Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sosyal medya doktorları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sosyal medya doktorları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sosyal medya doktorları
    Gönderim Zamanı: 14 Tem 2018 Saat 00:38
Hocam
Bugün sosyal medyada bir dermatolog çocukken bir kere bile su toplayacak kadar güneş yanığı
geçirdiyseniz melanom olma riskiniz artıyor demiş.
Sonra da eklemiş. Güneş yanıklarının acısı çıkacak diye
Şimdi bizler tabii ki çocuklarımızla ilgili bilinçliyiz ama ben çocukluğumda su toplayacak
Kadar güneş yanığı geçirdim. Belki birden fazla kez.
Şimdi benim melanom olma riskim mi arttı?
Evet iyi niyetle çocukları koruyun diyorlar ama insanları da paranoya yapıyorlar.
Su toplayacak kadar güneş yanığı geçiren herkes ciddi şekilde melanom riski mi taşıyor hocam?
Yoksa insanları gereksiz yere endişelendiriyorlar mı?
Umarım bizi aydınlatırsınız.
Saygılarımla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2018 Saat 06:07
Yok canim!!!  Sirf millet telaslansin da, kendisine gitsinler diye, bu kadar abartiyor… 
1- Herkes, Cilt kanseri olmaz.. Genetik yatkinlik gerekir. 
2- Dokularimiz, devamli yokolup, yerine yenileri geldigi icin, cocuklugu birakin, gencliginde bile yanan deriler,
bir muddet sonra tamamen yokolurlar… 
3- Melanom, derinin "Derm"denilen ust  tabakasinda degil, "Basal" (en alt)tabakasinda baslayan bir olaydir.. 
Rahat olun... Etrafinizda, gordugunuz, duydugunuz kac tane, Cilt kanseri olmus insan biliyorsunuz??? 
Yukarı Dön
Chanson Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Chanson Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2018 Saat 08:06
Hocam ne diyim... iyi ki varsınız. Allah ömrünüzü uzun etsin
Çok tesekkür ederim. Ben
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.