Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Aslihumabaris Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 62
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslihumabaris Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2018 Saat 12:40
Hocam kızım 33 aylık 14 kilo.
Size daha öncede sordum kabızlığı geçmiyor diye duphalac fayda etmiyor çok istahsiz galiba bu yüzden duzelmiyor diye düşündüm . Zaten çok zor kaka yapıyor ama dün dakikalarca ağladı sonra tuvalete girdiğimizde birkaç damla koyu kıvamlı kan damladi sonra top top kakasını yaptı oda kanliydi. Akşamda popom çok acıyor diye ağladı baktım birşey görünmüyordu. Gece çok huzursuzdu bugün de ateşi var.Gorunurde birşey yok ama kıl kurdu falan olabilirmi? Daha öncede birkaç kez bu şekilde kazasında kan vardı mechel diverticulu olabilirmi? 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslihumabaris Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2018 Saat 16:22
Hocam bir de mechel divertikül u yumuşak kıvamlı dışkıda mi oluyor yoksa sert kakada mi oluyor? Zorlanmadan yaptığı zamanlarda kan olmuyor çünkü ayırt edebilmek için soruyorum. Şüphelenmemin sebebi kızım 1 yaşına kadar çok ateşli hastalık geçiriyordu ve hep hastanede yatiyorduk o zamanlarda kansızlik var dediklerinde karnını elle muayene eden 2 Dr da 2 3 çm karaciğerde büyume var demislerdi. Size sorduğumda önemli değil demiştiniz.Acaba bu ele gelen büyüklük mechel divertikül u çıkıntısı olabilirmi diye dusundum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2018 Saat 18:56
Once su kabizlik bir hallolsun, Divertukul sonra dusunulur.
NOT: Divertukuller ele gelmezler.. 
Turk doktorlarina guvenmeyin.. "kansizlik var"  veya "Karacigeri buyuk" demelerine inanmayin.  
Eski mailleri okuyun ve eski  Kan Sayimlarina bir bakin bakalim… HGB:10g/dL'nin altina hic inmismi??? 
Yapilan sahtekarliklari iyi ogrenin. 

Kabizligi icin, her aksam; 4-5 kayisi veya Murdum erigi kurusu yedirin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Kas 2018 Saat 18:57
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Aslihumabaris Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2018 Saat 19:08
Hocam HGB 10.9 un altına düşmedi hiç oyleyken günde iki kez kan şurubu iciriyordum ta ki sizi bulana kadar. Ondan sonra kestim zaten kesince Allah'a şükür sebepsiz ateş yükselmeleri de bitti. Ben ciger büyüklüğü konusunu çok fazla ilaç kullanmaya bağladım belki de parasetamol zehirlenmesi yasamisti çocuk. 
Reflor toz aldım onu kullanıyorum activia yoğurdun içine katarak. Kuru meyve yemiyor, sebze yemeği yemiyor. Toz saseleri bitince hala geçmemiş olursa kanama durumu ne yapmalıyım hocam divertikül den suphelenmelimiyim ultrasona gotureyim mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2018 Saat 06:11
Reflor'u niye kullaniyorsunuz??? Bu durumlarin hicbirinde Reflor'a gerek yoktur.
Niye kanamayi; kabizliga baglamiyorsunuz, cok hayret bise!! 
Meckel divertukulunde, kan; kakaya karismiz sekildedir. Kabizliktan olan kanamada, kan, kaka yuzeyindedir. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.