|
Safra kesesi taşı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Eki 2018 Saat 16:36 |
Merhaba doktor bey. Benim oğlum 5.5 yaşında ve safra kesesinde 4.5mm lik taş var. Üç ayda bir ultrason çektirip boyutunun değişip degismedigine bakıyoruz. 3 aylık ilaç olarak ursactive kullanıyoruz. Koruyucu amacliymis büyümesini engelliyormuş. Biz bunu oğlum grip olmuştu. Doktora gittiğimizde karnına doğru bastırınca açıyor mu dedi. Evet deyince ultrason bakıldı taş tespit edildi. Geçen seneden buyana da 3ay ilaç kullanıp ultrasondan takip ediyoruz ve ilaca devam ediyoruz. Sizinde fikrinizi alabilir miyim?
|
|
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Buyumesi onemli degil, AGRI yapmasi onemlidir. Agri yapmadigi surece, ne yapacakki??? ESAS; o tasin cinsi ve NIYE olustugu onemlidir. Baska bir yerde daha US cektirin derim!!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Eki 2018 Saat 19:31 |
|
![]() |
|
kıvanç ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 870 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dr. Bey iyi akşamlar. Ağrı konusunda arada bir karnım ağrıyor diyor ama safra kesesi taşından mi bilemiyoruz. Doktorumuz büyümesini engellemesi ve koruyucu amaclı kullanmamızı önerdi. Tasın neden oluştuğuna dair bir bulgu yok. Bazı kan tahlilleri istediler yaptırdık temiz çıktı onlardan olmadığı anlaşıldı. Çok antibiyotik mi kullandığımız soruldu her çocuk gibi bizde kullandık ama ağır olan antibiyotik kullanmadık. Irsi olabilir denildi. Ben us leri bir istanbulda özel hastanede bir de ankarada devlet hastanesinde çektirdik taş var görünüyor. 4.8mm çapında kalkul tespit edildi yazıyor. Eğer eklemeyi başarırsam size ultrason bilgilerini yollayabilirim. Teşekkürler iyi çalışmalar.
|
|
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118120 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri yapmadigi surece, bir sey yapmayin/yaptirmayin… Zaten goruyorsunuz, bu kadar eziyet, bu kadar zahmet, bu kadar masraf; gene basladiginiz noktadasiniz.. Safra tasi; buyumeyi filan da engellemez..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Eki 2018 Saat 20:16 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dr. Bey iyi akşamlar size tahlil sonuçlarını gönderdim. Yanlız siz büyümesine engel olmaz demişinizde, çocuğun büyümesi değil ,taş büyümesin diye ilaçları kullandiriyorlar. Tahlillerle beraber yeniden değerlendirmenizi rica ediyorum. Düzenleyen kıvanç - 05 Kas 2018 Saat 22:19 |
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ben yanlis anlamisim.. Ben olsam, agri yapmadigi surece, karismam..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|