Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bilgi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bilgi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bilgi
    Gönderim Zamanı: 23 Eki 2018 Saat 20:23
Hocam bu virüsler insan vücudunda sürekli bulunurlarmi bağışıklık düşünce çoğalırlar ve biz hastami oluruz babamla bu konuda tartışıyoruz da bana göre hasta insandan bize bulaşır bazen de hiç hasta olan biriyle görüşmesemde hasta olmuştum ozaman da nerden bulaştı şimdi etrafta hasta yoktu diyorum tam olarak neden hasta oluruz 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120735
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2018 Saat 04:11
1- Ucuk virusu gibi viruslar, hayat boyunca bir defa bulasirlar ve devamli sekilde, dudak bolgesindeki hucrelerde 
Bulunurlar, vucut zayif dustugunde, "Ucuk" yaparlar.. 
2- Kizamik, ve Sucicegi gibi viruslar, yasli viruslar olup, vucut yapilari sabitlesmis oldugundan, hayat boyu
 sadece 1 defa hastalik  yapabilirler veya asi ile hayat boyu korunulurlar..
3- Grip virusu gibi GENC viruslar, devamli yapilarini degistirdigi icin, hasta olunca kazandiginiz bagisiklik,
 pek bir ise yaramaz, sadece o virus, vucut yapisini degistirene kadar bagisiklik ise yarar. 
Ayni sekilde, Grip asilari da, sadece 1 sene korur, virus yapisini degistirdiginde, asi ile kazandiginiz
 bagisiklik da ise yaramaz.. Bu sebeple, her sene asi olmaniz gerekir. 
Viruslarin kulucka sureleri de cok farklidir; bazisi, 3-5 gunde, bazisi 2-3 hafta sonra hastalik yapar.

Ilk sayfadaki, "Yazarlar" bolumunde, Viruslar ile ilgili makalelerimi okuyun.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Eki 2018 Saat 04:13
Yukarı Dön
Gamze kacal Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gamze kacal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2018 Saat 13:19
Aslında merak ettiğim grip virüsunun nasıl hastalık yaptığı mutlaka hasta insandan bulasmaylami hasta olunur yoksa vücutta var olan grip virüsü bağışıklığın düşmesiyle çoğalıp mi hastalık yapar diyorum ya bazen nerden geldi bu hastalık hiç hasta insanla temas etmedim diyorum orayı anlayamıyorum hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120735
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eki 2018 Saat 19:14
Grip virusu, DAIMA, birisinden bulasarak hastalik yapar.. Oyle Turk doktorlarinin uydurdugu gibi, "usutmekle"
 filan olmaz…
Grip virusu GENC bir virus oldugundan, daha henuz EVRIMINI tamamlamamistir.. Devamli yapisini 
degistirdigi icin, asi sadece o donem korur.. Kulucka suresi, ortalama 1 haftadir. Bulasma; hasta sahista
 atesin cikmasi ile BITER..

Ilk sayfadaki Viruslarin cogalmasi ile ilgili makaleyi niye okumuyorsunuz??? 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.