Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - oğlumun beslenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumoğlumun beslenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
seryel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: oğlumun beslenmesi
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 00:05
İyi akşamlar Doktor Hanım.
Oğlum 5,5 aylık.ŞUan kiosu 7 kilo boyu 64 cm.hala emziriyorum.Yoğurt ile ek gıdaya başlamalı mıyım.Başlarsam Yoğurdu kutu süt ile hazır yoğurttan kendim mayalayacağım..Kafamı karıştıran prebiyotik yoğurt ile mayalanması imiş.SAğlıklı olanı hangisidir.Ayrıca ek gıda ile birlikte devam sütü yada maması vermeli miyim.Yoksa sebzelerle mi devam etmeliyim.Bilemedim.Ek gıda  konusunda diğer sitenizden de çok bilgilendim.Teşekkür ederim.
Hayatımın anlamı Ali Eren'im
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2008 Saat 10:27
Merhaba...
Elma - armut gibi meyve püresi ile de başlyabilirsiniz. Yoğurt ta olur.  Yoğurdu sütünüzle de biberon maması ile de inek sütüyle de mayalayabilirsiniz. Hangisini tutturabilirseniz. Benim tercihim bebeğin yoğurttan önce bebe bisküvisi ve peynir ile inke sütüyle karşılaşmasıdır. Bunlarda sorun çıkmazsa daha sonra yoğurt verebilirsiniz. Sizi aslında doktorunuzun yönlendirmesi daha doğru olur, çünkü büyümeyi o izleyecek Her doktorun tercihleri farklı olabiliyor. sebze püresi de verilecek tabii ama bunları hep sırayla ve sabırla... 3-5 günlük deneme süreci içinde alıştırılacak. Sevgiler...
Yukarı Dön
seryel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2008 Saat 12:17
teşekkür ederim cevabınız için.
Özel ilgi alanım biyoloji olduğu için affınıza sığınarak sormak istiyorum.Beslenme konusunda yoğurtla veya meyve ile başlamak sırasında ne gibi fark var? Vücudun yutma refleksine göre mi yoksa besin öğesinin içeriğine , iç organların işlevine göre mi öneriliyor ?
    bununla ilgili değil ama oğlum (5,5 aylık )boynunu sola cevirince 1 kez tık  diye ses geliyor.Önemli midir?
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2008 Saat 23:45
Merhaba...
GIS'in enzimatik ve morfolojik (yapısal gelişmesi) ve allerjik özellkleri önemli besinleri belirlerken.  Ayrıva kıvam, pütürük içeriği, lezzetin dominant olup olmaması v.b. gibi pek çok şey ... Yoğurt inek sütü olduğu için önce meyveleri ki elma yada armut, allerjik özellkleri çok düşük olduğu için başlıyoruz.
Ses konusunu bilmiyorum, anlamadım sorunu tam olarak. Sevgiler...
Yukarı Dön
seryel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2008 Saat 01:02
teşekkür ederim.
 Kafasını  sağa sola hareket ettiriyor.Kucağıma aldığım zaman sol tarafa doğru kafasını çevirince boynunda bir ses gelmişti.Boyun omurga kemiklerinden mi kaynaklı olabilir ?
Yukarı Dön
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2008 Saat 09:32
Merhaba...
Bilemem?  Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.