Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Influenza B
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumInfluenza B

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 194
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Influenza B
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2017 Saat 15:42
Hocam merhabalar,
20.11.2014 doğumlu oğlum iki gündür ateşli. Influenza testi yaptırdım bugun. Sonuç inf b pozitif cıktı. Yanlis bilmiyorsam inf a domuz gribi. B ne oluyor hocam? Arama kısmından arama yapamıyorum site sürekli hata veriyor. Ateşi max 39 oldu. Ilaç vermiyorum. Birşey yemiyor ve su da içmiyor. Domuz gribi icin verilen antiviral ilaçlar bu b grubu inf içinde geçerli mi hocam? A grubu mu yoksa B grubumu daha kolay atlatiliyor hocam?bilgi verirseniz çok sevinirim hocam

Saygilarimla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117728
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nis 2017 Saat 21:28
Influenza Virusunun, farkli yapilarda cesitli tipleri vardir...
 A-Tipi : 16 cesit; Hemagglutinin ve 9 cesit; Neurominidase vardir..
 B-Tipi : Hemagglutinin ve Norominidase yoktur..

Misal olarak Grip asilarina bakarsak ( 2016-2017 asisi):
 A/California/7/2009  (H1N1) diye gecer..

Bastaki "A", A-Grubu oldugunu/ California ; ilk goruldugu yer/Tipi/Senesi  seklindedir..
Parantez icindeki (H=Hemagglutinin,  N=Norominidase cinsini gosterir)...
B-Tipi'nin yapisi farkli oldugundan ilaclar  etki etmezler..

B/Brisbaine/60/2008 seklinde gosterilir.

Ayrica da; Antiviral tedaviler, ayakta hastalik gecirenler icin degildir, ZIRA, ilaclar ancak, hasatanelik olacak
kadar agir hastalik gecirenlerin arazlarinin,  ayakta gecirenler seviyesine indirir..
Gribi tamamen geciremezler..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2017 Saat 21:35
Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nis 2017 Saat 22:55
Hocam oğlumun ateşi 2 gün sürdü ve sonrasında ateş düştü, balgamli öksürük ve burun akıntısı başladı. Ateşin başladığı gün ben illiadin başlamıştım hafif burun akıntısı olduğu icin. Uç gün sonunda ara verdiğim gün yani bugün tekrar ateşi yükseldi ve kulağının ağrıdığını söyledi. Hemen tekrar illiadine başladım. Ama ateş hala var. 37,5. Cok inledigi icin ibufen verdim.

- hocam tekrar yukselen bu ateş kulaktammi yoksa griptenmi kaynaklanıyor anlayamadım. Orta kulak iltihaplarinda ateş olsa dahi sadece illiadinle durumu antibiyotiksiz atlatabiliyormuyuz? Bu tür iltihaplarin tedavi edilmezse beyne etki edebileceğini okumuştum daha önce. Bu doğru mu hocam? Dilde pas ve koku yok. Antibiyotiğe de gerek yok biliyorum ama bu konuda arama motorundan arama yapamadığım icin tekrar danışmak istedim. Yanıtını daha önce mutlaka varmışsınızdır eminim. Sadece tekrar gelen ateş tedirgin etti hocam.

Teşekkür ederim.
Saygilarimla 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2017 Saat 08:45
38 altini ates olarak kabul etmiyoruz.. Agri icin; Ibufen verebilirsiniz.
Ister Grip, ister kulak ates yapsin, farketmez..
Turkce okudugunuz; hicbir seye inanmayin.. Onlar tamamen sizleri korkutup, doktorlara tasinmanizi
saglamak icin uydurulmus ve "habbeyi, kubbe yapan" yazilardir..

Kulaktan; cerahat akan; Purulan otitli tek bir tane bile hastam, 35 sene zarfinda, muayenehanemde gorulmedi..
Simdi; boyle bir Purulan otitli hasta olacak, devamli "kulak damlalari" ile iyice rezilligi cikacak, seneler
boyunca bu durum devam edecek, zamanl, orta kulak cevresindeki doku eriyecek, bu safhadan gene
seneler sonra, kemik erimeye baslayacak, ancak cocuk, en erken;  10 yaslarina filan gelince; bu bahsi
gecen; "otojen Beyin absesi" ortaya cikacak...
Yoksa, oyle, 3-5 gunde olan bir hadise degildir..
Turk cocuk doktorlarinin soyledigi hicbir seye inanmayin.
Benim yazilarimi okuyun.. Bilhassa, ilk sayfadaki makaleler hep, doktorlarin aptalliklari uzerine
yazilmislardir..

Yukarı Dön
envberna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı envberna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2017 Saat 09:14
Hocam yanıtınız icin çok tesekkurler. Izninizle son birşey sormak isterim. Uç gün ılliadin kullanmıştım bir gün ara vermistimki kulak ağrısı başladı dün gece tekrar kullanmaya başladım dediğim gibi. Bu sabah burnu çok doluydu serum fiz ve otri bebe ile çektim. Kanlı sümuk geldi. Illiadin Damlayı çok mu kullandım acaba? Simdide tek burun deliğinde taze kan gordum acaba ılliadin kullanmaya devam etsemmi hocam? Kullanmazsam kulağı agiracak biliyorum ama kan görünce korktum. Ne yapayım hocam yonlendirirseniz çok sevinirim.  

Saygilarimla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2017 Saat 09:19
Asiri ifrazat oldugunda, bazen olusan odem sonucunda, kilcal damarlarda catlamalar olabilir ve hicbir
onemleri yoktur..
Lutfen, benim cevabimdan sonra, devamli sual sormayin. Biraz de siz gayret gosterin ve eski mailleri
okuyun..

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.