Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sık tekrarlayan bademcik hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sık tekrarlayan bademcik hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sık tekrarlayan bademcik hk.
    Gönderim Zamanı: 03 Haz 2018 Saat 16:59
Hocam nisan ayinin son haftası bademciklerim kızardı ve sisti üzeri beyazlasti ve kbb doktoruna gittim bana agumentin 1000 lik 2 kutu yazdi hepsini ictim aradan 2 hafta bile olmadan tekrar şişti ve ben yeniden gittim bu sefer kan ve boğaz kültürü alindi cok satıya bakteri üredi ve kanda mono degeri yüksekti yine de ben 14 tane agumentini gecen hafta pazartesi akşamı bitirdim doktor bana 10 gune tamamlayalim 1 kutu daha icin 6 tane digerleri dursun dedi ama ben son 6 tanesini içmedim toplamda 34 tane ictim agir geldi diye icmedim 1 hafta olmadi bile dün gece yine yutkunurken batiyor ve uzeri beyazlanmış gargara ile idare edecem antibiyotiğe başlamayı düşünmüyorum ateşim yok sadece yutkunurken biraz batma var her iki bademcikte beyazliklar var ben 40 yasindayim 1 aydır 3 kere bu kadar sık tekrarladi artik şaşıyorum yarin gitsem tekrar şişti diye doktorda şaşıracak başka tedaviye basliyacak hocam korkuyorum bu kadar sık bademcik hâdisesinin sebebi nedir ben ne yapayim bilmiyorum 1 ayda 3 kez 1 hafta arayla bu hadise şaka gibi oldu yardim edermisiniz tesekkur ederim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117782
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2018 Saat 18:35
Viral bir hastalik olan; Enfeksiyoz Mononukleoz gecirmissiniz. Turk doktorlar, bu hastaligi bilmezler..
Antibiyotik alanlarda bu sekilde, problemler olur. 
SAKIN bir daha bunun icin gitmeyin, daha beter olursunuz.. HIC BIR ILAC ALMAYIN!! 
Antibiyotik alanlarda, siklikla dokuntuler de olur, merak etmeyin, onemsizdir. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2018 Saat 19:22
Teşekkür ederim hocam 2. Bademcik sismesinde siz bana mono degeri yuksekse antibiyotik almayin demistiniz ve gercekten mono yuksekti sonuclar yanimda yok tam degeri yazamadim ilginc olan antibiyotik bitiyor tam bir hafta ya oluyor yada geciyor ikinci haftasi bile olmadan 3. Kez ayni durum oluyor siz haklisiniz icmiyecem ilac çünkü 34 tane antibiyotik ictim 1000 lik midem kaldırmiyor tek sıkıntım yutkunurken batma hissi var o da sıkıntı yapiyor boğaz spreyi sikiyorum birde tuzlu gargara saniyorum 3 gun sonra rahatlama olur ama dayanmakta zor her iki bademcikte beyazlik var ateşim yok bu hafta ilaçsız dayanacağıim gectiginde yazarim cok teşekkür ederim bosu bosuna antibiyotik ictim 3 kutu tedavinin yanlis oldugu bastan beri belliydi sagolun varolun hocam.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Haz 2018 Saat 08:01
Sadece; Tantum Verde sprey kullanin.. Gunde:4x1 yapin. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 13:36
Hocam rahatsızlığımın 3. günündeyim ve hala yutkunmakta zorlanıyorum. Sağ taraf bademcik yutkunurken batıyor fakat bademcik üzerindeki beyazlıklar kayboldu yalnız tek taraflı lenf bezinde çenemim sağ alt köşesinde elleyince acıma ve sertlik var   sanıyorum yutkunma zorluğunun sebebi o . Artık rahat yutkunamadığım için sağ kulağım yutkunurken ağrıyor ve gün içinde sağ alt çene dişlerim dahi ağrıyor halbuki sağ alt çene dişlerimin hepsi kanal tedavisi olan dişler. Henüz doktora gitmedim siz ilaç kullanmamı istememiştiniz sprey ile idare ediyorum ama bugün lenf bezindeki tek taraflı ağrı özellikle dokununca dikkatimi çekti son durumu paylaşayım dedim artık kendimce senaryolar üretmeye başladım alta yatan bir şey mi var ben hiç böyle olmazdım bilmenizi istedim. Yardımınızı bekliyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 19:31
Toplam 10-12 gun surecek.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2018 Saat 08:53
Hocam rahatsızlığımın yarınla tam bir hafta olacak ama hala bir anlık bile olsa rahatlama olmadı bende. Yutkunamıyorum ve kulağıma ağrı yapıyor yutkunurken zorlandığım için gece o kadar şiddetlendi ki uykudan uyandım ve iliadin sıktım burnuma 1 saat uyumuşum ter içinde uyandım. Dişlerim o denli ağrıyor ki sağ alt kanal tedavili dişleriminin filmini çektrdim bu işkence diş kaynaklımıdır diye hayır dedi diş doktorum dişlerde sıkıntı yok. 2 gün öncesi de tekrar KBB ye gittim artık tanıyor beni doktor nedir bu geçmek bilmiyor dediğimde bu hadise diğerlerinden farklı viral durum dedi ve antibiyotik yazmadı yazsa da içmezdim zaten lenf bezlerim de hala şişlik var bademcik üzerinde beyazlık yok fakat yutkunamıyorum inanın 1 haftadır her yutkunmada kulaklarım mahvoldu. Kulaklarıma da baktrdım temiz dedi hocam artık ben gerçekten iyi değilim hiç böyle olmadım kötüleşirsen gel dedi doktor ben hiç toparlanamadım ki viral durum bakteriyel durumdan daha betermiş bakteriyel olsa alırsın antibiyotiği düzelirsin bunda bir şey almıyorsun daha beter oldum bilmiyorum . Resmen işkence çekiyorum yemek yiyemiyorum su bile içmekte zorlanıyorum nasıl oldum ben ilk defa 42 yaşındayım inanın dayanacak gücüm kalmadı yanlış giden bir şey varmı hocam bilnemizi istedim. Teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2018 Saat 18:20
Daha evvel verdigim cevaplari okuyun,.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.