibaren kızım ishal oldu. Beslenir beslenmez kaka yapıyor. Sonraki kakalarda kan görmedim ama yeşil ve mukuslu. http://m.YollaYap.com/bbtc/1543738869490.jpg , http://m.YollaYap.com/bbtc/1543738892664.jpg Neyse panik halde önce 1 kaşık neocate deneyeyim dedim, tadı da kokusu da iğrenç. Ancak 1 cay kaşığı verebildim Cumartesi Pazar. Pazartesi gastroentologa gittim, popoda çatlak var dedi, önce onu halledelim, ılık suya oturma ve krem verdi ( çatlak ishali nedeni ile olmuş olabilir) , kan tahlili istedi, ekliyorum: http://m.YollaYap.com/bbtc/1543739046242.jpg , http://m.YollaYap.com/bbtc/1543739070454.jpg , Gastroentolog emmemesi reflüden olabilir dedi, motilium şurup verdi (çocukta kusma , ağzına gelme yok ama uykuda besleyebildiğim için yatar pozisyonda emzirebiliyorum) neyse 1 kez denedim, ishali tetikledi, bıraktım. Neyse çocuk doktoruna mamayı veremedim deyince ek gıda başla dedi, patates kaşığın ucuyla verdim itti, havuç denedim salı, önce suyundan 1 tatlı kaşığı verdim akşamına pişik oldu hem de cok fazla. Ya ishal kaynaklı ya havuçtan bilemiyorum. Çarşamba ateş başladı, 6saatte bir calpol kullandım, sürekli 40 dereceye çıkıyor, Perşembe yine doktoruna gittim, ciğerinde balgam ve hırıltı sesi var, ventolin şurup , azitro antibiyotik verdi, Perşembe günü kullandım sonra aklıma sahtekarlığın 3 safhası yazısı geldi, okudum ventolin yazıyor, bıraktım ilaçları, sadece calpol devam ettim, Çarşamba -Perşembe-Cuma ateş devam etti, cumartesi sabah düştü. Şu an burnu çok tıkalı, Cuma akşamdan beri uykuda da cok nadir emiyor, günde 1 çiş yapıyor ama 1 kaşık anne sütü versem anında yeşil kaka yapıyor, dün burnundan akıntı örneğine bakıldı, influenza negatif çıktı. Bebeğime neler oluyor sizce, dün ateş de çıkmadığı için hiç ilaç vermiyorum, grip desem influenza negatif cıktı, amip desem kusma yok ama beslenmeme var. Ben bu çocuğu fabrika ayarlarına nasıl döndürebilirim. Yorumunuz ve öneriniz için çok teşekkürler. |
|
özlem
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cocugunuza ne mi oluyor?? Tip tepmis!!!!! Basindan beri eger; hic doktorlara gitmemis olsa idiniz, bunlarin hicbiri olmayacakti.. 1- Ilk resimdeki kaka'da kan yok.. Kan o renkte olmaz… 2- Gastroenterelog desen; tam bir SAHTEKAR.... Pust hemen tek bildigi konular olan, Anemi, Reflu ve Allerji konularina size cekmeye calismis. 3- Sahtekarligin ilk 2 safhasini uygulamislar.. 3. safha icin sizin tekrar gitmenizi bekliyorlar! Gripal bir hastalik geciriyor. Kesinlikle antibiyotik verilmemesi gerektigi halde, kasten vererek bebegi daha kotu bir duruma getirmisler.. SAKIN bu doktorlarin dedigi hicbir seye inanmayin, hicbir ilac vermeyin, anne sutune devam edin, yetmediginde, kutu sutlerinden (soguk ve az sekerli) verin.. NOT: Dizanteriler; kalin barsak hastaliklari olup, KUSMA OLMAZ... |
|
![]() |
|
ozlemgungormez ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kas 2016 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Puanlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozlemgungormez
Kadir Bey merhaba.
Kızıma sadece anne sütü ile devam ediyorum. Ishal bi türlü düzelmedi. Beslenir beslenmez gürültülü su gibi kaka yapıyor . Biraz da tazyikli çıkıyor sanırım poposu pişik olmuştu deri soyuldu biraz o da hala düzelmedi. 1 besleniyor 3 kez ard arda kaka yapiyor. 2 haftadır ishalden dolayı kilo alımı da yok. Boyu da aynı. 5.ay 6010gr . Ishal ve pişik için öneriniz var mi.
|
|
özlem
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
En son mikrop, barsaklardan atilana kadar, ishal devam eder.. SAKIN ilac kullanmayin. Igne veya agiz yolu ile alinan antibiyotikler, KAN YOLU ile vucudumuza dagilirlar.. Barsaklarin icinde, kakalarin arasinda, damar sistemi YOK KI; antibiyotikler gidip, etki etsinler!!! Pisik icin, asgidaki konulari okuyun: Eau Borique (Borik asitli su) ve Desitin gibi koyu pisik kremlerini kullanin.. Kizariklik varsa, gunde 2x1, pisik kremi yerine, Hipokort krem kullanin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozlemgungormez
Kadir Bey merhaba.
Kızımdaki pişik düzeldi. Ishal devam ediyor. Şimdiye kadar sulu gürültülü kaka şeklinde yapıyordu. Bu sabah mukuslu kanlı geldi. Nedeni ne olabilir acaba. http://m.YollaYap.com/bbtc/1544512926633.jpg |
|
özlem
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozlemgungormez
http://m.YollaYap.com/bbtc/1544529200929.jpg
Kanlı şekilde devam ediyor. Tahlile götürmeye korkuyorum bu kakayi. Neden bu şekilde olur ki. Sadece anne sütü alıyor. Uyanık meme reddi nedeni ile uykuda 3 saatte bir. 5.5 aylık oldu. Doğum 3010 gr. 1.ay 3900 5.ay 6010 gr. Hiç bir ilaç kullanmıyoruz sadece d vit
|
|
özlem
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN HA!!! Ishal duzelince bu manzara da kaybolacak.. Onemli bir sey degil..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozlemgungormez
Kadir Bey merhaba.
Kan ve mukus size yazdıktan iki gün sonra düzeldi ancak ishal yaklaşık 2 ay oldu devam ediyor. Zaten meme reddi olduğu için de çok sık emziremiyorum. 6ay doldu henüz ek gıda başlamadım. Bağırsakları yormayayım diye ama ishal nasıl düzelir şaştım . Uyutuyorum emziriyorum. Emince hemen uyanıp yeşil kaka yapiyor . Bazen mukus oluyor. Diğer uykuya kadar emziremiyorum 2-3 kaka daha yapiyor. Günde ortalama 10 kez yeşil kakasi oluyor. 2si bezden tasarca dolu. Diğerleri de bez içinde sıvı yeşil bez dolusu. Gastroentolog gitsem alerji diyor çocuk doktoruna gidince ilaç veriyor o daha da arttırıyor. Kendi haline bıraktım 1 ay hiç doktora da gitmedim ek bisey de vermedim ishal için ne önerirsiniz. 6.ay 6350 gram 63cm
|
|
özlem
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|