|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Kas 2017 Saat 14:02 |
Hocam merhaba. Beş yaşındaki kızımın karın sırt ve göğüs bölgesinde beyaz lekeler oluştu. Cilt rengi ile kontrastı az, hafif görünümlü, kaşıntısız, pullanma ya da kızarıklık yok. Bir de yüzünde hemen dudak kenarında önce sivilce gibi birşey çıktı. Orayla sürekli oynayarak defalarca kanattı, o bölgede hafif kızarıklık oluştu. Sonra o sivilce yok oldu ve sürekli kaşıdığı yer hafif beyaz bir leke olarak kaldı, üzeri pullu. Araştırmam sonucu sizin de cevaplarınız neticesinde gövdesinde çıkanların depigmente nevus olabileceklerini düşündüm ancak bizi muayene eden doktor nevusun bu kadar yaygın olamayacağını söyleyerek atopik dermatit teşhisi koydu. Cildi çok kuru. Advantan ve Elidel kremi sabah akşam dönüşümlü kullanmamızı söyledi. Bir de şampuan, losyon vs aldırdı özel olarak banyosu için. Atopik dermatitin kaşıntı ve kızarıklık gibi şikayetleri var bildiğim kadarıyla ama bizde bunlar yok. Teşhisin yanlış olabileceğini düşündürdü bu durum bana. Atopik egzamanın böyle bir türü var mı? Bir de size danışmak istedim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Resim gonderin.
|
|
![]() |
|
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Hocam kardeşi oldu kızımın. Haliyle etkilendi bu durumdan. Stres faktörünü de belirtmek istedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117942 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Vitiligo'nun daha hafif bir sekli. Stres ile ilgilidir. Yazin normal deri gunesde esmerlesince belli oldu.. Kisin "gunes esmerligi" gecince gene fark edilmeyecek. Her hangi bir ilacli tedavisi yoktur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Hocam tatilden döneli iki ay oldu. Kızım mayo ile denize girdi. Yani lekelerin oluştuğu yerler güneş görmeyen yerler. Bu lekeler çoğalır mı? Tanımladığınız 'hafif vitiligo' da ellerde ve yüzünde de oluşma ihtimali var mı? Bu pigmnet kaybı hiçbir şekilde geri döndürülemez mi? Çok ama çok üzüldüm. Bize İstanbul'da önerebileceğiniz iyi bir cildiyeci var mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sordugunuz suallerin cevabi yok!!!! Bilemem. Doktor??? Sorusturun..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|