Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sürekli tekrarlayan boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsürekli tekrarlayan boğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fevren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fevren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: sürekli tekrarlayan boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2017 Saat 13:25
merhaba Kadir bey,

bugün forumda dolaşırken buldum sizi. kızım 18 aylık. sürekli hasta. 18 ay boyunca 12-13 tane antibiyotik kullandık. her gittiğimizde boğazları kızarmış diyor, antibiyotik yazıyor. ve geneli de diş çıkarma zamanlarına rastladı. ateş her seferinde çok yükselmiyor, beraberinde iştahsızlık, öksürük,balgam, arada burun akıntısı oluyor. ve bir kaç defa hem kulak hem boğaz kızarık dedi. bana normal grip gibi geliyor ama yinede her seferinde antibiyotik veriyolar. vermediğimde de daha kötü oldu bir kaç sefer o yüzden vermek zorunda kaldım. kan değerleri de düşük çıkıyor. kansızlık da var sanırım. Ama onuna ilgili bişey demediler. artık ne yapacağı şaşırdım. kilosu 11.600 gr. normalde de yemeyen bir çocuk olmasına rağmen kilosu iyi sanırım. Yemediği için de bağışıklığı düşük olabilir. Çünkü yediği şeyler sayılı. Peynir felan yemiyor. Çalıştığım için akşamları emziriyorum. artık antibiyotik kullanmamak için pediatrik kbb ye mi gideyim, yoksa bağışıklık sistemi için mi birşeyler yapayım bilmiyorum. nolur yardımcı olun. yine hasta kızım.

yeni yapılan kan sonuçlarını da aşağıda bulabilirisniz. sizden acil dönüş bekliyorum.

bazı kan değerleri

sedim

1 saat                           - 29 mm/h                             ref.değer:0-25

demir                           - 59 ug/dL                               ref.değer:26-110

demir bağlama kap.     - 253 ug/dL                             ref.değer:110-370

vitamin b12                  - 227 pg/mL                            ref.değer:180-914

crp                               - <0,3 mg/dL                          ref.değer:0-0,4

total ıge                      – 10,9 IU/Ml                             ref.değer:2,4-34,8

farklı olan hemogram değerleri

NE%                            - 39,3 %                                  ref.değer:50-70

LY%                             - 44,8 %                                  ref.değer:20-44

MO%                            - 14,3 %                                  ref.değer:5,1-9

BA%                            - 0,2   %                                 ref.değer:0,3-1,5

MO%                            - 14,3 %                                  ref.değer:5,1-9

LY#                             - 4,3 10^3/Ul                         ref.değer:1,3-3,5

MO#                            - 1,4 10^3/Ul                         ref.değer:0,3-0,8

RBC                             - 4,24 10^3/Ul                        ref.değer:4,38-5,77

HGB                             - 11,80 g/dL                            ref.değer:12,5-17,2

HCT                             - 35,8 %                                  ref.değer:36-47

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118567
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2017 Saat 23:04
18 aylik HGB referans degerleri;  10.5-13.0g/dL dir... 
O Raporu veren SAHTEKAR laboratuvar muhtemelen doktorla isbirligi yapiyor. 
Yoksa; 18 aylik icin HGB referans degerleri ASLA, 12.5-17.7 olmaz..  
Bu yas icin, HGB: 13.0g'in ustu olmasi Demir zehirlenmesi (Hemachromatosis) belirtisidir.. 
O sahtekarlara soyleyin,  eger durust iseler; adam gibi Ingilizce bir Kitap okuyup, isin aslini ogrensinler..
Bu yas icin WBC:17'nin ustu Antibiyotik gerektiren bir durumu gosterir.. WBC:17'nin altinda oldugunda,
 asla antibiyotik verilmez. 
Bu konu ile ilgili yazilarimi okuyun. 
Goruyorsunuz degilmi, etrafinizdaki doktorlarin ne kadar sahtekar olduklarini!!!  Ne yani, bu cocuk 18 ay 
boyunce, hicmi Grip olmadi??? 
Cok okumaniz lazim.. Coook...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.