Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tip 1 Diyabet Teşhisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tip 1 Diyabet Teşhisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nalan Gökçe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tip 1 Diyabet Teşhisi
    Gönderim Zamanı: 24 Tem 2018 Saat 17:40
Merhaba Hocam, 2,5 yaşındaki kızımı ateş nedeniyle hastaneye götürdüm. Üç gün ateşliydi daha sonra boğazım acıyor deyince belki antibiyotiklik bir durum vardır kan aldırayım dedim ve devlet hastanesine gittik. Kan şekeri ölçümü 420 çıktı. Apar topar serum verildi Hocam. Ben şekerin yükselmesi nedir ve nasıl oluru orda öğrendim. Anladım ki sık idrar ve sıvı istemesi bundanmış. Tanı tip 1 diyabet ve insülün tedavisi başladı. Bu tanı doğru mu hocam, aşağıdaki verilere göre değerlendirebilir misiniz? Bu tanıdan kurtulmak öümkün mü? Lütfen yardım edin hocam. Yurtdışında bizde olandan farklı tedavisi var mı acaba? Hocam çok zor durumdayım. Kelimeler anlatamaz hocam. Dr sami ulusta tedavimiz devam ediyor. ankara da önerecek hastane var mı acaba?
Çok sağolun hocam.

Biyokimya:(3 ayrı test)
BUN 17-12-9
Glukoz 216-153-427
HbA1c 9
HbA1c(SI) 75
Kreatin 0,55-0,42-0,49
Ürik asit 5,6-5,3-5,9
Fosfor 5,4-4,6-5,6
Kalsiyum 9,7-8,9-8,7

Hematoloji
Wbc 14,5
Rbc 5,42
Plt 256
Hgb 13,8
Mcv 75,2

Hormon :
İnsülin 1,9

İdrar:
Lökosit esteraz strip negatif
Eritrosit strip negatif
Ph 5
Dansite 1030
Ürobilinojen normal
Billurubin negatif
Glukoz ++++
Keton +++

Kan Gazı:
Ph 7,304
PCO2 25,9
pO2 51,7
Glukoz 108
HCO-3: 12,9
O2SAT: 85,2

Hormon:
C peptid 0,41

Spesifik protein
CRP(nefelometrik) 22,6
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2018 Saat 19:00
Idrarda; Glukoz:++++ olmasi, Diyabet icin en belirgin bulgudur.. 
Teshis dogru.. Tedavi dogru.. Hayat boyu surer.. 
Ilerki yillarda, "Yapay Pankreas"  kullanima girecek… HENUZ DEGIL!! 
Kesin sebebi bilinmiyor. Vucutta, bir "uyari" (????) sonucu, vucut, Insulin ureten hucreleri yok ediyor. 
Eriskin Seker hastaligindan cok farklidir. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2018 Saat 12:32
Çok sağolun hocam. hala hastanede ayarlamalar için duruyoruz. Hocam bu hastalıkta balayı dönemi oluyormuş, bu konuda bir bilginiz var mı? Bir de hocam 1.5 tipden bahsedenler var, o gruba biz girebilir miyiz? Bir de hocam erişkinlerde faklı demekle ne demek istediğinizi biraz daha açarmısınız? Hocam bir de çok sık grip oluyordu kızım kreşe gittiği için. Bu griplerde ben antibiyotik hiç kullanmadım; onun etkisi olmamıştır değil mi hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118425
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2018 Saat 18:48
Turk doktorlarinin kendilerine has uydurmalarina kulak asmayin.. Tip:1,5 ha!!!!  Balayi donemi ha!!!
Eriskinler olan Seker hastaligi; Tip:2'dir..  Tedrici bir Insulin azligi soz konusudur, Insulin son donemlerde 
gerekir. 

Soyledim ya; esas sebep ve mekanizma bilinmiyor. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nalan Gökçe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2018 Saat 09:23
Sağolun hocam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.