Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ishal cis
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma ishal cis

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 444
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ishal cis
    Gönderim Zamanı: 12 Tem 2018 Saat 23:42
Merhabalar hocam kizim 19 aylik kilosu 18 aylikken 10 kilo besyuz gr idi. Hocam kizim gecen hafta bir hafta boyunca sabah uyandiginda bezden yataga gececek kadar bir kilo cis yaparak uyandi ve burnu akiyordu. Bu hafta gecen gun gece 39.5 ates basladi calpol ile dusurduk sabaha ates kalmamisti bu sefer ishal basladi sayi olarak gunde dort bes defa sari bezi dolduran tarzdaydi bugunde surekli kusuyordu aksam emador fitil ve prebiyotik suda eriyenden verdim sonra bi daha kustu ama suan iki saatir kusmadi ama ishal sayisi artti. Basit bi gida zehirlenmesimi baska bir hastalikmidir siz usutme ile hasta olunmaz demistiniz cis ates ishal ve kusma sadece yedigindenmi olur krese gidio kizim dr goturmeye korkuyorum artik

Düzenleyen yagmurb - 12 Tem 2018 Saat 23:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119300
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Tem 2018 Saat 03:17
Yedigi/ictigi bir gidadan mikrop kapmis.. 
Su kaybi olmasi icin, kusma ve ishalin AYNI zamanda olmasi gerekir..
Once; kusma, arkadan ishal gelmesi ve kusmanin kesilmesi, bakteriel ishal oldugunu gosterir, HIC BIR SEY gerekmez.. 
Bir tek; Rota ve Noro virus gibi VIRAL ishallerde, kusma ve ishal beraber olur, onlarda Serum GEREKEBILIR... 
Boyle bir durumda, Emedur100 fitil ile kusmalari azaltirsaniz, Hastaneler dusmekten kurtulursunuz.. 
Bu sebeple, Turk doktorlari Emedur100 fitil'den hic hoslanmazlar… 
Ishal gecince, gene Kres'e gonderin.. Bu hastaliklari Simdiden gecirmesi daha hayirlidir, yoksa, Ilk okulda
derslerden geri kalir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Tem 2018 Saat 03:17
Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2018 Saat 12:24
hocam merhabalar dediğiniz gibi hiç birşey yapmadım kusma kesildi ishalde kesildi ancak yeniden ateş geldi dün gece 39,6 çıktı calpol verdim ve klima 22 dereceye düsürüp üstünü soydum atesi 37 lere kadar düsürebildim. bugünde biraz ateş var 38 lerde kan tahlili gerekirmi farklı bi mikroplamı savaşıyor ishal kusma bitti ateş başladı. hocam birde bir şey soracaktım malum türkiyede sağlık ocakları aşı son kullanma tarihleri ve ası isimleri vermiyorlar bu konudaki yazınızıda okumuştum. fakat kızamık aşısı sebebiyle arkadasımın kızı 12 yıl sonra felç olmuş. 12 yıl önce zamanı geçen aşıyı olmuş. böyle bir şey olabilirmi tedirgin oldum bende vurdurdum kızıma kızamık aşı hiç bir şey bilmeden. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2018 Saat 18:31
Ates ile ugrasmayin... Atesin bir VAZIFESI VAR!! 
Saglik bakanliginin; Simdiye kadar hangi bir hayri gorulmus ki, Saglik Ocaklarinin olsun!!! 
12 sene evvel; Kizamik asisini, 1 yasindan evvel yaptiklari icin, asi tutmuyor ve Kizamik geciren cocuklarin
bir kisminda; SSPE (Sub-akut, Sklerozan Pan Ensefalit) goruluyordu.. Bu salakca uygulamaya, son  2-3 seneye
 kadar devam ettiler.. Asinin gunu gecik oldugundan degil, 9 aylik iken asi oldugu icin, asi calismadigi
 icin, SSPE olur.. Asi degil, hastalik SSPE yapar.. 
Tabii ki de PUST Saglik ocaklari; sebep olarak, kendi hatalarini degil, asinin tarihini sebep olarak gosterirler..
Bu kabahati, oburune tercih ediyorlar!!
30 sene her yerde ben bunlari anlattigimda, bana yalanci muamelesi yapiyorlardi!! Gorduler analarinin
ebesini, simdi 1 yasindan sonra Kizamin asisini yapiyorlar.. BU Saglik bakanliginin yuzunden kac cocuk sakat kaldi!!!

Ne demek,  asinin SKT ve Asi ismini (Markasini) vermiyorlar… KUTUSUNU ISTEYIN!! 
Veya, bu durumu sahitli (Noterli) belgeleyin, ben onlarla WHO 'yu bir karsi karsiya getireyim..
Beceriksizler; ailelere  bir "Asi Karti" bile vermekten acizler.. Bu kadar da assagilik bir bakanlik  olamaz... 
Eski uyeler hatirlayacaktir, benim; bakanligin bu hatasini duzeltebilmek icin ne kadar caba sarfettigimi!! Kizamik asisi ile ilgili Eski yazilari bir okuyun..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Tem 2018 Saat 18:37
Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Tem 2018 Saat 21:02
Tesekurler hocam rahatladim diyemicem cunku tedaviside yokmus kac hastane gezdiler yazik oldu cocuga ama hatalarina son vermeleri iyi bi gelisme olmus.  Maalesef suana kadar vermediler istedigimle kaldim ve cogu asiyida olduk asi karneside saglikli degil sadece carpi koyup vurulma tarihi yaziolar o kadar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Tem 2018 Saat 00:48
Yapilacak bir sey yok!!!
Maalesef: Turkiye vatandasisiniz…  "Gelismek ISTEMEYEN" sinifindan bir ulke... 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.