|
1 yaş kontrolü-test sonuçları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ÖZ_GE ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Tem 2018 Saat 15:52 |
Hocam Merhaba,
Kızımın 1 yaş kontrolü için doktorumuz kan tahlili talep etti. Yazılarınız ışığında bu zamana kadar hiç demir vermedik, düzenli olarakta d vitamini kullandık. Ancak bazı değerleri referans aralığının içinde değil. Bu değerler ile ilgili fikrinizi almak istiyorum. MCV: 68.52 REF ARALIĞI: 75-85 MCH: 22.46 REF ARALIĞI: 25-29 TROMBOSİT: 445 REF ARALIĞI: 130-400 DEMİR: 56 REF ARALIĞI: 50-120 DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ:362 REF ARALIĞI: 112-346 DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ(TOTAL): 418 REF ARALIĞI: 250-450 VİTAMİN B12: 318 REF ARALIĞI: 197-866 25-OH VİTAMİN D: 34,95 REF ARALIĞI: 25-80 Hocam test sonuçlarımız az önce mail ile gönderildi. Aynı şekilde doktorumuza da lab. Göndermiş ve doktorumu telefon edip artık d vitamini kullanmamıza gerek olmadığını söyledi. Hiç demir kullanmadığımız için alyuvar sayısı fazla gibş birsey dedi. O sebeple kırmızı et ağırlıklı yemek yedirin. 3 ay sonra tekrar bakalım dedim. Testin 1 sayfasında periferik yaymanın mikroskobik görüntüsü var. Hayatımda ilk kez gördüğüm için sanırım tedirgin oldum. Standart olarak bakılır mı? Yoksa sıkıntılı birsey mi var hocam? Görüntülerde atipik lenfosit yazıyor. Yükleyemediğim için siteye bu şekilde yazdım kusuruma bakmayın. Bu arada hocam sizin beslenme ile ilgili yazdıklarınızı uygulamaya çalıştım.kırmızı et ağırlıklı yemek yedirdik. Ama yenediği günler oluyor elbette, hep anne sütü aldı. Hala anne sütü alıyor. Çok tesekkür ederim şimdiden zaman ayırfığınız için. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117630 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
REf. Araliklari yasina uygun degil...
Bu cok sik yapilan bir sahtekarliktir.. Gecirilen, BUTUN Viral enfeksiyonlardan(Griplerden) sonra, "Atipik Lenfositler" gorulur... Anemi:YOK.. Kan Hastaligi: YOK.. WBC:17'den AZ ise; Antibiyotik gerekecek bir durum da YOK... Anne sutune devam, 1 yasinda, her cocuga; "Kan Tahlili" yapilir diye bir sacmaligi dunyada, bir tek salak Turk doktorlari derler..
|
|
![]() |
|
ÖZ_GE ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam yoğunluğunuza rağmen ilgilenip bu kadar hızlı dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|