Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişimi orantisiz mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGelişimi orantisiz mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Salamar22 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Salamar22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişimi orantisiz mi?
    Gönderim Zamanı: 07 Şub 2018 Saat 01:21
Hocam iyi gunler
Kilo.3980 
Boy.56 cm dogdu kizim
Bas cevresini soylememislerdi
Ancak saglik ocagunda dogumdan 1 hafta sonra gittigimzde 37cm demislerdi..
Hocam 1. Ayda kizim 
4700 oldu
Boy 59 oldu

2 ay 10 gunlukken olculeri ise
Kilo. 5500 
Boy 63
Bas 42
Hocam simdi aorum kizimin 4 kiloya yakin dogmasina ragmen kilo alimi az degilmi. Boyu guzel uzuyo ama kafa capini da 2 aylik bebege gore 42 olmasi bi sorunmudur.
 Sadece anne sutu veriyorm ama soon zamanlarda mastit oldum ve sutum cok azaldi.
Mastit olamin sebebide kizim 1 aydir emmek istemiyo..sagarakta cok etkili olmasi gogsu bosaltmak ve iki kez mastit gexirdim sonuncusunda artik sutum olmuyo goguslerim dolmuyo eskiden akardi..
Napmaliyim hocam
Hem mastit icin hem kizmin gelisimindeki durumlar icin . 
Normal diyo ebeler ama bu cocuk 3 3.5 kg dogmadiki diyorum oba gore  alimi az..kizimdan daha az kiloda doganlar simdi onun 1 kg onundeler hocam napmaliiym..sutumde olmuyo gunduz ozellikle bos bos emiyo agliyo yetmiyo napmaliyim..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118267
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2018 Saat 03:44
Iri dogan, HEP fazla kilo alacak diye bir kaide yok..
Bebek; hayatindan memnun ise, karismayin.. Ac kalsa; belli ederdi!!
Gerekiyorsa, 4 ay bitene kadar mama verin..   
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Salamar22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2018 Saat 13:00
Hocam peki kafa capi 42 normalmi 70 gunluk bebek icin

Mastit icin sitede okudugum maillerden onerdiginiz antibiyotigi kullanabilir miyim?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118267
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Şub 2018 Saat 17:41
3980 gram dogan bir bebekte; 35cm bas cevresi olacal degil... Tabiiki, bas cevresi de orantili olarak buyuk olur.   
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Salamar22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2018 Saat 17:54
Hocam kalca cikikligi icin kontol vardi ve gittik bisy cikmadi cok sukur. Ancak bobrekte kristaller kum cikti 1.5mm ama onemli bisy olmadigini soyledi ultrason doktoru ancak doktorumuz d3 u keseleim onun fazlaligindan olabilir dedi..birde az beslenmeyle olanilir dedi cunku kilosu az dedi ayina gore ve tahlil ostedi tahlillerde bisy cikmadi sadece biraz enfeksiyon var dedi ..kultur tahlilinin sonucuna gore bakacaz dedi..
Ben yazilarinzdan okumustum ve cok terlemeden olabilecegini demistiniz ve gercekten kizm cok terliyo hocam ozellikle geceleri ust degistiryorm hep gece..su verdim soylemlerinize gore ama icmiyo hocam itiyo sevmiyo suyu hic onceden hep anne sutuydu  bu aralar sadece 150 ml gecmiyo gunde mama veriyorm ..hala anne sutu susuzlugunu gideriyo olabilirmi mama bile vermis olsam hocam..

d3 u kesmedim hocam size tahlilerimizi atiyorum sizin degerlendirmenizi rica ediyorum hocam

birde olcumler saglik ocagindan farkli sikti boy 65 kilo 5700  cikti .76 gunluk bebgim....tesekkurler hocam hersey icin ...hakkinizi helal edin...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Salamar22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2018 Saat 18:03
https://i.hizliresim.com/rO64Pa.png
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Salamar22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2018 Saat 18:05
https://i.hizliresim.com/jyXOJ9.png
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Salamar22 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2018 Saat 18:09
https://i.hizliresim.com/YgqL5j.png
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.