|
Wbc yuksekligi acil |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sorgulayanne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sorgulayanne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eki 2018 Saat 16:57 |
Hocam iyi günler dilerim bebeğim 8 buçuk aylık 69 cm 8 kilo. Üç hafta önce bir bogaz enfeksiyonu geçirdi wbc 18 çıkınca augmentin 400 bir hafta kullandık günde iki defa yarım ölçek . Aradan on gün bile geçmedi yüksek ateş yüzünden yeniden tahlil yaptırdık bu defa wbc 30 crp 22 çıktı öksürük yok boğazda bir şey görmedi doktor. Sebebi ne olabilir ? Önceki enfeksiyonda augmentin kullandık şimdi ne tavsiye edersiniz? Doktor erken çıkmış reçete alamadık. İki tahlil de aşağıda .
|
|
![]() |
|
sorgulayanne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Eki 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 77 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sorgulayanne
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam tahlilleri yükleyemedim telefondan giriyorum neu mono ve lym de yüksek çıkmış genel durumu da kötü burnu akıyor sadece kulağında sıvı birikmiş dedi doktor boğazı ciğeri temiz
Düzenleyen sorgulayanne - 26 Eki 2018 Saat 17:07 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sorgulayanne
Hocam doktora ulaştık forsef 500 mg iğne yaptırın bacaktan dedi siz ne dersiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119210 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- MONO degeri; 6'dan fazla ise; Enfeksiyoz Mononukleoz demektir, SAKIN Antibiyotik vermeyin..Viral bir hastalik olup, 1 hafta kadar ates yapabilir. Bu konuyu eski maillerden okuyun. 2- "....sadece kulağında sıvı birikmiş dedi doktor..." Boyle bir durum olsa, cocuk agridan yeri-gogu yikar. Kulak agrisi olursa, SADECE, Iliadin damla kullanin.. Bu konuyu da okuyun.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sorgulayanne
Hocam hepsini okudum zaten o yüzden kan sayımı yaptırdım wbc 30 çıktığı için size danıştım iliadine de başladım sadece durum bildirmek için belirttim wbc 30 çıkması antibyotk gerektirir diye düşündüm olduklarından okuduklarimdan yola çıkarak
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119210 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
MONO kac???? 6'dan yuksek ise, Enfeksiyoz Mononukleoz'dur. Bu hastalikta WBC yuksek cikabiliyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sorgulayanne
MONO% 18,3
MONO 5,63 Mono ile ilgili yazdıklarınızı okumuştum Wbc yüksek olması kafamı karıştırdı yoksa baslamayacaktim forsef iğne bir doz vurduk bırakalım o zaman ? Bu arada üç hafta önce de wbc 18 çıktığında mono yine yüksekti ama wbc için augmentin kullandık bes gundur dusmeyen ateşi hemen düştü ve çocuk kendine geldi . Dün de forsef iğneyi yaptırdıktan sonra sabaha karşı ateşi düştü şu an iyi. Antibiyotik gerekli mi değil mi anlayamadım 30 da yüksek olunca endişeleniyorum.
Düzenleyen sorgulayanne - 27 Eki 2018 Saat 07:29 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Atesin dusmesi, zaten (vardi ise) o hastaligin duzeldigini gosterir. Ates dustukten sonra, antibiyotik gereksizdir. (Tifo, Verem gibi hastaliklar haric)..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|