Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak akintisi mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKulak akintisi mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mustuyıldız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 51
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak akintisi mi?
    Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 04:10
Hocam iyi günler atesimiz 4 gundur 38.4  civarı.sinuzit ve bogaz enfeksiyonu vardı. Iliadin başlamıştım 3 kere vermiştim. (Iiliadin  verince ates azalıp tekrar cikiyordu)kulağım ağrıyor demeye baslayinca burnunu temizleyip illiadin damla tekrar verdim 1 saat sonra agrisi anca geçti. (Ama agri çok şiddetli degildi mizirdandi agriyor dedi)1 saat icinde agriyormu diye sordum agriyor dedi sonra baktim uyuya kalmis bende agrinin gectigini dusundum.sonra atesi dusmeye  basladi 4 Saattir hiç atesi yok ama ağrıyan kulağı bu sekilde.- kulağında birsey yoktu biraz akinti olmuştu temizledim.simdi tekrar olmuş akinti .burnu tikali.ağzından nefes alıyor.ağzında koku var dilde pas yok.ne yapmalıyım?
" border="">

Düzenleyen Mustuyıldız - 25 Ara 2017 Saat 04:53
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118417
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 04:57
Nemli bir tuvalet kagidi veya bez ile serce parmaginizin gittigi yere kadar silin.
Iliadin'e devam edin..   Ilave bir sey SAKIN yapmayin.. SAKIN, Antibiyotik vermeyin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 05:03
Tamam sagolun kadir bey.gercekten cok tesekkur ederim.gecen sene ilaçtan arinamamistik.bu sene 4 ay oldu yine hastalaniyor ama daha ilac yüzü görmedik. Boyle bir uygulamayı devam ettirdiginiz için allah razi olsun.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 05:09
Kadir bey ;atesi düştüğüne göre ana sınıfına gönderebilir miyim?
Birde illiadin damlayi damlattiktan 4 saat kadar sonra serum fiz.kullanabilir miyim diğer vakte kadar. (4-5defa)
Serum fiz. Sprey şeklinde kullanmamda bir sikinti olur mu?yatarak yaptırıyorum 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118417
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 19:06
Gonderebilirsiniz..  
Iliadin'den 4-5 aat sonra tikanma olursa kullanin.  
Sprey cok basincli olmasin. Damlayi tercih ederim. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2017 Saat 23:56
Kusura bakmayin yine aynı sorun ;
Bütün günü iyi geçirdi hiçbirşeyi yoktu aksam şiddetli kulak ağrısı başladı ve atesi 38.4 civarı illiadin damlattim 30 dk oldu ama hala şiddetli ağrıyor yerinde duramıyor.(ağrı ve ates 1 saat sonra azalmaya başladı ).
Birde hocam kulağın altı boyun kısmına doğru sislik var. Elimle hissettim.birde kulagim agriyor deyince belirginlesti .sanirim lenf bezleri şişmiş.
Hocam;
1)kulak zarinin delindigini nasil anlarız.
2)bazı kulak hadiselerin de antibiyotik veriyorsunuz bu hangi durumlardir.
3)KULAK agrisi ile başlayan ates illiadin damla damlattiktan 1 saat  sonra geçiyorsa hem kulak agrisi hem ates bunun sebebi nedir.
Şimdiden teşekkür ederim.
" border="">" border="">

Düzenleyen Mustuyıldız - 26 Ara 2017 Saat 01:03
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mustuyıldız Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2017 Saat 14:52
 Hocam kulak agrimiz oldu iliadin 3 gün kullandim ama sağ kullaktan sabah kuru kan ve akinti gördüm sildim tekrar aynı oldu.şimdi atesimiz var 38.8 civarı kulakta ağrım arada var diyor ama kendiliginden geçiyor.
Kbb ye götürdüm kulakta iltihab var dedi aguementin 400 verdi.
" border="">
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.