|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Aslı ![]() Altın Üye ![]() ![]() İpek böcüğünün güzel annesi Kayıt Tarihi: 02 Tem 2009 Konum: ipek böceğim Durum: Aktif Değil Puanlar: 3509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2017 Saat 07:38 |
Kadir bey oğlum. 1 yaşında ..kontrol amaçlı kan tahlili yapildi.d vitamini degeri 55 cikti diye doktor d vit..Bi daha verme dedi..d vit bi daha kullanmamaliyim siçe. Birde ferritin 14.çıkmış ama hgb ye bakıyoruz degilmi demir gerekip gerekmediğini anlamak için.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117462 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz Turk doktorlari cok ciddiye almayin... Hic bir seyden haberleri yoktur.. ASLA kitap okumazlar, ve her bir seyi kulaktan dolma ve genellikle bu konuda oldugu gibi, yanlis bilirler... Kitabin dedigi: 5ng.mL'nin alti : Asiri eksiklik. (1.ay: 240,000unite + 2.ay 120,000unite, toplam:360,000unite verilir) 5-15ng/mL : Eksiklik (300,000 unite verilir) 16-30ng/mL : Az eksik (150,000 unite verilir) Bu ; her uc durumda da; idame dozu ile devam edilir.. 30-100ng/mL : Eksik yok, idame dozu verilir (yasa, cografi bolge ve duruma gore; gunde:200-1000 unite arasi verilir) Kolay yolu, her sene 1 tane Dvit3 ampul icmektir.. 100-150ng/mL: D vitami verilmesi gerekmez, 150ng/mL : Ust sinir. 150ng/mL ustu: Tehlikeli sinir.. 1 yas icin; HGB 10g/dL'nin altina Demir tedavisi dusunulur... HER Anemiye; Demir verilmez!!!! Losemi, Thallassemia (Akdeniz anemisi), Orak Hucreli anemilerde, ezbere Demir verilmesi zararli sonuclara yol acar.. Bunlari ayirim icin; 1- Hemoglobin Elektroforezi. 2- Demir&Demir Baglama. 3- Ferritin. bakilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ağu 2017 Saat 18:58 |
|
![]() |
|
Aslı ![]() Altın Üye ![]() ![]() İpek böcüğünün güzel annesi Kayıt Tarihi: 02 Tem 2009 Konum: ipek böceğim Durum: Aktif Değil Puanlar: 3509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çok teşekkür ederim .o zaman biz her sene bi adet dvit ampul icice z doğru anladım degilmi. Damlayı. Bırakıyorum o zaman.birde bizim hgb 11.5 cikmis.demir damlası hiç kuLan madım. Kullanmayada gerek yok heralde.
Bir diğer sorumda spiraktin le ilgili.uyku yapması için 5 gün kullandık 10 gündür ara verdik.ama 1 yaşında ve 11.5 kilo olduğu için iştah yapar korkusuyla tam ölçek vermedik.uyku konusunda çok iyi sonuç alamadık ama bu aralar gene z ordayiz tekrar kullanabilirmiyiz 5 gün .ve sık sık kullanmanın zararı olurmu. Hakkınızı helal edin .çok alakasız olucak ama ayak.baş parmağıma çok ağır bi sehpa düştü .çok fazla ağrım var uyuşuk ve tam basamıyorum. Git film çektir diyolar ama boşuna film çektirmek te istemiyorum .ne önerirsiniz .ciddi bi morarma ve şekil değişikliği yok parmağımda ..şimdiden tesekkurler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117462 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- D vit3 ampul; her sene icin. 2- HGB:10g/dL'nin altinda, tedavi DUSUNULUR... 3- Sadece geceleri vereceginiz icin, istah uzerine etki edecegini sanmiyorum. 4- Uc kemiklere; ALCI YAPILAMAZ.... Alci yapilabilmesi icin, kirik kemigin iki ucundaki eklemlerin alci ile sabitlenmesi SARTTIR... Eger, kirik varsa ve yururken agri oluyorsa, ustune basamiyorsaniz, ATEL gerekebilir, bir Ortopedist gorsun. Sikayetiniz yoksa, bir sey yapmayin. |
|
![]() |
|
Çok. Çok aama çok sağolun..sipraktin e 10 gün ara verdik yeterlimi bu süre .şimdi yeniden 5 gün tam ölçek mi.basliycaz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
3 gun ara bile yeterlidir
|
|
![]() |
|
ALLAH sizden bin kere razı olsun.inanin eski yazılanları da makalelerinizide defalarca okudum okumaya devam ediyorum.ama genede sormadan edemiyorum.hakkınızı helal edin.iyiki varsınız. .sizden.çok şey öğrendim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|