Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji, d vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji, d vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ebozalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 15
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ebozalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: alerji, d vitamini
    Gönderim Zamanı: 26 Mar 2017 Saat 14:14
Oğlum 10 nisan 2014 doğumlu. Doğum kilosu 4110 gr. boyu 55cm.Doğduğunda solunumdan dolayı 5 gün yoğun bakımda kaldı sezeryan doğum.bebekken süt alerjisi vardı. Anne sütü aldı mama hiç kullanmadık ben diyet yapmadım. ama zaman zaman vücudunda hafif döküntüler kakada kan, ishal yüzde egzama popoda geçmeyen pişik şikayetlerimiz oldu.18 aylıktan sonra süt ürünlerini tüketmeye başladık.hala zaman zaman vücudunda döküntüler oluyor. Geçen kış her burun akıntısı ciğere indi hırıltı ve nefes sayısında artma oldu. doktorlar çok sıkışık olduğunu söyleyip hemen ventolin pulmicort   veriyorlardı. Hatta eve de makine aldık.1 kez de prednol iğne oldu. 4 kez bronşiolit geçirdik doktorlar da alerjik astım demeye başladılar.singulair verdiler ama kullanmadık. yazı çok iyi geçirdik bol bol güneşlendi hatta bronzlaştı denize de girdi .
Geçen   kasım sonunda hastalandık yine pulmicort atrovent verildi hatta çok sıkışık olduğundan yatış dedi doktor ama biz imza karşılığında çıktık.Ocak başı gibi d vitamini ampulü içirdim ondan sonra 2 aya yakın iyidik şubat sonunda tekrar hastalandı ve yine hırıltı ve nefes sıkışması oldu sadece 1 kez ventolin verdik. tam iyi olur gibi olmuştu hastalık tekrarladı öksürüğü hiç geçmedi. tekrarlayınca doktor alerji olabilir bir tahlil yapalım dedi. ve alerji değeri yüksek çıktı.d vitaminine de bakıldı sınırda çıktı. Şimdi burun akıntısı geçti ama hala zaman zaman öksürüyor ve öksürdüğü zaman hırıltı da oluyor. Bazen uyurken horlama sesi gibi ses oluyor. çok hareket ettiği zaman öksürük krizi tutuyor. D vitamini ocakta vermeme ve yazın iyi güneşlenmesine rağmen neden sınırda çıktı anlamadım.Şimdi tekrar bir ampul içirmem doğru olur mu? Gerçekten alerjik astım mı var artık bunu kabul edip bir alerji doktoruna mı gitmeliyiz? tahlil sonuçlarını da ekleyeceğim sizin yönlendirmeniz gerçekten çok önemli benim için.
 Bir de aralık ayından beri kaka yaptıktan sonra kanama şikayetimiz olduğundan  osmolak kullanıyoruz. 2 kere bağırsak çıkması sorunu da yaşadık. Kakası genelde çok katı ve büyük. Çocuk cerrahına gittik muayene de oldu. 1 ayboyunca  her gün sonraki ay gün aşırı osmalak kullanmamızı  sonra bırakmamızı söyledi ama bırakınca kanama sorunu yine başladı. Doktor gün aşırı vermeye devam etmemizi söyledi.İlacı kullanınca sorun yok.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Ebozalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ebozalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2017 Saat 14:43
Yukarı Dön
Ebozalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ebozalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2017 Saat 14:56
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119428
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2017 Saat 22:53
Nereden bulursunuz, boyle dokuntu laboratuvarlari!!!
1- IgE referansi yanlis!!!    Erkeklerde; 0-230IU/mL  normal sinirlardir... <60 degeri yanlis..
Kasten boyle sahte rapor veriyorlar..
2- HGB:12.7g/dL, gayet iyi bir deger..  2-5 yas arasi, HGB: 11.5-13.0g/dL araligidir..
3- D vitamininiz dusuk!!  HER sene en az 1 ampul icirmeniz gerekir..
4- D-Vitamini; tiksisite siniri: >150 dir..    Onu bile yanlis vermisler..

Dogdugu gunden itibaren kazik yemisssiniz.. O zamanlar gorduklerinizin tamami asiri beslenmeye aitti..
Hastalik olsa idi, kilosu, normallerin hep altinda olurdu..
Benzer suallerin cevaplarini okuyun... Muhtesem bir kazik olmus..
Astim ile ilgili yazilarimi okuyun... Sizi hep "Astim" veya "Alllerji" diyerek korkutmus ve aldatmislar..
Bu sahtekarlik, Turkiye'de cok yaygindir..
Cok okumaniz lazim..

Yukarı Dön
Ebozalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ebozalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2017 Saat 23:24
Astım ile ilgili mesajlarınızı çok okudum. Siz nefes alma rahat verme sıkıntılıdır diyorsunuz. Bizde hastalık dönemlerinde hem alma hem vermede hırıltılı ses oluyor. Şu anda hasta değil ama bugün hareketli bir oyunun ardından resmen öksürük krizi tuttu ve nefeste ötme başladı. Bu bir süre devam etti sonra geçti. 1 saat kadar sonra yine ötme başladı yarım saat sonra geçti. Bu bazen uykuda da oluyor. Bu ötme sesleri beni endişelendiriyor bunlar neden kaynaklanır?
Kabızlık,kanama, ve bağırsak çıkması için kullandığımız osmolak ilacını sürekli mi kullanacağız?
Oğlum şu anda 13.8 kilo 93 cm
Cevaplarınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Ebozalp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ebozalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2017 Saat 23:33
Bir de sizin yazılarınızdan öğrendiğimden d vitamini ampülü ocak başında içirmiştim tekrar içirmeli miyim?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119428
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2017 Saat 00:18
1- Nefes; alis ve veris sikintili oldugunda, agizdan ve burundan nefes alma farklarina bakin. Burun tikanikligi sebep olabilir.
2- Otme, nefes yolundaki daralma ile ilgilidir. Sucak su buhari iyi gelir.
3- Osmolak'i, diyetini ayarlayana kadar kullanin... Esas olan, diyetinin ayarlanmasidir.. Yag ve sekeri
arttirin, pirinc, patates, muz ve elma vermeyin.
4- Gelismesi; 3 yasina yakin..
5- Dvit3 , her sene 1 tane icirin. Teferruati icin, eski mailleri de okuyun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.