Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz enfeksiyonu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz enfeksiyonu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dilek85 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilek85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Boğaz enfeksiyonu
    Gönderim Zamanı: 10 Haz 2017 Saat 18:26
Hocam merhaba, oğlum  nisan 2013 doğumlu 6 haziran salı gunu saat 13 gibi hafif ateşlenmeye başladı ve basım ağrıyo dedi uyudu uyandı ateşi yükselmişti saat 19.00 da atesi 38.9 olunca dolven verdim gece tekrar saat 00 da ateşi yükselmeye basladı dolven verdim sabaha karşı 05 gibi ateş tekrar yükselmeye baslayınca düşürücü vermek istemedim ve direnebildiği kadar bekledim butun gun uyudu sayılır saat 14.30 da ateş 39.7 olunca vermek zorunda kaldım. 2 yaşında ateşten gecirdiği havaleden dolayı ister istemez korkuyorum. saat 17 de doktora gittik boğazında hafif kızarıklık olduğunu vitamin ve boğaz spreyi vererek bekleyebiliriz dedi ateşi 39 gecmeden de düşürücü vermememizi söyledi. eve geldik ve yine tüm gece ateşli gecti düşürücü verince normale dönuyo etkisi gecince ateş 40 derece perşeme sabahı doktorla görüştükten sonra gelmemizi istedi ateşini düşürmeden götürdüm saat 17 de boğazın ilerlediğini söyledi ve boğaz kültürü kan tahlili istedi boğaz kültürü sonucuna göre AUGMENTİN ES 600/42.9 verdi. Bugun akşam 5.dozu vericez ve değişen birşey yok aksine düşürücüyü 7-8 saatte verirken şimdi 4 saatte bir vermek zorunda kalıyorum cünkü ateşi 40 ı geciyor ve ateş düşmeden birşey yedirip içiremiyorum doktor bugunden sonra toparlanacağını söylüyor ateş böyle devam ederse hast yatırıp iğneye gecileceğini söyledi kafam karıştı ne yapacağımızı bilmiyoruz yardımcı olursanız cok sevinirim hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118354
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2017 Saat 19:30
Her zaman , defalarca anlattigim, Doktor-Laboratuvar, ikili SARLATAN cetesi!!!! 
Uc-kagitci doktor, haybeden (her atesli hastayi)  Laboratuvara gonderir, sahtekar Laboratuvar da; 4 yas
cocugunun Kan degerleri yanina; ERISKIN "Referans Araliklarini" yazarak, SAHTE rapor verir.. 
Assagilik doktor da, bunu delil gostererek, Antibiyotik yazar, isi uzatir, iyilesmiyor diye birde Hastaneye
yatirir, Allah ne verdi ise, kokune kadar aileleri kaziklar!! 

WBC "Referans Araliklari" :

2yas-5yas arasi : 5,5-15,5   dur... 
Eriskinlerde ara : 4,5-11,0 dir   

Cocugunuz, Viral bir hastalik gecirdigi icin, ZATEN; 4-5 gun atesi olacak.. Ne cins Antibiyotik verirlerse
versinler, bu hastaliktaki ATES DUSMEZ!!!!! Siz sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
2 gun, zaten evde gecer, ertesi gun Hastaneye yatirir, damardan ilac baslarlar,  ertesi gun veya obursu
gun ATES duser, sizlerde bir sevinir, bir sevinirsinizki,  doktora, sonsuz sukran duyarsiniz!!!!  

Turkiye'de, son 10 senede IT SURUSU kadar acilmis olan  Ozel hastaneler nasil is yapiyorlar saniyorsunuz??
Niye; nerede ise tamamini yabanci  Finans kuruluslari satin aldilar???  Turkiye'den baska ENAYISI BOL 
ulke yok da, onun icin... 
Gozunuzu acin...Devlet bu sahtekar sirketlere, sirf doviz getirsinler diye, sonsuz goz yumulacagi garantisini
verdi...Siz, hic bu ozel hastanelere, Saglik denetimi yapildigini gordunuz veya isittinizmi?? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Haz 2017 Saat 19:38
Yukarı Dön
dilek85 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilek85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2017 Saat 02:01
Hocam söylediklerinizde maalesef haklısınız ve benim gibi bir cok aileyi mecbur bırakıyorlar oğlum 4 yasında ve o ksdar coj ilac kullabdık ki bunun ayruca üzüntüsünü yasıyorum. Hastalığı ile ilgilide dediğibiz gibi elimden geldiğince atese müdahale etmemeye calıştım. Yine 4 saatin sonuna gelince 40.5 oldu ve yine dolven verdim. Cok şükür ki atesi düştü bugun ilk deda 37.5 gördük ve cocuğum üşüme titrwmeyle uyandı atesine baktım 38.5 ve şimdi 39.8 oldu tekrar dolven veedim hocam bizim en korltuğumuz sey ikinci kez havale gecirmesi sanki hiç gecmiycek gibi artık bu atesin bitmesi gerekmiyormu...:(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2017 Saat 02:50
Lutfen artik bi OGRENIN!!!  
SADECE BU SITEDE; 10 SENEYI GECKIN  ANLATIYORUM.... Ates ve Havale, vucudun savunma
mekanizmalaridir... 
Ilk sayfadaki Yazarlar kisminda; ATES ile ilgili 3 makalemi mutlaka okuyun... 
Ates ve Havale, Turk doktorlarinin, halki kandirmak icin soyledikleri yalanlar gibi DEGILDIR!! 
1- Ates: vucudun savunmasidir, mikroplarin hayatini zorlastirir..
2- Havale, beynin kendini koruma mekanizmasidir... Vucutta ates ciktiginda, butun hucreler anormal
Oksijen cektigi icin, Beyin hucreleri  bu "Hipoksi" durumundan zarar gormemek icin, calismayi durdururlar.
Bu durum, yani HAVALE; atesin yavas yukseldigi ve vucudun; kalbi ve solunumu hizlandiracak kadar
zamani  oldugunda, olmaz..  Ates ani yukseldiginde, olur.. 
4 yasindan sonrada;  beyin/vucut orani  kuculdugu icin, havale gene bu yastan sonra cok nadirdir.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Haz 2017 Saat 03:16
Yukarı Dön
dilek85 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilek85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2017 Saat 14:28
Dediklerinizi uygulamaya calıştım fakat dün atssi 40.7 oldu ve acile gitmek zorunda kaldık ates düşürücü novalgib damla verildi kan testi idrar tahlili ve akciğer filmi cekildi enfeksiyon devam ettiği ve iesef iğne tedavisine devam etmemizi söylediler dün ilk dozu yaptılar atesi gece 23.00 e kadar iyidi yine yükseldi düşürdük bugun sabah tekrar yükseldi ates 39.4 oldu pedifen verdim burnunu actım limon bal zencefil verdim şuan iyi öksürük var iğnelere devam edelim mi cok kararsız kaldık
Yukarı Dön
dilek85 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilek85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2017 Saat 14:45
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2017 Saat 19:21
Bosuna, NAFILE islerle ugrasiyorsunuz... Turk cocuk doktorlarini ciddiye aldiginiz surece de, zavalli cocuk
boyle bosuna IGNELER, sizde, kesenize tokat yersiniz..
O ignelerin tedavilerin, ZERRE faydasi olmayacak.. 
MON%: 10,9  gibi YUKSEK bir degerde olmasi; Enfeksiyoz Mononukleoz belirtisidir, 1 hafta-10 gun
atesi devam edecek...  Ates; bilhassa geceleri yukselir!! 
Sizde bu kafa ile her gece acillere tasinir durursunuz!! 

Novalgin ile ates dusurmek, marifet degildir... Siz Novalgin  verseniz, bir cuval laf ederler, kendilerine
gelince,  bol keseden kullanirlar!!

Sali gunu haftasi doluyor, ates kendiliginden  dusebilir... 
Onlarin teshisi dogru olsa idi, ilk igneden 12 saat sonra, cocugun tamamen iyilesmesi gerekirdi. 
Basindan beri kazik yiyorsunuz. 
Bu hastaligi iyi okuyun.... 

Yukarı Dön
dilek85 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı dilek85 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2017 Saat 14:30
Kadir bey size ne kadar tesekkür etsem az aklım almıyor 3 doktora götürüp muayene bulgusundan cocuğun genel görüntüsünden hatta tahlilinden teshis koyamıyorlar siz direk söylediniz. Evet kadir bey sizin dediğiniz gibi oldu cok şükür sabah atesi olmadan uyandı gayet iyi durumu biraz halsizliği ve iştahsızlığı var o da hırpalandığındandır diye düşünuyorum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.