Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 1 yaş kontrolü-test sonuçları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

1 yaş kontrolü-test sonuçları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ÖZ_GE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖZ_GE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 1 yaş kontrolü-test sonuçları
    Gönderim Zamanı: 24 Tem 2018 Saat 15:52
Hocam Merhaba,
Kızımın 1 yaş kontrolü için doktorumuz kan tahlili talep etti. Yazılarınız ışığında bu zamana kadar hiç demir vermedik, düzenli olarakta d vitamini kullandık. Ancak bazı değerleri referans aralığının içinde değil. Bu değerler ile ilgili fikrinizi almak istiyorum.

MCV: 68.52 REF ARALIĞI: 75-85
MCH: 22.46 REF ARALIĞI: 25-29
TROMBOSİT: 445 REF ARALIĞI: 130-400

DEMİR: 56 REF ARALIĞI: 50-120

DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ:362 REF ARALIĞI: 112-346
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ(TOTAL): 418 REF ARALIĞI: 250-450
VİTAMİN B12: 318 REF ARALIĞI: 197-866
25-OH VİTAMİN D: 34,95 REF ARALIĞI: 25-80

Hocam test sonuçlarımız az önce mail ile gönderildi. Aynı şekilde doktorumuza da lab. Göndermiş ve doktorumu telefon edip artık d vitamini kullanmamıza gerek olmadığını söyledi. Hiç demir kullanmadığımız için alyuvar sayısı fazla gibş birsey dedi. O sebeple kırmızı et ağırlıklı yemek yedirin. 3 ay sonra tekrar bakalım dedim. Testin 1 sayfasında periferik yaymanın mikroskobik görüntüsü var. Hayatımda ilk kez gördüğüm için sanırım tedirgin oldum. Standart olarak bakılır mı? Yoksa sıkıntılı birsey mi var hocam? Görüntülerde atipik lenfosit yazıyor.
Yükleyemediğim için siteye bu şekilde yazdım kusuruma bakmayın.

Bu arada hocam sizin beslenme ile ilgili yazdıklarınızı uygulamaya çalıştım.kırmızı et ağırlıklı yemek yedirdik. Ama yenediği günler oluyor elbette, hep anne sütü aldı. Hala anne sütü alıyor.

Çok tesekkür ederim şimdiden zaman ayırfığınız için.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117630
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2018 Saat 18:49
REf. Araliklari yasina uygun degil... 
Bu cok sik yapilan bir sahtekarliktir.. 
Gecirilen, BUTUN Viral enfeksiyonlardan(Griplerden) sonra, "Atipik Lenfositler" gorulur... 
Anemi:YOK..
Kan Hastaligi: YOK.. 
WBC:17'den AZ ise; Antibiyotik gerekecek bir durum da YOK... 

Anne sutune devam, 1 yasinda, her cocuga;  "Kan Tahlili" yapilir diye bir sacmaligi dunyada, bir tek 
salak Turk doktorlari  derler..
Yukarı Dön
ÖZ_GE Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı ÖZ_GE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Tem 2018 Saat 21:12
Hocam yoğunluğunuza rağmen ilgilenip bu kadar hızlı dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.