|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Gasbsoy ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Haz 2017 Saat 02:52 |
Merhaba Dr bey. Oglumun dogum kilosu 3,640gr boyu 49 cm. Suan 11aylık 8.500 kilo 72 cm. 3 aydır kilo almıyor. Önerdiğiniz beslenme şeklini uyguluyorum fakat kilo alımı olmuyor. Son zamanlarda oğlumun aşırı su içme isteği var. Sanki günlerdir hiç su içmemiş gibi içiyor suyu. Bunu netten araştırayım dedim ve cok su içen çocuklarda sistinozis hastalığı olabilir deniyor. Aile geçmişinde öyle bir sıkıntı yasayan yok. Sanırım 1.5 yasında göz muayenesi yapılarak anlasılıyormus. Oglumda dogustan gözyaşı kanalı tıkanıklığı vardı yeni geçti daha bununla ilgisi yoktur dimi hocam. Bu hastalığın olup olmadıgını nasıl anlayabilirim?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117412 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cystinosis; cok nadir gorulen bir Metabolizma hastaligidir. Bu hastalar, ciltte pigment azligi nedeni ile, acik tenli ve sarisin olurlar.. (esmer bir cocukta, Cystinosis dusunulemez)... Cok su icme ve cok idarara cikma vardir. Gelisme geriligi vardir. Isiga bakamazlar, gorme bozukluklari sik gorulur.. Goz muayenenesinde, Kornea'da; Cystein birikimi gorulur.. Bunlarla uyumlu ise, Bir Universite Hastanesinin "Metabolizma" bolumune gidin.
|
|
![]() |
|
Gasbsoy ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Oca 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ten rengi beyaz fakat sacları siyah hocam. Gelişim geriliği derken boy ve kilo yönünden mi dediniz hocam yoksa ayına uygun davranışlar sergilememesini mi kastettiniz. Oglum 11 aylık ve ayına uygun davranışlar sergiliyor. Büyük bi avizemiz var onu cok sever renkli ışıklar hep dikkatini çeker . Bu hastalık söz konusu değil sanırım. Peki hocam bu son zamanlardaki aşırı su isteğinin nedeni ve bikaç aydır kilo almayışının nedeni başka hastalığın göstergesi olabilir mi şeker hastalığı gibi. Cok tesekkurler hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117412 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eski mailleri okuyun... Nerede ise 10 seneden beri yuzlerce kere anlattim, hala AYNI, kontur sualler soruluyor... Ne yani, siz hatirlatincami, Seker hastaligi olur veya olmaz dusunecegim!! Olsa idi soylerdim.. |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam kusuruma bakmayın aslında okumustum ama ozaman böyle şüphelerim olmadığından aklımda kalmamış. Değerli vaktinizi aldığım icin cok üzgünüm. Ama oglum naparsam yapayım kilo alamayınca endişeleniyorum. Acaba bi rahatsızlığı mı var diye sonradan geç kalmış olmayayım diye sorguluyorum. Tekrardan özür dilerim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|