anne sütü kan sayımı |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
esşi
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 07 Haz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 287 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 12 Tem 2017 Saat 16:16 |
Hocam merhaba,
Kan sayımıyla ilgili başlıkları inceledim ancak kendimi ifade edebilmek için bu başlığı açmak gereği hissettim. Bebeğim 11 aylık 12 kg 83 cm erkek. Bugüne kadar sadece anne sütüyle beslendi ve su teklif ettiğimiz halde istemediği için su da içmedi. Niyetimiz 2 yaşına kadar bunu devam ettirebilmektir. Bebeğimizin kulak kirinin fazlalığından dolayı hastaneye götürdük ve orada çocuk doktoruna ek gıdaya başlamadığımızdan bahsedince kan sayımı yapmak istedi biz de kabul ettik. Kan sonuçlarını internetten aldım ve doktora göstermeden size danışmak istedim. Bu durumu yorumlamanızı ve anne sütüne devam edip ek gıdaya başlayıp başlamama konusunda yorumlamanızı rica ediyorum. Değerler aşağıdadır, teşekkür ederim. Globulin 1,9 g/dl 1,5-3,7 Glukoz 92 mg/dL 74-106 AST 66 U/L 15-60 ALT
20 U/L < 50- Albumin
4.4 g/dL 3.5-5.2 Demir Bağlama Kapasitesi
(UIBC) 497 µg/dL 155-355 Total Demir Bağlama Kapasitesi (TDBK)
524 µg/dL 250-450 Sodyum 135 mEq/L 136-146 Potasyum
4.9 mEq/L 3.5-5.1 WBC 7.75 10^3ul 3.98-10.2 RBC 5.16 10^6ul 4.69-6.13 HGB 10.2
g/dl14.1-18.1 HCT 32.3
% 43.5-53.7 PLT
375 10^3/uL 142-424 MCH 19.8 pg 27-31.2 MCHC 31.6 g/dL 31.8-35.4 RDW
15.6 % 10-20 LYM# 5.57 10^3/uL 1.32-3.57 EO%
0.2 10^3ul 0.04-0.56 LYM% 71.9 10^3ul 21.8-53.1 EO%
2.6 10^3ul 0.8-7 Folat 20,67 ng/ml 5.9-24.08 25-Hidroksi vitamin D 34.2 ng/ml 14-49.8 Çinko 61 µg/dl 63-110 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118598 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Sadece o doktor degil, o Hastane, NAMUSSUZUN onde gideni!! Oyle bir Namussuz bir Laboratuvar var ki; 11 aylik bebegin kan degerleri yanina; ERISKIN "Normal degerlerini" yazmis. Yasina gore duzeltildiginde, BUTUN degerler NORMAL.. SAKIN bir daha o sahtekar hastaneye adiminizi bile atmayin.. Bu sahte tahlil raporu ile, basiniza isler acacaklar ve senelerce, sizi; " omur boyu aylik gelir" haline getirecekler.. Sadece; D vitamini seviyeniz dusuk ( onu da; normal saymislar!!), bir seferlik; 1 Ampul Dvit3 icirin ve her sene tekrarlayin... Baska da; D vitamini vermenize gerek kalmaz. SAKIN anne sutunu de kesmeyin.. Gittigi kadar gitsin... 2,600 gram FAZLASI var.. VE buna ragmen anemi YOK!! Tabii; Turk doktorlarina ve Saglik bakanligina kanarsaniz, Turkiye'de butun cocuklar Anemik!!! SAKIN demir ilaci filan vermeyin!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Tem 2017 Saat 19:35 |
|
esşi
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 07 Haz 2017 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 287 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Hocam tekrar merhaba. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Tahlil sonuclarimizi dün doktora yorumlattik. Sizin de dediginiz gibi referans araliklarinin yetişkin araligi olduğunu ancak buna rağmen demir kan ve b12 eksikliğinin olduğunu söyledi. Bunun için FerroZinc-G kullanmamiz için 3 kutu yazdi. Bir de B12 için Methylcobalamin B12 sprey adinda doğal bir ilaç önerdi. Diğer değerlerinin normal olduğundan bahsetti. Hocam size itimat eettiğimiz için ilaclari kullanmayi düşünmüyoruz. Ancak ferritin değerinin çok düşük olması sizce normal midir? Doktor bu değerlerin yani demir eksikliğini gösteren değerlerin düşük olması durumunda bebekte gece uyku huzursuzluğu yapar dedi bizim bebeğimizde de bu sıklıkla oluyor sizce bir ilgisi var midir? Tesekkur ederim.
Düzenleyen esşi - 15 Tem 2017 Saat 18:35 |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Sakin, inanmayin, hicbir ilaci kullanmayin... Bir kere; cocuklarda B12 eksikligi duyulmus, gorulmus bir durum degil!! Hicbir seyi eksik degil.. LYM:%71.9 olmasi, ZATEN Viral bir enfeksiyon etkisinin hala devam ettigini ve Kemik iligini baskiladigini gosterir.. Bunun sonucunda; o "dusuk" dedigi degerler olusuyor... Yoksa, hakiki bir Anemi durumunda, HGB degeri duser. Biraz bir seyler ogrenmisler ama, eski sahtekarliklari cok bariz olmasin diye isleri kasten yavastan aliyorlar.. Ama, ne olursa olsun, gereksiz: "Tahlil istemek", "Ilac yazmak" gibi yan "GETIRISI" olan isleri asla birakmazlar.. |
|
esşi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
"ZATEN Viral bir enfeksiyon etkisinin hala devam ettigini ve Kemik iligini baskiladigini
gosterir." ne demek hocam? Enfeksiyon mu var ?
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
LYM:%71.9 olmasi, Viral bir hastaligin oldugunu VEYA, gecirildigini gosterir.. Normalde, NEU, LYM'den fazla olur.. Var veya gecirmis.. Biraz eski yazilari okuyun, ondan sonra sual sorun.
|
|
esşi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
hocam değerliği vaktinizi alıyorum biliyorum kusura bakmayın, viral enfeksiyonla ilgili önceki yazılarınızı okumaya gayret ettim. Bebeğimiz 50 günlük iken yüksek crp değeriyle düşmeyen ateşle birlikte hastanede 4 gün kalarak antibiyotik tedavisi görmüştü sonrasında ise değerleri normale döndü. Onun haricinde bugüne kadar herhangi bir hastalık geçirmedi çok şükür. Sadece diş çıkarma dönemlerinde biraz huzursuzluğu oldu ama ateşi yükselmedi. En son tahlil yaptırdığımızda da doktorumuz bununla ilgili birşey söylemedi. Acaba diyorum 50 günlük olduğu zaman geçirmiş olduğu hastalığın etkisi mi devam ediyor diye aklımıza geldi. Onun dışında viral enfeksiyon oluşabilecek herhangi bir gözlemde bulunmadık.
Düzenleyen esşi - 17 Tem 2017 Saat 09:25 |
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Eger, antibiyotik verildikten 12 sonra; ATES dusmuyorsa, o VIRAL enfeksiyondur..Hastanenin sahtekarligi ile yatirildiniz ve bir suru luzumsuz tedaviler gordunuz.. 50 gunluk bir bebekte, anne antikorlari oldugundan, Antibiyotik gereken hastaliklar OLMAZ.. CRP; viral hastaliklarda bilhassa artar.. Sadece virallerde degil, hucre yikimi olan her durumda yukselir. Siz oyle Turk doktorlarin cahilliklerine kanarsaniz, daha cok luzumsuz tedaviler gorursunuz. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|