Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ek gıda, mama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEk gıda, mama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eymenn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eymenn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ek gıda, mama
    Gönderim Zamanı: 20 May 2017 Saat 21:05
Merhaba hocam, daha önce de yazdim size oğlum 1 hafta sonra 6. ayını dolduruyor 7200 gr 67 cm bas 43 doğum 3000 gr. Son 2 ayda aldığı toplam kilo 300 gr özellikle sonot bir aydır hiç almamış. Dr götürdüm hastaydı geçende kilosu için mama takviyesi teklifime dr ek gıda başlayın mama vermeyin dedi. Ben de hiç istemiyorum ama akşama doğru sütüm epeyce azalıyor kafam karışık huzursuzum bu konuda ek gıda başlayacam ilk zamanlar ne kadar yiyecek ki yetsin, mama gunde bir oğün takviye yapayım diyorum ya sonra biberona alışırda meme almazsa. Kafamda deli sorular ne yapmam lazım ek gıdaya neyle ve ne ölçüde başlamalıyım, mama takviyesi yapayım mı? 2. çocuğum ama sanki ilk herşey sil baştan cevabınızı merakla bekliyorum

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2017 Saat 04:06
1- Ilk once; "kutu sutlerini" gunde 1 defa 50ml vererek bir deneyin, bakalim, dokunacakmi yoksa iyi tolere
edebilecekmi?
2-  Bir problem cikmazsa; ogun miktarini ve seyisini tedricen arttirin. 
3- 3 ogun sut'den  sonra; Kahvalti baslayin. Bir ogun; Sutun icine; 1 taneden baslayip, en fazla 5 adet
bebe biskuvisi  ilave edin.  3. biskuviden sonra, 1 cay kasigi kadar aksamdan suya konulmus (tuzu alinmis)
tam yagli  beyaz peynir ilave edin. 1 kibrit kutusu olana kadar arttirin.. 
4- Bundan sonra, bu karisimin icine, ilk gun tavla zari kadar kati pismis yumurta sarisi ilave edin ve 1
haftada tam yumurta sarisina varin.

Diger yemekleri de siz eski maillerden bulup okuyun... 
Benim o kadar bos vaktim yok.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2017 Saat 04:13
Yukarı Dön
Eymenn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eymenn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2017 Saat 01:26
Kolay gelsin hocam, ek gida basladim ama oğlum reddediyor hoşuna giderse 2-3 çorba kaşığı kadar ancak yiyor,kutu süt ve mama vermeye çalıştım ama mümkün değil istemiyor, sutum de yetmiyor.artik en son size yazmamın üzerinden 1.5 ay geçmiş ve biz 300 gr almışız. Şuan 7 ay 1 haftalik 7500 gr. Boy 68. 
Bağırsaklarda tembellik var aşırı derecede son 1 aya yakindir debridat kullanıyoruz birazcik rahatlatiyor aksama kadar kıvranıyor uykuya gecemiyor ve bu yüzden beslenemiyor. Tembellikle alakalı ne. Yapalım hocam yardimci olur musunuz. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2017 Saat 04:28
Boy iyi, 700gram bir eksigi var..
Az da olsa; KILO aldigi surece, onemli degildir.. Onemli olan; 2 ay ust uste hic kilo alamamaktir. 
Herkes iri ve yapili olacak diye bir kaide yok.. Volkswagen fabrikasindan; Mercedes cikmaz.. 
Yukarı Dön
Eymenn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eymenn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2017 Saat 00:52
Merhabalar hocam nasılsınız, yine aynı konu bebeğim anne sütü dışında hiçbir şey yemiyor ve içmiyor aynı zamanda biberonla da su dışında birsey içmiyor,anne sütü koydum onu da içmedi, çalışan bir anneyim şuan ücretsiz izindeyim yakında işe baslayacam ama böyle giderse nasıl olacak bilmiyorum neler yapabilirim lütfen birşeyler yazın. Kilosu giderek azaliyor dr kontrolunden geçirdim geçen gün kalsiyum kristalleri döküyormus onun dışında problem yok. 
Ikinci olarak 2 ayliktan beri gündüz uykusu neredeyse yok uykusu var uyuyor 5-10 dak sonra uyaniyor yada hiç uyumadan ağliyor uykuya bir türlü gecemiyor sonra aradan 2-4 saat geçiyor beyefendi kaka yapıyor. Demek istediğim kaka yapacaksa eger birkaç sonra olmasi farketmiyor uykuya ya geçemiyor yada uykusu en fazla 10 dak sürüp uyaniyor kabız değil arada aldığı 2-3 kasik ek gidasina göre ne yemişse ona göre yapıyor kakasini. Bu kadar sancılanma varsa ki bence var hangi dr a götürmeliyim. Tesekkurler hocam saygılar 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2017 Saat 06:08
1- Ilk once; "kutu sutlerini" gunde 1 defa 50ml vererek bir deneyin, bakalim, dokunacakmi yoksa iyi tolere
edebilecekmi?
2-  Bir problem cikmazsa; ogun miktarini ve seyisini tedricen arttirin. 
3- 3 ogun sut'den  sonra; Kahvalti baslayin. Bir ogun; Sutun icine; 1 taneden baslayip, en fazla 5 adet
bebe biskuvisi  ilave edin.  3. biskuviden sonra, 1 cay kasigi kadar aksamdan suya konulmus (tuzu alinmis)
tam yagli  beyaz peynir ilave edin. 1 kibrit kutusu olana kadar arttirin.. 
4- Bundan sonra, bu karisimin icine, ilk gun tavla zari kadar kati pismis yumurta sarisi ilave edin ve 1
haftada tam yumurta sarisina varin.

Diger yemekleri de siz eski maillerden bulup okuyun... 
Benim o kadar bos vaktim yok.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.