Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Zatürre
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumZatürre

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
haydibebek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 495
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Zatürre
    Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 00:22
Kadir bey merhaba, 
6bucuk yaşında  bir kızım var.önce grip oldu. 2gun ateşi düşmedi.acilde serum yedi.enfluvir  grip ilacina başladık. Devam ederken eşime dedim ki kızı kontrole goturelim. Tesadüfen  kontrolde bronşlarinin dolduğunu  ve zatürre  başlangıcı olduğunu öğrendik. Kaldı ki öyle çok oksurmuyordi.ateşi normaldi.akciger filmi çekildi evet zatürre  imiş. Antibiyotik  başlandı. Augmentin ES başladık. 1buçuk ölçek veriyoruz. Kızım 25kg.ateşi normal. Burnu çabuk doluyor  .sürekli  açık tutmaya çalışıyorum. Başka ne önerirsiniz? Cok korkuyorum. Zatürre  mikrobu başka organlara da zarar verebilirmis  hatta menenjitı  bile tetikleyebilirmis. Yardım ederseniz minettar kalırım. Tessekurler. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 00:44
Az once wc için kaldırdım. Wc de cam açık aklıma geldi ceket örttüm hemen üstüne. Acaba usutmus  muyumdur? Hastalık ilerler mi?titredi cunku  ben  üstünü  örten kadar😕
 zatürre nun nedeni sizce ne olabilir? Acaba en başta grip  değil de zatürre idi dr anlamadı mi? okulda bulaşmis olabilir  mi?grip mi tetikledi? 

Düzenleyen haydibebek - 02 Mar 2017 Saat 00:48
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118501
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 05:24
1- Gripler; zaten 4-5 gun ates yaparlar..
2- Zaturre oldugunda; Ates yaninda, solunum yani nefes alip-verme cok hizlanir ( dakikada;60'in ustune cikar). Cocuk basini yastiktan
kaldiramaz, etrafla ilgisi azalir...
3- Cocugunuz bebeklikte; Zaturre asilari(KPA) yapilmadimi ki simdi ZATURRE oluyor??? Asisi olan bir
cocukta ben hic Zaturre gormedim.
4- Usumekle zaturre olmaz.. Bunu bir tek, dunyada Turk doktorlari iddia ederler.. Maden "usutmek ile"
 zaturre oluyor, ASI niye yapiliyor.. ?
5- Bana kalirsa, cocugunuzda Zaturre filan yok.. Bir "Kan Sayimi" yaptirin. Hakiki bir Zaturre'de, WBC
degeri 20'nin ustune cikar..
Bu konu ile ilgili Forumdaki; soru-cevaplari okuyun. Milleti nasil kazikliyorlar bir gorun..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Mar 2017 Saat 05:30
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 10:25
Tessekur ederim kadir bey. Kpa aşısı yapıldı. Bilmiyorum  niyw böyle yapıyor  Türk doktorları 😢hocam bugün öksürük artmış durumda 4 doz antibiyotik  kullandığımız halde. Antibiyotik  ne zaman  etki etmeye başlar? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Mar 2017 Saat 20:01
Antibiyotikler etki etmiyor, ZIRA: Hastalik, Zaturre degil GRIP....
Turk doktorlari; Grip teshis etmemeye yeminlidirler. Gecen seneye kadar her oksurene; Astim diyorlardi,
iplikleri iyice pazara cikinca, simdi her oksurene; Zaturre diyorlar...
Butun ilaclari kesin ve sadece: Limonlu bal, serum fiz ve ColdMix kullanin..
Bu konuda yazdiklarimi okuyun. Her seyi, herkese, butun teferruati ile anlatamam..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 01:39
Kadir bey tessekur ederim. Kızım bugün aşırı terliyor. Oda ısısı 22 derece. Nasıl diyeyim uyuyor kızım ve   kolları bile ter içinde sırtı yüzü bacakları...Aşırı terliyor. Bu normal mi?panik haldeyim. Tessekurler. Türk doktorları  konusunda yerden göğe kadar  haklısınız. Güvenemiyorum. Küçücük yavrum onlara emanet edemiyorum 😢ateşini dusuremedigimiz gece acile gittik.dayadilar novalginli  serumu. Novalgin istemiyorum sadece serum olsun dedim .dinlemediler ..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 03:42
Terlemesi; atesin vazifesini bitirdigini ve vucudun atesi normal seviyeye indirmek icin, ter saldigini gosterir..
Ates icin; Serum gerekmez!!  Bu tamamen assagilik bir "show" dur..Serum takmazsa, Novalgin'i damardan
nasil vercek?? Nasil "show" yapacak???
Bu da size ders olsun..  Gece gece ne isiniz vardi  acillerde!!!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı haydibebek Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Mar 2017 Saat 10:14
Cok tesekkur ederim  kadir bey. İyi ki varsınız. Ben gitmezdim  acile  biliyorum  zaten yapacakları  panikletip  serum basmak. Eşim sağolsun çok panik. Onun yüzünden gittik.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.