Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sucuk
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sucuk

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sucuk
    Gönderim Zamanı: 23 Tem 2018 Saat 13:55
Hocam hamileligimin 5haftasinda sucuk yedim kiymayla felan temas ettim. Zararli diye okudum aslı var mı bunun.
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118286
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2018 Saat 19:24
Cig etten; Toxoplasma hastaligi gecebiliyor… 
AMA, Turkiye'de, genc kizlar cok genc yaslarda, Kedi (Toksoplasmanin reservuaridir)ve cig et ile temas ettikleri icin,  hic
belirtisis, Toxoplasma'yi gecirirler ve bagisiklik kazanirlar.. Bu hastalik; HAYAT BOYU bagisiklik kazandirdigi
icinde, Tozoplasma, Turkiye'de, diger gelismis ulkelerde gorulen sayilarin cok altindadir… 
  Hastaligin anneye bir zarari yoktur, anneye ilk 4 ay icinde hastalik bulasirsa, o 
zaman bebekte hasar olusur. AMA, dedigim gibi, sizler cok onceleri bu hastaligi gecirdiginiz icin, bir sey olmaz..
Turkiye'de bir ara; '80'li yillardan once, Bir Toxoplasma furyasi yaratilmisti… Antikor bakip {herkeste 
zaten (+) oldugundan}  ya kurtaj yapiyorlardi, yada Daraprim denilen ilac ile tedavi SAHTEKARLIKLARI
 yapiyorlardi… 
 Dusunun; bu sahtekar Kadin-Dogum doktorlarina, Antikor:(+) olmasinin, hamilenin;hastaligi gecirdigi anlamina
 geldigi ve Antijen:(+) liginden farkli oldugu anlatamiyorduk!! 
Kac tane bebek, bu yalan ugruna kurtaj ile yok edildi..  O zamandan kalma "agiz tadi" hala devam etmektedir…
Gene boyle bir sahtekarlik icin firsat kolluyorlar.. Uyanik olun!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Tem 2018 Saat 19:27
Yukarı Dön
kzykzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 533
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kzykzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2018 Saat 19:30
Evet hocam bunu daha önce yazmıştınız okumuştum şimdi animsadim evet kadın dogumcu sucuk çiğ köfte yeme çiğ ete dokunma dedi ve ben bunları ilk haftaları yapmistim tedirgin oldum.ama kafama yatmadı bu kadar kolay mı diye annem kızım biz hiç bilmiyorduk bunları kurban bayramına da denk geldi her bir şey oldu hiç birinize bir şey olmadı diye.cocuklugumdan beri kedi hastasıyım koynunda bile yatırdım köy çocuğuyuz iyi ki varsınız sayenizde aydınlanıyoruz en çok bilgi kirliliğinden kurtariyorsunuz bizi ya hakkınızı cok.
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118286
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Tem 2018 Saat 19:43
Maalesef; gunumuz doktorlari, "bilgiyi"  halki kaziklamak icin manipule ediyorlar... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.